Prueba Las Ventajas emocionales 1
Envia'ns suggerències
Habitatge
2 min del teu temps

Els avantatges emocionals de comprar

La societat de consum en què vivim ens envia missatges de manera constant a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. En un món on l'oferta lluita per fer-se un lloc i captar la demanda, una de les principals tècniques de màrqueting passa per apel·lar a les emocions de l'individu. El sector immobiliari no n’està al marge però, i cada vegada són més habituals les estratègies de màrqueting emocional per arribar als compradors potencials i seduir-los amb les seves propostes.

No en som conscients, però a l'hora de comprar entren en joc una sèrie de paràmetres que van més enllà de la racionalitat i que obeeixen als sentiments i a les emocions. I és que comprar és molt més que l'acte d'adquirir un bé: comprar ens produeix plaer.

Per què ens agrada comprar?

 

Prueba Las Ventajas emocionales 2

 

Comprar i satisfacció van de la mà. I parlant d’un nivell econòmic alt, aquest plaer es dispara. Segons Antonio del Cerro, professor titular del Departament de Psicologia Social i Quantitativa de la Universitat de Barcelona, "l'acció de comprar està connectada amb una de les emocions fonamentals de l'ésser humà, que és la felicitat. Comprar un pis està molt relacionat amb la felicitat i el benestar".

Aquest concepte de benestar està vinculat a una explicació de tipus antropològic. Convertir-se en propietari d'un habitatge, ja sigui d’un pis o d’una casa, satisfà la necessitat de posseir "la cova" on crear un projecte de vida i tenir la nostra família. Per tant, en el moment en què comprem una propietat guanyem en tranquil·litat emocional i guanyem en estabilitat de cara al futur.

Construint el lloc ideal

 

Prueba Las Ventajas emocionales 3

 

"Quan la vaig veure, vaig saber que era la que volia". Amb aquesta frase ens descriu Francesc Garriga, un jove de 39 anys que acaba de fer-se amb una propietat, el que va sentir en topar-se amb la que ara ja és casa seva.

Per desenvolupar un projecte de vida, és clau trobar el lloc i les condicions idònies. "En comprar una casa estic buscant el meu 'lloc ideal' per construir el meu futur", apunta Cerro, que subratlla la importància d'aquest concepte a l'hora de materialitzar les aspiracions i somnis personals.

En el cas dels habitatges nous, el factor emocional es relaciona moltíssim amb el poder. "Jo sóc qui l'estreno, jo ho faig tot des del principi i jo participo en la construcció del meu somni", comenta aquest nou propietari. Aquest és el valor emocional que aporta. Què passa, llavors, amb una propietat de segona mà? "En aquest cas, jo seré qui generi el meu entorn i el que la faci a la meva imatge i semblança. Aquí crearé el meu benestar ", explica Antonio del Cerro.

Cal afegir, però, que també hi ha un factor de risc que l'ésser humà assumeix quan realitza una compra de tant valor. "Estic molt satisfet encara que no puc evitar sentir cert grau d'inquietud per la responsabilitat que això implica", confessa Garriga. I és que tenir por de no poder afrontar els pagaments, per exemple, és una cosa normal segons Turó, que apunta que els mecanismes mentals de l'ésser humà aplaquen aquesta sensació d'angoixa en pro del benestar que produeix la compra.

El plaer de comprar

Decidir-se a comprar un habitatge no és una cosa que es faci a la lleugera. Un cop donem el pas, ens genera un alt grau de satisfacció. "Des que vaig comprar la casa, em sento molt bé. Estic més content, em sento més enèrgic i tinc moltes més ganes de gaudir-la, de passar-hi temps i compartir-la amb la gent que m’estimo. Estic sentint moltes emocions que no havia viscut abans ", explica Garriga, que fa menys de dos mesos va adquirir un habitatge de tres plantes per un valor de 240.000 euros.

Tal com apunta Antonio del Cerro, no hi ha dubte: "comprar és agradable". I si comprar és, de per si, una cosa que desencadena emocions positives, és indubtable que adquirir un habitatge on desenvoluparem el nostre projecte de vida, aportarà un alt grau de satisfacció emocional.

Fotografies de Grant, Andre Benz i freestocks.com a Unsplash

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

-Temes relacionats-
up