LinkedIn: la xarxa social essencial per al teu negoci | EDE
Movi-image-linkedin-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

LinkedIn: la xarxa social essencial per al teu negoci

18/10/2019

És una xarxa social òptima per millorar l’agenda de contactes, però molts usuaris no saben per on començar. Quins passos cal seguir perquè sigui efectiva?

La xarxa social més professional no només serveix per buscar feina; és perfecta a més per fer ‘networking’ i ampliar una xarxa de contactes útil de cara a futurs projectes. Aquests són els trucs que convertiran el teu perfil en una eina imprescindible.

1. Actualitza el teu currículum

És el primer pas per tenir un perfil que valgui la pena ser agregat. Per tenir un bon currículum, no t’oblidis d’explicar amb detall quina era la teva tasca en cada una de les teves feines, quins cursos o voluntariats has realitzat o quin és el teu nivell en determinats idiomes. A més, i com a  complement, hi pots afegir un dossier ‘online’ que mostri part de la teva feina, i que introdueixi les teves característiques d’una forma més visual.   

2. Cuida el teu perfil

Una fotografia professional és el primer pas: evita plans llargs o ‘selfies’, més propis d’altres xarxes socials, i limitat a primers plans, preferiblement amb fons neutre.
Per altra banda, alguns experts en LinkedIn desaconsellen utilitzar el subtítol “en cerca activa de feina”, fins i tot quan és el cas; en comptes d’això, és preferible actualitzar el perfil amb el teu ‘expertise’ o la tasca que desenvolupaves a la teva feina anterior.

3. Realça les teves qualitats

Hi ha diverses maneres de mostrar a LinkedIn allò del qual ets capaç. Les etiquetes d’aptituds, que cadascun dels teus contactes pot valorar, són les més intuïtives, però n’hi ha moltes més. Les recomanacions redactades per companys o excompanys faran que els possibles interessats en el teu perfil vegin no només quina és la teva trajectòria laboral, sinó com és el dia a dia treballant amb tu. A més, aquestes recomanacions poden afegir al teu perfil qualitats subjectives de les quals tu no n’ets conscient.

4. Interactua

No tinguis por de saludar als teus nous contactes, en especial si són interessants de cara a augmentar la teva xarxa professional o si volguessis iniciar un projecte amb ells. Al cap i a la fi , darrere cada perfil hi ha una persona que estarà encantada de tornar-te la salutació i, si en endavant tens alguna cosa interessant que proposar-li, serà menys probable que vegi els teus missatges posteriors com a ‘spam’.
Per altra banda, recomanar o comentar els posts d’usuaris que et resultin interessants farà que el teu nom els comenci a sonar, i també els donarà peu a participar en les teves publicacions o a establir un contacte en el futur. Si tens alguna cosa per aportar, no dubtis en fer-lo.

5. Converteix-te en ‘influencer’ en el teu sector

Sigui quina sigui la teva feina, en el dia a dia se solen aprendre coses noves que poden resultar útils als teus homòlegs en altres empreses. Comparteix aquesta informació sempre que pensis que aporta alguna cosa als teus companys ‘online’ per augmentar la notorietat del teu perfil i afegir-li valor agregat. Evita, per altra banda, continguts personals que no estiguin relacionats amb els teus interessos laborals: recorda que hi ha xarxes socials per a cada tipus de contingut.

6. Utilitza totes les eines

Has sentit parlar de les paraules clau o keywords? Doncs sí, també funcionen a LinkedIn. Per això, assegura’t que cada un dels teus posts té les paraules adequades, que també han de estar repartides pel teu perfil. Així, si algú busca a algú amb les teves qualitats específiques, serà més fàcil que et trobi a través del buscador.

Una altra manera útil de fer-te veure és esmentant a usuaris relacionats amb el tema que tractis. A més de propiciar la recomanació, farà que aquesta interacció aparegui en el seu perfil, la qual cosa estendrà el teu camp d’actuació a tots els seus contactes, a més dels teus.
Sumant tots aquests consells i mantenint un nivell d’activitat òptim (tampoc és qüestió de bombardejar als nostres contactes d’informació, sinó de deixar-se veure de tant en tant) ens assegurarem de tenir un perfil cada vegada més nodrit i interessant en el nostre sector. A partir d’aquest moment, només queda gaudir dels avantatges de la xarxa social més professional!

-Temes relacionats-
up