Google Ads, manual d’ús per al teu negoci | EDE
movi-image-elmundo-google-ads-guia-uso-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
3 min del teu temps

Google Ads, manual d’ús per al teu negoci

Thu Nov 21 17:05:30 CET 2019

Fa falta ser un expert per crear campanyes de publicitat a Internet? La resposta és “no”, i tampoc és necessari començar a fer-ho amb grans inversions. És un dels principals avantatges de la transformació digital: la rendibilitat. Segons l’Informe d’Impacte Econòmic de Google de 2018, per cada dòlar que les empreses inverteixen en l’eina de Google Ads, en reben 8 de benefici. Per la qual cosa l’any passat més d’1,3 milions d’empreses i llocs web han obtingut beneficis a través d’aquest servei.

Què és Google Ads?

Google Ads es un servicio de Google que permite crear anuncios por Internet con la ventaja de llegar a potenciales clientes en el momento exacto en el que están interesados en los productos o servicios que ofrecemos. Esta herramienta de posicionamiento web dota a nuestro producto o servicio de mayor visibilidad en Internet, es decir, permite mostrar nuestro anuncio en la página de resultados tras una búsqueda en Google.

No s’ha d’oblidar que Google pot arribar a assolir fins al 90% dels usuaris d’Internet a nivell mundial; la Xarxa de Display de Google compta amb més de dos milions de llocs web, a més de YouTube, Gmail i altres aplicacions. Segons l’últim estudi d’IAB Spain, la inversió publicitària a Internet ha anat creixent gradualment des de la seva posada en funcionament, i només de l’any 2017 al 2018 ha augmentat un 13,5%, i s’ha posicionat com la que més ha augmentat de tots els mitjans convencionals. També és la segona en la qual més inverteixen les empreses, a molt poc de superar a la televisió.

Com funciona Google Ads, pas a pas

1. Crear un compte a Google Ads: per començar a utilitzar Ads és necessari donar-se d’alta a Gmail i posar les dades de facturació perquè el compte estigui connectat amb el nostre banc.

2. Crear una campanya: el primer pas és tenir clar quin tipus de campanya volem crear:

  • De Prop: si volem arribar als clients a través d’anuncis de text.
  • De Display: per publicar diferents tipus d’anuncis al web.
  • De Vídeo: si volem publicitat a YouTube.
  • D’Aplicació: per promocionar la nostra app a Google.

En funció del tipus de campanya escollida, en seleccionarem l’objectiu. Google Ads et mostrarà recomanacions en funció dels teus objectius: vendes, trànsit al lloc web, promoció d’aplicació, etc. Per exemple, si volem impulsar les vendes d’un producte, seleccionarem l’objectiu ‘Vendes’, però si aspirem a dirigir als potencials clients al nostre lloc web, llavors ens decantarem per l’objectiu ‘Trànsit al lloc web’.

3. Configuració general de la campanya i xarxes: el següent pas és posar un nom a la campanya i triar si volem o no que els nostres anuncis apareguin en ‘Xarxa de Cerques’ (entre els resultats de cerca de Google i altres pàgines quan els usuaris busquen paraules clau), i en ‘Xarxa de Display’ (l’anunci sortirà mentre l’usuari navega per altres llocs web, vídeos o aplicacions). En l’opció de ‘Mostrar més ajustaments’ també podem seleccionar les dates d’inici i finalització de campanya.

4. Segmentació i audiències: una part molt important de la creació de la nostra campanya és triar a qui volem arribar amb els nostres anuncis, és a dir, el nostre target:

  • Ubicacions: si és nostra primera campanya, és millor dirigir-la a ubicacions geogràfiques concretes. En lloc de centrar-nos en un país sencer, és més eficaç seleccionar una província, una ciutat o fins i tot determinats codis postals.
  • Idiomes: ens referim als idiomes que utilitzen els potencials clients. No és necessari optar per tots, però sí tenir en compte que molts usuaris poden tenir configurat el seu ordinador o telèfon mòbil en anglès, en català o en gallec, per exemple.
  • Audiències: a quines persones ens volem dirigir? Per exemple, en l’opció ‘Explorar’ podrem seleccionar el seu estat civil, educació o fins i tot el seu estat de propietat de l’habitatge… Però també quines temàtiques els interessen més i quins conceptes busquen habitualment (feina, electrònica, habitatge, etc.).
 

5. Pressupost i puges: indicarem l’import que vulguem invertir al dia. Google s’encarregarà d’optimitzar aquest pressupost a través del seu propi algoritme. Com més invertim al dia, més ràpid veurem resultats. Per començar a generar bastant trànsit, estaria bé invertir uns 10 o 20 euros diaris durant les primeres setmanes. També es poden configurar les puges, per exemple, centrar-se en els ‘clics’ i fins i tot limitar el CPC (Cost Per Clic), és a dir, registrar què seria el màxim que volem pagar per un clic al nostre web.

6. Crear l’anunci: després d’indicar les extensions de l’anunci (la informació addicional com l’enllaç del lloc, les línies descriptives, o la URL final), triarem les paraules clau relacionades amb el nostre anunci. L’últim pas és afegir-hi les extensions de l’anunci, és a dir, la informació addicional (informació de l’empresa o número de telèfon). Finalment crearem un grup d’anuncis amb paraules clau i Ads ens mostrarà una vista prèvia del resultat final. Després d’això, la nostra campanya de publicitat a Google Ads ja començaria a funcionar.
Fotografia de NeONBRAND a Unsplash
-Temes relacionats-
up