TOT EL QUE HAURIES DE SABER Per a prendre una bona decisió en la tria del teu nou habitatge
Compra Lloguer Veure Tot
- Compra -

Quina xifra màxima t’oferirà el banc en la teva hipoteca?

DESCOBREIX-

Un 80% sobre el preu més baix entre compravenda o taxació. A Banc Sabadell, per exemple, et financem fins al 80% per l’habitatge habitual i fins al 70% per a segones residències.

- Compra -

2.284 €/m² és el preu mitjà de compra d'un habitatge nou.

DESCOBREIX-

Aquesta és la dada extreta per la compra de nous habitatges, al juliol de 2018 a Espanya. 

- Compra -

Aquest és el procés per aconseguir una hipoteca.

DESCOBREIX-

Tractant-se d'una inversió tan important, l'entitat et sol·licitarà documentació per a conèixer la teva situació econòmica i capacitat d'endeutament. Sobre aquesta base,  podran assessorar-te de la millor forma possible. Una vegada concedida, t’informaran de les condicions essencials que t'ofereixen. Tindràs 14 dies naturals per estudiar l'oferta i poder acollir-te a aquestes mateixes condicions.

- Lloguer -

Coneix els teus drets: sabies que tens preferència en la compra del teu habitatge de lloguer?

DESCOBREIX-

Sí. És el que es diu el dret d'adquisició preferent. Si el propietari trobés un altre comprador sense notificar-ho, podries comprar la casa al mateix preu i amb les mateixes condicions que aquesta persona, és el dret de retracte. 

- Lloguer -

La fiança és una mensualitat del lloguer, no poden demanar-te més.

DESCOBREIX-

Encara que el pis estigui moblat en cap cas poden demanar-te el pagament de més d'una mensualitat, per llei. Però, què passa quan no es tracta del teu habitatge habitual? Quan és per a un altre ús, són 2 mensualitats només en el cas que el contracte sigui inferior a 3 anys, si és superior es pacta entre ambdues parts. Això sí, en tots dos casos et poden exigir altres garanties com un aval bancari o personal o un dipòsit extra.

- Lloguer -

Deixes el teu habitatge? Deixa’l com el vas trobar excepte…

DESCOBREIX-

Excepte que el propietari indiqui el contrari, has de deixar l'habitatge com el vas trobar. Per exemple, la pintura de les parets ha de ser del mateix color que quan vas entrar a viure en el pis. En cas d'incomplir t'arrisques a perdre la fiança.