Què busca el comprador internacional d'habitatge a Espanya? | EDE
movi-image-comprador-internacional-vivienda-espana-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Què busca el comprador internacional d'habitatge a Espanya?

Mon Jul 12 11:57:11 CEST 2021

La situació derivada de la pandèmia de la COVID-19 ha modificat les preferències dels compradors d'habitatge pels canvis d'hàbits produïts en la manera de treballar i d'habitar els diferents espais

La necessitat de més espais, també exteriors, o de connectivitat per facilitar l'accés al teletreball, juntament amb una major sensibilització pel medi ambient, són algunes de les tendències que Savills Aguirre Newman destaca en el seu últim informe What Buyers Want, realitzat per als mercats residencials d'Espanya, França, Itàlia i Portugal durant els mesos de febrer i març de 2021.

Segons aquest estudi, la cerca d'un major espai en l'habitatge es fa evident per les preferències de la seva ubicació: el 58 % dels potencials compradors que acudeix al mercat buscant una primera residència es decanta per un entorn rural, xifra que ascendeix al 80 % si es tracta d'un segon habitatge.

Per edats, el 73 % dels enquestats d'entre 60 i 69 anys vol comprar un habitatge al camp, ja sigui primera o segona residència, davant el 37 % entre els menors de 40 anys. Per a aquells compradors que tenen intenció d'adquirir un habitatge en un entorn urbà, es prioritza que disposi d'espais oberts com ara balcons, terrasses o patis.

Gairebé un 74 % dels enquestats espera treballar en remot almenys un dia a la setmana després de la pandèmia

 

El teletreball també ha canviat la percepció del comprador internacional. Un 27 % dels enquestats afirma que l'augment d'aquesta nova modalitat de treball ha influït en la seva decisió d'adquirir una casa en algun dels països analitzats. A això se li suma que gairebé un 74 % dels enquestats espera treballar en remot almenys un dia a la setmana després de la pandèmia, de manera que l'habitatge ha d'estar suficientment equipat.

Pot interessar-te: Teletreballar des de l'Espanya buida

 

Preferències del comprador internacional a Espanya

Disposar d'unes bones vistes, la proximitat als serveis i l'accés a Internet d'alta velocitat i unes bones vistes encapçalen la llista de desitjos dels compradors d'habitatge en algun dels països estudiats.

En aquest sentit, les motivacions del potencial comprador estranger a l'hora de buscar habitatge a Espanya són clares: les bones vistes (94 %), la proximitat als serveis (90 %) i l'accés a Internet d'alta velocitat (87 %) són els factors considerats més importants. El segueixen la proximitat a la platja (77 %), els espais a l'aire lliure (71 %), l'eficiència energètica (70 %) i la proximitat a l'aeroport (65 %).

Segons l'informe, els britànics encapçalen el ranking de compradors de segona residència a Espanya, amb el 57 % dels enquestats d'aquesta nacionalitat. A molta distància de la resta de països: un 11 % dels compradors és alemany, un 7 % procedeix de Bèlgica, un 4 % és nord-americà i un altre 4 % d'Holanda.

Les bones vistes, la proximitat als serveis i l'accés a Internet d'alta velocitat són els factors més reclamats

Gairebé tres quartes parts (73 %) dels enquestats que planegen comprar casa a Espanya tenen un pressupost inferior al milió d'euros. Per als que disposen d'una major inversió, l'informe destaca que el 82 % dels compradors d’habitatges de luxe són majors de 50 anys, i el 40 % té entre 50 i 59 anys.

Pot interessar-te: Un viatge pels municipis més exclusius d'Espanya

 

La sostenibilitat, en el focus del comprador

Els compradors en els diferents mercats residencials a Espanya, França, Itàlia i Portugal tenen una nova preferència de compra: la sostenibilitat. «Cada vegada tenen més en compte el seu impacte mediambiental a l'hora d'adquirir un habitatge, cosa que pot contribuir també a minimitzar els costos corrents dels propietaris», assenyala l'informe.

Un 47 % dels compradors enquestats amb intenció de comprar un habitatge a Espanya valora que tingui algun tipus de font d'energia renovable

 

Gairebé el 70 % dels enquestats afirma que l’eficiència energètica és una característica important de l'immoble, mentre que el 50 % dels compradors valora que la construcció tingui materials sostenibles. Entre els que busquen habitatge de nova construcció, aquests factors adquireixen encara més importància: un 87 % considera important l'eficiència energètica i un 74 % destaca la rellevància dels materials sostenibles.

Pot interessar-te: Desgravacions fiscals i ajuts per a la rehabilitació energètica d'habitatges

En el cas concret espanyol, un 70 % dels compradors internacionals que cerca habitatge a Espanya considera prioritari que la seva nova casa es caracteritzi per la seva eficiència energètica; el 50 % busca que tingui dispositius d'aigua eficients i el 47 % dels enquestats vol un habitatge amb algun tipus de font d'energia renovable.

 

Fotografia de César Baciero a Pexels
-Temes relacionats-
up