Nocions bàsiques per expandir el teu negoci en xarxes socials | EDE
movi-image-nociones-negocio-redes-sociales-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Nocions bàsiques per expandir el teu negoci en xarxes socials

Fri Oct 18 09:19:56 CEST 2019

Les plataformes online permeten realitzar campanyes de màrqueting de cost reduït que reporten grans beneficis

Twitter, Facebook, YouTube, Instagram… les xarxes socials s’han consolidat entre els internautes i han passat a ser les aplicacions que més s’utilitzen en l’era d’Internet. Així ho demostren les dades de l’ Estudi Anual de Xarxes Socials 2018 de l’IAB: aquest any, un 85% dels espanyols va estar actiu a les xarxes, és a dir, 25,5 milions d’usuaris. Des de la seva audiència, les companyies més punteres del món han vist una oportunitat per expandir i reforçar el seu negoci a través d’aquestes plataformes amb un pla de màrqueting efectiu i de cost reduït. Seguidament, et donem una sèrie de passos clau a seguir perquè comencis a beneficiar-te dels avantatges d’ utilitzar les xarxes socials en favor del teu negoci: un èxit assegurat.
 

Diversificació

El primer pas per desenvolupar la nostra campanya a les xarxes és escollir en quines ens crearem un perfil, per la qual cosa el millor sempre és atendre a les xifres per veure les tendències. D’acord amb l’informe de l’IAB, a Espanya Facebook segueix sent la més popular amb un 87% (encara que experimenta una caiguda de popularitat), seguida de YouTube amb un 69% i Instagram, a l’alça amb un 49% respecte al 45% que va registrar el 2017.

Segons les dades, la millor decisió és obrir-nos un compte a Facebook i YouTube o Instagram, depenent de quin tipus de negoci tinguem i com el vulguem expandir. La xarxa de Mark Zuckerberg es basa en les publicacions que els usuaris realitzen als seus murs, les quals es poden compartir i, a més, el seu calendari permet fer esdeveniments. Per altra banda, la plataforma de vídeos més famosa del món és ideal per les firmes que compten amb grans anuncis i contingut audiovisual. Per últim, Instagram està experimentant un creixement més gran, degut en gran part al potencial que tenen les seves stories. Aquestes històries, que no duren més de 15 segons, són vídeos que s’eliminen automàticament a les 24 hores de la seva publicació, per la qual cosa escollir Instagram per augmentar la popularitat del nostre negoci implica generar contingut amb regularitat, a canvi d’ un feedback diari amb els clients.

Sigui quina sigui la xarxa que millor s’ adapti a nostra marca, no s’ha d’oblidar que hem de crear-nos un perfil d’empresa en, com a mínim, dues xarxes socials. Aquestes plataformes es basen en compartir, per la qual cosa es retroalimenten entre sí. D’aquesta manera augmentarem el target potencial i permetrem als usuaris compartir les publicacions entre unes plataformes i les altres, a més de que suposa una diversificació molt beneficiosa per la companyia.

Cost reduït

Abandona la idea que les campanyes de màrqueting són cares. Donar visibilitat al nostre negoci a les xarxes té un cost molt reduït a canvi d’un èxit assegurat. Diversificar-nos en aquestes plataformes és totalment gratuït i podem escollir quan i on volem invertir per percebre guanys: en quin tipus de pàgines volem anunciar-nos, cada quan desitgem que apareguin els nostres anuncis… Així mateix, generar i publicar contingut directament des dels nostres canals no té cap cost. Tot són avantatges en aquesta campanya de màrqueting low cost.

Imatge i engagement

Sembla obvi recordar-ho, però hem de cuidar sempre els continguts que publiquem. La importància està en els detalls dels missatges que enviem i en com els enviem, ja que aquests forjaran la nostra imatge de marca de cara als usuaris. Perquè la nostra campanya sigui un èxit hem de pensar minuciosament en com publicarem els continguts, quan i a qui es dirigeixen.

movi-image-nociones-negocio-redes-sociales-2

 

Un altre aspecte que reforça la imatge del nostre negoci és el tracte amb el client. Les xarxes socials permeten la comunicació bilateral entre la companyia i l’usuari en una espècie d’atenció al client molt més directa, ràpida i senzilla. El millor és mantenir sempre un discurs cordial i amable utilitzant un llenguatge natural que eviti que semblem un robot a l’altra banda de la pantalla. Els usuaris han de percebre la idea que els està atenent una persona que realment es preocupa de l’incident o la mala experiència que hagin pogut tenir amb els nostres serveis o productes. Ser políticament correcte i contestar a tots els comentaris, encara que siguin negatius, t’ajudarà a mantenir una bona reputació i a estar millor valorat, forjant un engagement amb l’usuari que incrementarà la seva fidelitat.
 

Contingut audiovisual

Per últim, el contingut és l’aspecte que més s’ha de cuidar. Cal tenir en compte que les xarxes estan plenes de publicacions diàries, per la qual cosa no podem saturar els nostres clients, encara que tampoc les hem d’abandonar. L’equilibri es troba al mig, no hem d’oblidar generar contingut sense ser pesats, i aconseguir ser rellevants per als clients i tenir una activitat constant.

La xarxa té el seu propi llenguatge basat en la importància del vídeo, per la qual cosa és recomanable generar continguts audiovisuals de qualitat on hi prevalguin les imatges relacionades amb allò que volem expressar. A més, si no pots compartir les teves publicacions quan les crees, existeixen nombroses eines de publicació automàtica com Hootsuite, que permeten programar quan vols treure els teus continguts perquè et puguis organitzar. Tampoc ens hem d’oblidar de que mantenir una relació activa amb el client és tan fàcil com organitzar concursos i convidar-lo a interactuar amb la nostra marca.

Fotografies de Brooke Lark i Jan Böke a Unsplash
-Temes relacionats-
up