matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Ajudes Europees
Com buscar i obtenir els ajuts del fons Next Generation
Carmen Urraca, Directora de Fons Europeus de Banc Sabadell - Sun Oct 16 20:02:22 CEST 2022
Compartir

Comptar amb l’assessorament professional adequat és clau perquè una empresa pugui aconseguir finançament del fons Next Generation EU.

De manera continua s’estan publicant noves convocatòries d’ajuts del fons europeu Next Generation EU, dirigides a impulsar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (pimes). Tanmateix, a moltes d’elles no els resulta senzill identificar els ajuts als quals poden accedir i, si ho aconsegueixen, complir amb tots els requisits i els tràmits burocràtics pertinents. Amb l'objectiu de facilitar l'accés a les pimes i les convocatòries que s’estan publicant, Fran Estevan, fundador i CEO de Wegrant, destaca al webinar ‘Fons Next Generation EU:Cerca i obtenció d’Ajuts Públics’, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, que és fonamental “recórrer a consultors especialitzats que aconsellin, resolguin els dubtes i facilitin el procés de sol·licitud”.

Una oportunitat per a les pimes

Al llarg de 2023, Espanya disposarà de 28.700 milions d'euros procedents del fons europeu Next Generation EU, i les empreses privades seran el segon major receptor d’aquests ajuts. A aquesta quantitat cal sumar-li altres ajuts i subvencions que, en conjunt, suposaran per al conjunt del país una inversió superior als 35.000 milions d'euros.

 

Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell i participant al mateix webinar, analitza els principals ajuts als quals les empreses poden accedir, destacant:

  • Ajuts directes per abordar els processos de transició digital i ecològica, com ara els ajuts directes del Programa Kit Digital, juntament amb certes mesures de suport, centrades en àmbits com ara la formació bonificada o els serveis relacionats amb la ciberseguretat.

Pot interessar-te: Com digitalitzar una pime amb les ajudes del Kit Digital

  • Ajuts en concurrència competitiva per finançar projectes de transició energètica, indústria, mobilitat, sostenibilitat, digitalització, comerç, innovació o emprenedoria.

En paraules d’Estevan, “tots els ajuts es gestionen mitjançant dos tipus de dispositius, ajuts directes i ajuts en concurrència competitiva. Els primers s’entreguen directament a les empreses sempre que compleixin una sèrie de requisits i són de més fàcil accés, com succeeix amb el Programa Kit Digital. Els segons son més complexos, ja que cada sol·licitud presentada per una empresa concorre amb els projectes d’altres entitats i només aquells millor valorats reben la subvenció”. 

 

Pot interessar-te: Banc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Assessorament: clau per accedir als ajuts

Segons afirma Estevan, “al voltant del 70 % de les companyies a Espanya no coneix els ajuts que hi ha i només el 7 % els entén. De totes les empreses que intenten accedir a les subvencions només la meitat ho aconsegueix i la resta fracassa, principalment per problemes a l’hora de presentar adequadament la sol·licitud”.

 

Per aquest motiu, David Castaño, consultor d’ajuts públics de Wegrant, recomana “acudir a una consultora especialitzada en finançament públic empresarial, ja que és un factor determinant per incrementar les possibilitats perquè el projecte sigui aprovat i s’obtingui el finançament públic”.

 

Per aconseguir l’èxit en una d’aquestes convocatòries, és important que les empreses comptin amb l’assessorament professional adequat. Per això, és fonamental comptar amb un expert, com ara el gestor del banc, que ofereix informació, assessorament i acompanyament a les empreses, i els aporta tranquil·litat i certesa per beneficiar-se d’aquests fons de la millor manera possible.

 

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Descubreix les ajudes europees que impulsaran el teu negoci

El nostre equip t’acompanya pas a pas per identificar les millors ajudes per a tu i perquè la gestió i la tramitació siguin més senzilles.

Coneix-ne més sobre els Fons Next Generation EUConeix-ne més sobre els Fons Next Generation EU