movi-imge-mejora-productivdad-empleados-1
Envia'ns suggerències
Negocis
3 min del teu temps

Millora la productivitat dels teus treballadors

Els treballadors motivats són sinònim d’un rendiment més alt. Per aconseguir-ho, res millor que organitzar activitats en equip, l’anomenat 'team building'.

L’èxit d’una empresa no només resideix en la satisfacció dels seus clients o en aconseguir els màxims beneficis, sinó que també depèn de la salut dels seus pilars, és a dir: els seus treballadors. Cuidar els treballadors, motivar-los a millorar i fer que se sentin còmodes en l’espai laboral és clau en el món empresarial; és més, està demostrat que, com més feliços siguin en el seu lloc, més alts seran els seus nivells de productivitat.

Per aconseguir que això passi, existeixen una sèrie d’activitats a disposició de l’empresa que fomenten el treball en grup, englobades sota el nom de team building: un servei que les empreses poden contractar per millorar les relacions entre els seus treballadors, és a dir, per “construir equip”.

Aquests esdeveniments es caracteritzen per ser activitats realitzades en grup, creades específicament per desenvolupar una sèrie d’habilitats i s’organitzen com si fossin un esdeveniment o una excursió, sempre amb un toc de diversió i el reforç del treball en equip per davant.

Un treballador motivat és sinònim de rendiment i satisfacció: la gent feliç presenta fins a un 33% més d’energia i dinamisme, un estadi que millora fins a un 88% l’eficàcia i la productivitat, d’acord amb l’estudi mexicà Felicitat i treball.

Moltes vegades, els equips de treball no aconsegueixen els resultats marcats per falta d’eficiència, baix rendiment, escassetat de confiança, existència de conflictes entre els treballadors… raons que es poden solucionar construint un vincle entre ells, fomentant que es coneguin i aprenguin a col·laborar junts.

Un equip d’alt rendiment només s’aconsegueix cohesionant els seus treballadors, perquè s’esforcin conjuntament en arribar a l’objectiu empresarial marcat. A més, un equip d’alt rendiment distingeix un negoci de la seva competència, ja que és el motor que fa que tot funcioni a la perfecció

La clau està en la motivació: si un treballador se sent còmode en la seva empresa, treballarà content i estarà satisfet amb el seu rendiment. A més, en crear sinèrgies de treball amb els seus companys, aquests rendiran com una pinya, i enfortiran els seus punts forts i posaran més èmfasi en treure endavant aquells reptes que els suposen un esforç més gran.

Quins esdeveniments es poden organitzar? 

Àpats, jocs d’escapada, estratègia, circuits… el team building presenta una oferta molt àmplia i existeixen diverses empreses especialitzades en organitzar aquest tipus d’activitats:

Escape rooms. L’objectiu principal d’aquests jocs d’escapada és resoldre un enigma final, un exercici en equip que fomenta la posada de solucions en comú i ajuda a millorar la relació entre els treballadors, que han de posar-se d’acord en tot moment. 

Joc de rols. Posar-se en el lloc de l’altre fomenta l’empatia i ajuda a estrènyer vincles entre els treballadors, abordant conductes diferents a les pròpies però amb les quals conviuen a diari en l’entorn laboral. 

Brainstorming. La pluja d’idees fa que tot el món hi participi, millora la imaginació, el rendiment i obliga a prendre decisions en consens. 

Balls, concursos, jocs de taula… Els esdeveniments recreatius més tradicionals poden ser els més efectius, sempre que siguin en equip i fora de l’espai de treball

Àpats i viatges. La convivència és una altra de les opcions més populars pel que fa a team building, ja sigui en un àpat relaxat i no d’empresa o negocis, fins a un viatge de diversos dies amb excursions i altres activitats.

Reptes esportius. A més de ser divertit, practicar esport és fonamental per incrementar el rendiment en el treball. Està demostrat que el sedentarisme laboral afecta a la productivitat del 50% dels treballadors, segons un estudi sobre salut en el treball a Espanya de Fellowes. Organitzar esports mobilitza els treballadors, que deixen d’estar asseguts a la seva taula de treball i abandonen el sedentarisme, encara que sigui durant unes hores.

 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

-Temes relacionats-
up