matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Els teus diners
Estalviar quan plou i altres tècniques per als joves
Carlos S.Ponz  - Mon Nov 20 12:36:22 CET 2023
Compartir

La tecnologia permet estalviar més gràcies a l'automatització i les eines de control dels ingressos i les despeses que ofereix l'app del teu banc.

Estalviar pot ser difícil si no es tenen les eines adequades. Sobretot per a aquells més joves, que tenen uns ingressos que solen ser més baixos i no tenen estabilitat laboral. És fonamental des d'una edat primerenca fomentar l'estalvi, cosa que significa treballar activament a exercir un control sobre les finances personals i posar en marxa algunes tècniques per incrementar a mitjà i llarg termini el matalàs econòmic. La tecnologia pot jugar un paper fonamental com a aliat perquè els més joves puguin estalviar més amb un menor esforç.

Estalviar amb la vista posada a llarg termini pensant, per exemple, en la jubilació, és important, però no ha de ser l'únic objectiu. Realitzar un viatge, comprar un cotxe o adquirir un habitatge són exemples de situacions més properes en el temps que poden motivar l'estalvi.

Com començar a estalviar?

Hàbits com ara el d'elaborar un pressupost personal que permeti una anàlisi dels ingressos i, sobretot, de les despeses, tant les necessàries com les no essencials, ajuden a identificar possibles vies d'estalvi. 

Obrir un compte d'estalvi. Un compte d’estalvi és una solució d’estalvi intel·ligent en què el titular pot estalviar al seu ritme i tenir els diners sempre disponibles.

Reduir les despeses no essencials. Recollir totes les despeses que s'han realitzat durant un mes i reduir (o eliminar) les que no siguin essencials, com ara les anomenades despeses formiga. Entre elles poden ser-hi, per exemple, les sortides socials, fer un cafè a un bar, les subscripcions o les compres compulsives.

Com utilitzar l’app del banc per estalviar?

En paral·lel a les fórmules esmentades, en els darrers anys ha proliferat una sèrie de productes financers pensats per a ajudar els joves a estalviar. Són eines més adaptades a les seves rutines, la mobilitat més gran i, sobretot, l'ús de la tecnologia. Per exemple, a través de l’app del banc és possible realitzar aportacions econòmiques automàtiques cada vegada que es compleixin petites fites, com ara que plogui en una ciutat escollida prèviament.

Es tracta d'un mètode d'estalvi mitjançant el qual l'usuari fa petites aportacions que gairebé no suposen res en el dia a dia, però que, setmana a setmana, constitueixen una suma que ajuda, especialment, totes les persones que no tenen l'hàbit d'estalviar.

A més d'aquests exemples per estalviar, l'aplicació mòbil del banc permet optimitzar el patrimoni de qualsevol persona, també en els joves:

  • Organitzar i entendre millor el patró de despeses, cosa que permet detectar on és possible reduir despeses per millorar l'estalvi.
  • Establir un pressupost classificat per partides de despesa (lleure, alimentació, roba…) amb què poder controlar les despeses mensuals.
  • Afavorir un estalvi sistemàtic, per exemple, automatitzant els arrodoniments en les despeses o retenint un petit percentatge cada vegada que es produeixi un ingrés al compte corrent.

Totes aquestes tècniques per estalviar pretenen fomentar una cultura de l'estalvi que permeti assolir els objectius vitals que s'hagin marcat els joves sense haver de fer grans sacrificis. I la tecnologia és una gran aliada per estalviar de manera senzilla i automatitzada. A més, comptar amb l'assessorament d'un gestor, com ara el de l'entitat bancària de confiança, permetrà incrementar el valor d'aquests estalvis en funció dels interessos de cada persona i del perfil financer.

Fotografia de Dominik Martin a Unsplash.

Compartir


Link
matricula-

Comença a estalviar des d’avui

Descobreix les nostres opcions d'estalvi adaptades i troba la teva, tant se val quin sigui el teu perfil d'estalviador.

Coneix-ne mésConeix-ne més