Els esdeveniments del futur seran híbrids i apostaran per millorar l'experiència dels usuaris | EDE
movi-image-eventos-hibridos-experiencia-usuarios-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Els esdeveniments del futur seran híbrids i apostaran per millorar l'experiència dels usuaris

Mon Jul 19 14:32:54 CEST 2021

El sector dels esdeveniments reprèn l'activitat fent front als desafiaments que ha comportat la pandèmia

Les restriccions imposades a causa de la pandèmia de la COVID-19 han impulsat la digitalització que ja s'estava produint en tots els àmbits de la societat. No obstant això, sectors com el de l'organització d'esdeveniments han hagut d'adaptar-se amb més rapidesa recolzant-se en la tecnologia per redefinir-se i trobar alternatives en l'entorn digital. Amb el progressiu retorn a la normalitat, el debat sobre com han de ser els esdeveniments és clau.

Entre les conclusions que es van poder extreure del webinar Els esdeveniments del futur, impulsat dins el marc de trobades mensuals per a empreses El món que ve, organitzat per BStartup de Banc Sabadell i l'Associació Valenciana de Startups, cal destacar dues idees: és molt probable que el model predominant sigui un híbrid entre l'entorn online i l’offline; i els esforços estaran enfocats a millorar l’experiència dels usuaris.

Combinar els avantatges del digital i del presencial

En defensa dels esdeveniments, els congressos i les reunions virtuals, Albert Rodes, CEO de Watchity, destaca els seus beneficis a l'hora d'agilitzar la feina i també la revolució que han suposat en el dia a dia. "Generem les mateixes oportunitats, no perdem negoci per no anar a casa dels clients, i per a molts d'ells és més fàcil atendre una reunió virtual que presencial". Rodes aposta per una transició cap a un model híbrid que rescati els avantatges de la presencialitat quan sigui necessària, però que també creï eines i solucions perquè la interacció online sigui més efectiva.

Pot interessar-te: Així s'adapta el networking a la nova realitat

 

"Millorar l'experiència de l'usuari és l'objectiu a perseguir, tant per a un concert com per a un congrés professional", Menéndez, Valencia Digital Summit

 

No obstant això, depenent del tipus d'esdeveniments, assegura Joaquín Costa, CEO i cofundador del Grup CASFID, els participants prefereixen acudir de forma presencial, per exemple, a un concert o a un esdeveniment esportiu. "És molt còmode fer videotrucades, ja que estalvia temps i diners, però per a altres qüestions aposto pel món offline". Tito Rodríguez, soci fundador de Neozink, afegeix que "s'hauria de distingir per tipologies, ja que el concepte 'esdeveniment' és molt ampli". Des de música en directe fins a una competició esportiva, una fira sectorial, presentacions de producte, congressos mèdics i juntes d'accionistes.

El CEO de Watchity també recorda les estratègies que van dur a terme alguns teatres, organitzant durant el confinament estricte de l'any passat sessions virtuals que van tenir un èxit relatiu. "Després s'ha seguit combinant ambdues modalitats. L'avantatge és poder veure un teatre que s'està escenificant a l'altra punta del món". El Camp Nou, l'estadi del Futbol Club Barcelona, va posar a disposició dels seus 300 milions de fans de tot el món visites virtuals a les estades del recinte. "En principi, es va tractar d'una solució ràpida a una determinada situació i, finalment, s'ha mantingut". Alejandra Menéndez, directora de Valencia Digital Summit, insta les tecnològiques a seguir treballant per millorar aquestes estratègies centrades en l’experiència de l'usuari. "Crec que és l'objectiu a perseguir, tant per a un concert com per a un congrés professional".

Realitat virtual i augmentada

Posar-se unes ulleres de realitat virtual per veure el mateix que el jugador Lionel Messi dins del camp durant un partit, per 'estar' a la primera fila d'un concert, o per 'viatjar' d'una ciutat a una altra en qüestió de segons, són algunes de les oportunitats que ofereix la realitat virtual i augmentada i que podrien revolucionar l'experiència de l'usuari. Costa creu que pot servir en el sector corporatiu per "determinades accions d’engagement, per cridar l'atenció dels usuaris".

 

"La realitat virtual obre les portes a un món meravellós, però ha d'estar ben pensada i executada", Menéndez, Valencia Digital Summit

 

En el sector dels festivals "s'estan pensant i treballant projectes amb la realitat virtual", però el CEO del Grup CASFID considera que la clau està en "les píndoles". Les noves generacions que acudeixen als esdeveniments digitals volen que el contingut sigui el més curt i concentrat possible. Hi ha, per exemple, molts joves que només veuen les millors jugades de les trobades esportives, en comptes de la retransmissió completa. A més, Menéndez considera que s'ha de definir l'aportació de valor d'aquestes eines. "La realitat virtual obre les portes a un món meravellós, però ha d'estar ben pensada i executada".

Hi ha una fórmula, per a l'èxit?

El futur dels esdeveniments es basarà en el mètode d’assaig-error. Menéndez explica que realitzar enquestes permet conèixer l'opinió dels assistents, tant virtuals com presencials, per obtenir resultats i extreure conclusions per tal de millorar. A partir d'aquí, "s'elaboren gràfiques i les dades ajuden a prendre decisions i a enfocar com s'ha d'organitzar el següent esdeveniment", afegeix Rodes.

Costa recomana pensar en el target. "Per a un públic jove i un acte lúdic tindrà més èxit un esdeveniment presencial. En canvi, si és de tipus formatiu, pot ser una bona opció el format online".

 

-Temes relacionats-
up