Millora el posicionament web del teu negoci | EDE
Movi-Image-SEO-SEM-posicionar-negocio
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Millora el posicionament web del teu negoci

Thu Oct 17 09:24:21 CEST 2019

Amb la proliferació de les pàgines web i els blogs, sorgeixen diferents estratègies en línia per guanyar presència i reforçar la identitat corporativa de l’empresa. Les tècniques SEO (Search Engine Optimization) i SEM (Search Engine Marketing) posicionen la nostra marca per dotar-la de més visibilitat a Internet, atraient nous clients i evitant que es perdi en la voràgine que és la xarxa.

Com més va és més complicat que el nostre web es mostri en els cercadors i aconseguir nous clients. Ja no n’hi ha prou de tenir un espai en línia que doni a conèixer el nostre negoci, sinó que ara és imprescindible conèixer les estratègies de màrqueting en línia i els algorismes dels cercadors per no passar inadvertits a Internet.

Movi-image-SEO-SEM-posicionar-negocio-2

Sorgeixen així els conceptes SEO i SEM, sigles que cada vegada se senten més sovint, però les seves tècniques encara són desconegudes per a molta gent. Com es dissenya un pla de comunicació en línia adequat i eficaç amb aquestes eines?

Posicionament SEO

El posicionament orgànic d’un web millora la seva visibilitat de manera natural, és a dir, sense cap cost econòmic, permetent que aquest web aparegui en els primers resultats dels motors de cerca, com Google, quan s’introdueix alguna de les paraules relatives a aquesta pàgina.

Aquesta optimització es produeix de diverses maneres:

1. Contenido nuevo: els navegadors donen protagonisme als espais que publiquen notícies amb una relativa freqüència.

2. No plagiar mai informació: aquesta mala praxi és castigada situant el web en una posició molt baixa respecte a d’altres de similars.

3. Keywords: són les paraules clau que escrivim als cercadors d’Internet per trobar respostes a les nostres preguntes. Definir aquestes keywords al nostre web és bàsic perquè el navegador el pugui mostrar. Hi ha apps que faciliten aquesta feina, com ara Keyword Tool, gratuïta, o la mateixa de Google, Keyword Planner, de pagament.

4. URL netes: l’enllaç principal de la pàgina, la seva adreça en línia, i els seus enllaços interns són fonamentals pel que fa al posicionament web. Les URL han de ser curtes, incloure les paraules clau i tenir una estructura neta, sense accents ni signes estranys

5. Metadades: són grups de dades que descriuen el contingut informatiu que té un objecte, en aquest cas una pàgina. És l’única manera de què disposen els navegadors de trobar la informació que contenen i cal que s’editin minuciosament. El plug-in SEO By Yoast, per a WordPress, és perfecte per crear aquestes metadades.

6. Imatges: qualsevol informació és més interessant si va acompanyada d’una imatge o un element gràfic. Convé anomenar les imatges de manera que se’n sintetitzi el contingut amb el mínim nombre de paraules possible.

7. Enllaços de qualitat: qualsevol espai es posicionarà millor si inclou enllaços externs de qualitat, és a dir, que dirigeixin a llocs de prestigi, com ara entitats i organitzacions governamentals, com també enllaços interns a altres informacions que tinguem al nostre blog.

Posicionament SEM

Fa referència a les diferents formes de publicitat que els cercadors i les xarxes socials posen a la nostra disposició i que sempre són de pagament. Aquests anuncis patrocinats augmenten la visibilitat dels llocs web, generen trànsit segmentat, ajustat al perfil de la nostra demanda i de qualitat, i atreuen potencials clients.

Google AdWords, Bing Ads o Yahoo! Search Marketing són els serveis SEM dels cercadors més populars. En el camp de les xarxes socials, cada xarxa té el seu propi servei per fer campanyes publicitàries, com ara LinkedIn, Facebook i Twitter.

Aquest tipus de posicionament permet donar a conèixer ràpidament la pàgina del nostre negoci i els productes que conté, per la qual cosa és molt útil al principi, ja que atreu visitants a la nostra pàgina. No obstant això, no podem centrar tota la nostra estratègia de màrqueting exclusivament en el SEM, atès que, a més que és molt car, si els nostres futurs clients no troben informació rellevant o productes de qualitat, no hi tornaran.

Qualsevol pla de comunicació requereix tant tècniques SEO com SEM. Decantar-se per anuncis de pagament en estrenar el nostre web ens ajudarà a fer que tingui un bon posicionament inicial, però després cal tenir-ne cura, com si fos una planta, amb bons continguts, metadades molt ben editades, imatges de qualitat i keywords adequades perquè qualsevol cercador ens trobi. I, sobretot, cal dedicar-hi temps.

 

Fotografia de Charles PH a Unsplash
-Temes relacionats-
up