matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
Internacionalizaciò
Com millorar les relacions internacionals del teu negoci
Celia Lorente, Periodista - Mon Dec 12 11:49:38 CET 2022
Compartir

Cuidar les relacions i disposar d’un servei a l’exportació professionalitzat són claus perquè una empresa tingui èxit en la seva internacionalització.

Mantenir unes relacions comercials internacionals actives assegura la supervivència d’una empresa, ja que permeten augmentar les oportunitats de negoci en diversos mercats. Més del 98 % del poder de compra es troba fora de les fronteres nacionals, per la qual cosa exportar és cada cop més una necessitat per a les companyies que vulguin créixer i obtenir una rendibilitat més gran. No obstant això, per aconseguir-ho és clau tant poder crear relacions comercials internacionals com planificar la manera de mantenir-les en actiu.

Serveis claus per a la internacionalització d’una empresa

Per millorar les relacions internacionals i obtenir experiències positives en altres països cal conèixer en profunditat determinats aspectes. Per exemple, és fonamental per a les parts que es puguin entendre en un idioma comú i que, amb freqüència, no és el propi, i a això cal sumar-hi uns costums comercials, una legislació i uns hàbits culturals diferents, que poden portar a males interpretacions i errors innecessaris. A més, segons la Guia pràctica de comerç exterior: Exportar per créixer’, elaborada per Banc Sabadell, hi ha una sèrie d’elements clau per desenvolupar unes relacions comercials a l’exterior amb èxit:

  • Cobraments i pagaments. El comerç internacional té una sèrie de característiques particulars que és important conèixer. Utilitzar els instruments financers adequats, com ara eines per aconseguir una gestió eficient de cobraments, permet generar liquiditat als comptes i disminuir el cost de finançament.
  • Mecanismes de finançament. Existeix la possibilitat d’obtenir prefinançament a l’exportació, un mecanisme que permet fer front als costs de producció que es generen amb anterioritat a l’expedició d’una mercaderia. També és factible aconseguir crèdits a curt termini i finançament a mitjà i llarg termini, amb subvenció oficial, d’exportacions de maquinària, de béns d’equip i altres béns, així com serveis tècnics.
  • Legislacions i sistemes jurídics locals del país de destí. Els requisits de duanes, les característiques particulars de cada sistema financer, l’accés i el funcionament dels tribunals de justícia... Tots aquests factors augmenten el risc que l’operació comercial acabi de forma imprevista si no es tenen en compte.
  • Documentació requerida. A vegades, pot resultar complex complir amb tots els requeriments normatius i burocràtics que exigeix un país per poder operar-hi comercialment.
  • Ús de divises diferents. És una característica de les transaccions internacionals, així que sempre s’ha de tenir en compte el risc derivat de les possibles fluctuacions en el tipus de canvi en les operacions comercials entre diferents països.
  • Adaptació del producte. En la seva presentació o distribució, cal adaptar el producte al nou mercat, tant per raons comercials o culturals com per possibles exigències legals (barreres no aranzelàries).
  • Riscs de caràcter no comercial. Tant si és un risc extraordinari o catastròfic com, sobretot, si es tracta del denominat risc país. Tots dos poden impedir el pagament o l’entrega de les mercaderies per causes alienes a la voluntat del client o el proveïdor.
  • Seleccionar els ajuts adequats. S’ha d’analitzar si es pot optar a la recepció d’ajuts, tant d’institucions privades com de l’Administració.

Banc Sabadell disposa, a més, del Kit Exportador que conté un conjunt de funcionalitats i documents útils per al salt a l’exterior d’un negoci. Correctament utilitzats poden impulsar les vendes a l’hora d’internacionalitzar una empresa.

En qualsevol cas, en un procés d’internacionalització és fonamental comptar amb l’assessorament d’un professional de confiança, com ara el gestor de l’entitat bancària, que pot ajudar les companyies a identificar oportunitats en funció de tipus de negoci i de les seves necessitats.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografía de Monstera en Pexels.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més