L’assessorament, clau per obtenir finançament | EDE
El asesoramiento, clave para obtener financiación
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

L’assessorament, clau per obtenir finançament

Mon Oct 17 11:49:26 CEST 2022

Comptar amb assessorament és crucial per obtenir el capital necessari per a un projecte empresarial i identificar l’estratègia de finançament més adequada.

La cerca de finançament és, per a la majoria de les empreses, un repte íntimament lligat a la supervivència. Per tenir èxit, és clau assessorar-se i comptar amb l’ajuda d’un gestor especialitzat, que pot contribuir de manera significativa a identificar la millor estratègia de finançament. Aportarà, a més, una xarxa d’inversors potencials (siguin privats o de capital públic) i identificarà aquells amb què hi ha alineament d’interessos, caràcters i posicions de mercat.

Diferents vies de finançament per a una empresa

Les opcions de finançament empresarial són variades; així doncs, escollir la més adequada per a un negoci és una tasca que implica disposar de tota la informació i conèixer a fons els mètodes de captació de capital i els ajuts existents. A més, cal comptar amb una bona xarxa de contactes i experiència en matèria de finançament, cosa que pot ser que l’emprenedor no tingui.

Hi ha diverses maneres d’aconseguir fons per desenvolupar una iniciativa empresarial, com els crèdits bancaris per a l’emprenedoria i les eines financeres com ara el lísing o el factoring. També hi ha entitats que ajuden les startups en la seva etapa inicial per consolidar el seu model de negoci, la seva estratègia de captació de clients i de finançament. És el cas, per exemple, de BStartup de Banc Sabadell, un servei especialitzat en empreses innovadores, tecnològiques i digitals.

A més, per a una empresa que necessiti finançar-se té una importància cabdal saber aprofitar els ajuts del fons europeu Next Generation EU destinades a impulsar el creixement de les empreses.

Pot interessar-te: Banc Sabadell t'ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

 

Beneficis de comptar amb un assessor durant la cerca de finançament

  • Menys esforç. Un agent financer especialitzat estalvia esforços a l’empresari, ja que compta amb els coneixements i les habilitats necessàries per liderar la cerca de capital per al projecte.
  • Més probabilitat d’èxit. El gestor del banc té accés a un nombre més gran d’inversors potencials i facilita, durant el camí, els tràmits necessaris per fer la sol·licitud de manera òptima.
  • Millor accés al finançament públic. Un assessor coneix tots els detalls i els processos de recollida d’informació, anàlisi, terminis i resolució de cadascun dels organismes finançadors.
  • Estalvi de temps. L’ajuda professional redueix els períodes de cerca, tramitació i tancament del finançament, cosa que eximeix l’emprenedor de fer les tasques burocràtiques i administratives del procés de cerca de finançament.

En definitiva, els beneficis de tenir l’assessorament del gestor del banc, que acompanya l’emprenedor en la cerca de finançament, són clars i, el més important, estan orientats a aconseguir els resultats esperats. No només augmenten les possibilitats i la probabilitat d’accedir al millor finançament per a l’empresa, sinó també d’obtenir-lo en un temps sensiblement menor. Mentrestant, l’emprenedor es pot dedicar completament a allò que se n’espera: el creixement i l’èxit comercial del seu projecte.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

-Temes relacionats-
up