Terminis clau per al pagament d'impostos dels autònoms en el primer trimestre de l'any | EDE
movi-image-pago-impuestos-autonomos-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
4 min del teu temps

Terminis clau per al pagament d'impostos dels autònoms en el primer trimestre de l'any

Thu Apr 22 16:37:22 CEST 2021

El pròxim 30 d'abril finalitza el termini perquè els autònoms puguin ajornar el pagament d'impostos corresponents al primer trimestre de l'any

Els autònoms disposen d'un ajornament de fins a sis mesos per al pagament dels impostos. En concret, tal com assenyala el text recollit en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), «s'amplia a quatre mesos l'ajornament de deutes tributaris sense interessos», ja que setembre i octubre també es podran ajornar, però amb un recàrrec afegit. L'Executiu amplia així en un mes el període en què els treballadors per compte propi poden ajornar el pagament dels seus deutes tributaris sense interessos, mentre que el termini de 2020 era de tres mesos. 

Aquesta moratòria forma part del paquet de mesures extraordinàries aprovat pel Govern el passat mes de març per tal de donar suport a les pimes i als autònoms davant de l'impacte de la crisi derivada de la COVID-19. Aquestes mesures suposen una partida de fins a 11.000 milions d'euros al voltant de quatre línies d'actuació: tres fons addicionals per finançar ajuts directes, reestructuració de balanços i recapitalització d'empreses i la pròrroga de moratòries fiscals i concursals.

Pot interessar-te:  Què se sap sobre els ajuts directes del Govern per a pimes i autònoms?

És a dir, abans del 30 d'abril, els autònoms espanyols hauran de fer front als seus deutes tributaris corresponents a totes aquelles declaracions (liquidacions i autoliquidacions) el termini de presentació i d’ingrés de les quals finalitzi entre el dia 1 i el 30 d'abril de 2021, tots dos inclosos, sempre que tinguin liquiditat per a això; també poden ajornar el pagament d'impostos sense interessos fins al pròxim mes d'agost.

Els qui hagin facturat menys de sis milions d'euros el 2020 podran accedir a aquesta moratòria del pagament d'impostos del primer trimestre

A més, en el BOE s'estableix que podran accedir a aquesta moratòria tots els autònoms i pimes que hagin facturat menys de sis milions d'euros el 2020. El Govern permetrà ajornar tots els impostos que tinguin un import màxim de 30.000 euros.

Pot interessar-te:  Calendari fiscal per a autònoms el 2021

 

Com sol·licitar l'ajornament del pagament d'impostos?

El treballador per compte propi ha de presentar, a través dels procediments habituals, l'autoliquidació on figuren les quantitats a ingressar que el contribuent vol ajornar, marcant l'opció 'Reconeixement de deute'.

A continuació, en l'apartat d'ajornaments de la seu electrònica de l'Agència Tributària, haurà d'accedir a 'Presentar la sol·licitud' i omplir tots els camps requerits. És important tenir en compte que s'ha d'omplir el camp 'Data primer termini' amb la data corresponent a comptar en un període de sis mesos des de la fi del termini ordinari de presentació de l'autoliquidació.

L'Agència Tributària preveu que aquest any fer aquesta mena de tràmits sigui més àgil i més fàcil gràcies a l’app que ha desenvolupat i que permetrà pagar els deutes fiscals o sol·licitar-ne l’ajornament. A més, els autònoms podran descarregar els seus llibres harmonitzats d'IRPF i IVA a la plataforma Renda WEB, segons va avançar el director general de l'Agència, Jesús Gascón, en la presentació del Pla de Control Tributari i Duaner de 2021 al Congrés dels Diputats.

Pot interessar-te:  Guia per a autònoms: les eines digitals per a una gestió integral del negoci

-Temes relacionats-
up