TOT EL QUE HAURIES DE SABER Per a prendre una bona decisió en la tria del teu nou habitatge
Lloguer Compra Veure Tot
- Lloguer -

Sabies que pots deixar el teu habitatge als sis mesos?

DESCOBREIX-

Pots fer-ho, encara que pot ser que hagis d'indemnitzar al propietari. De fet, podràs abandonar l'habitatge sempre que portis en ell almenys sis mesos i avisis que marxes amb una antelació mínima de 30 dies abans de la teva sortida.

- Lloguer -

Sabies que pots seguir d'inquilí, encara que canviï el propietari?

DESCOBREIX-

Sí, encara que el propietari sigui un altre, mantindràs el contracte amb els mateixos termes. Tingues en compte que si el nou arrendador vol fer ús de l'habitatge, pots exigir que et deixi quedar-te en l'habitatge durant tres mesos.

- Compra -

En tens menys de 35? Pots optar a ajudes per comprar el teu habitatge.

DESCOBREIX-

Sí, si tens menys de 35 anys, encara no ets propietari i els ingressos anuals de la teva unitat familiar no superen els 22.558,77 euros. Altres condicions: que el preu de l'habitatge sigui inferior a 100.000 euros i estigui situat en un municipi de menys de 5.000 habitants.

- Compra -

Al 2018, el preu de l'habitatge a Espanya pujarà un 6,1%.

DESCOBREIX-

És la previsió de l'informe Solvia Market View respecte al 2017, que indica també que Madrid, Catalunya, Balears i Canàries són les Comunitats Autònomes on les pujades seran més altes (un 7% de mitjana).

- Compra -

Sabies que un espanyol necessita de mitjana uns 7,5 anys de salari per a l'adquisició d'un habitatge?

DESCOBREIX-

Es tracta del denominat Índex d'Esforç Immobiliari, elaborat per Societat de Taxació, i és el temps que es triga de mitjana a destinar el sou íntegre per a un ciutadà mitjà.

- Lloguer -

Hi ha un termini perquè et retornin la fiança, i és…

DESCOBREIX-

Com a màxim un mes després que hagi finalitzat el contracte. Compte, si devies un lloguer o has deixat en malament estat la casa i els propietaris han de fer reparacions, no se't retornarà o, almenys, no tota la quantitat.