Habitatge
2 min del teu temps

La improbabilitat d'allò que és possible

Quan ens en anem de vacances, se'ns recomana extremar les precaucions i assegurar el nostre habitatge davant de possibles robatoris i contratemps, però realment existeix més risc de que entrin a casa nostra? Què podem fer per marxar més tranquils?

La personalitat de les cases està marcada pels objectes, alguns de gran valor econòmic i uns altres de més valor sentimental. Podem evitar que ens els robin? Per descomptat, amb mesures dissuasives com portes blindades, alarmes de seguretat o sistemes sofisticats domòtics que simulin que s'està a casa -encenent llums o pujant persianes automàtiques, per exemple-. És cert, com pots veure a la infografia, que en els períodes de vacances es produeixen més intrusions a les cases i pisos, per això s’ha de ser previngut.

Igual d'interessant és contractar una assegurança de la llar, una opció no obligatòria a cases que no tenen contractada una hipoteca, encara que sigui aconsellable. En què ens ajuda? Davant de sinistres habituals, com la substitució d'un televisor trencat a causa d'un cop o els danys causats per deixar-se l’aixeta oberta. L'opció més complerta l'ofereixen les pòlisses que cobreixen tant el continent com el contingut (allò que tenim a l'interior de l'habitatge). I és que val més prevenir que curar.

 

 

Fotografia de Roman Kraft a Unsplash

-Temes relacionats-