matricula-Matricula
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
El teu dia a dia
Pagar amb el mòbil: què cal tenir en compte
Carlos S. Ponz, Journalist - 17/07/2023
Compartir
3 min

Publicitat

 

Fer servir el mòbil per comprar és un mètode segur, àgil i senzill, gràcies al fet que pots vincular la teva targeta bancària.

Fer servir el telèfon mòbil per fer qualsevol pagament aporta un ventall d'avantatges per als usuaris, ja que és còmode, pràctic i permet fer les operacions ràpidament. Actualment, la majoria de comerços a tot Espanya, tant físics com virtuals, ofereix aquest servei als seus clients.

Què cal, per pagar amb el mòbil?

Per poder fer pagaments amb el mòbil, cal que l'smartphone compti amb un sistema Near Field Communication (NFC), que és una tecnologia de comunicació sense fils de curt abast. En cas que el telèfon de l'usuari no en tingui un, cal disposar d'un sticker NFC, que es pot enganxar al mòbil i utilitzar-lo per pagar.

Has de tenir en compte que, per poder fer pagaments amb el mòbil, ho pots fer a través de les apps Google Pay, Apple Pay o Samsung Pay.

Com puc vincular la meva targeta bancària al mòbil?

Tant la  targeta de dèbit com la  targeta de crèdit es poden vincular al telèfon mòbil del titular a través de l’app del banc. D'aquesta manera, és possible fer pagaments directament amb el mòbil en botigues físiques i també quan es fan compres per Internet. De la mateixa manera, també es poden retirar diners de caixers sense necessitat d'utilitzar la targeta.

Pot interessar-te: Tipus de targetes de crèdit, quina s’adapta millor a mi?

Recorda que, a través de l’app, també és possible gestionar els moviments de les targetes i controlar les despeses, amb funcionalitats com ara poder agrupar els pagaments per segments, establir comparatives o projeccions a futur.

Si encara no tens una targeta amb Banc Sabadell, en contractar el Compte Online Sabadell, el seu titular disposa d'una targeta de dèbit sense comissió d'emissió ni de manteniment. També pots comptar amb una targeta de crèdit sense comissió d’emissió ni de manteniment (si la facturació total d'aquestes targetes és mínim de 2.000 euros a l’any).

Pot interessar-te: Com es pot obrir un compte bancari 'online' en 10 minuts

Per vincular la teva targeta bancària al telèfon mòbil i pagar a través de Google Pay, has de:

  • Obrir l'appde Banc Sabadell i accedir a ‘Les meves targetes’.
  • Seleccionar la targeta i prémer el botó ‘Afegir a Google Pay’.
  • Completar el procés acceptant els termes i les condicions, i verificant l’operació amb la Signatura Digital.

Per vincular la teva targeta bancària al telèfon mòbil i pagar a través d'Apple Pay, has de:

  • Obrir l'appde Banc Sabadell i accedir a ‘Les meves targetes’.
  • Seleccionar la targeta i prémer el botó ‘Afegir a Apple Pay’.
  • Completar el procés acceptant els termes i les condicions, i verificant l’operació amb la Signatura Digital.

Per vincular la teva targeta bancària al telèfon mòbil i pagar a través de Samsung Pay, has de:

  • Obrir l'appSamsung Wallet i seleccionar ‘Afegir targeta’.
  • Completar el procés acceptant els termes i les condicions, i verificant l’operació mitjançant un codi SMS.

A partir d'aquí, el telèfon mòbil ja està a punt per fer els pagaments a qualsevol establiment que disposi de tecnologia contactless. A més, podràs fer-ho sense haver d'obrir l’app, simplement desbloquejant el mòbil i situant-lo damunt de la pantalla del datàfon durant uns segons fins que rebis la confirmació de pagament.

En cas que, com a titular del compte bancari, tinguis més d'una targeta, pots seleccionar quina vols que aparegui com a predeterminada per abonar els pagaments. A més, en el moment de pagar, pots triar amb quina targeta ho vols fer.

Recorda que a Banc Sabadell també és possible afegir les targetes des de les apps Google Wallet i Apple Wallet.

És segur, pagar amb el telèfon mòbil?

Pagar mitjançant el telèfon mòbil és segur. De fet, té més garanties que fer-ho mitjançant una targeta contactless, ja que requereix que l'usuari desbloquegi prèviament la pantalla del mòbil.

Però, com pots bloquejar una targeta si et roben el mòbil? En cas de pèrdua o robatori del telèfon mòbil, pots desactivar les targetes; a més de directament mitjançant l’app, ho pots fer accedint a la pàgina web de l'entitat o trucant al 963 085 000, un telèfon d'atenció permanent per rebre ajuda, anul·lar les targetes o comunicar qualsevol incidència.

Treure diners amb el mòbil

A més de fer pagaments, tenir les targetes vinculades al mòbil permet retirar efectiu als caixers automàtics sense necessitat d'utilitzar la targeta física. En el cas de Banc Sabadell, amb el servei Instant Money pots fer aquesta operació als més de 2.500 caixers que té l'entitat a tota Espanya utilitzant una clau.

Per fer-ho, a l’apartat ‘Operar’ s’ha de seleccionar l’opció ‘Enviar diners’ i ‘Treure diners amb Instant Money’, seleccionar la targeta, indicar l’import i introduir un concepte (opcional) i signar l’operació. A continuació, rebràs una clau al telèfon i només hauràs de seleccionar al caixer l'opció “Instant Money” i introduir aquesta clau.

Fotografía de Clay Banks en Unsplash.

Compartir


Link
matricula-

Encara no ets de Banc Sabadell?

Fes-te client amb el nou Compte Online Sabadell

Saber mésSaber més