Com pots convertir la teva afició en una font d’ingressos extra | EDE
movi-image-aficion-fuente-ingresos-extra-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com pots convertir la teva afició en una font d’ingressos extra

Fri Oct 18 09:49:17 CEST 2019

Atrevir-se a tirar endavant aquest talent ocult i beneficiar-se’n econòmicament és gratificant i un salt cap a fora de la zona de confort

Potenciar el teu talent i convertir-lo en un negoci que complementi la teva feina és possible si segueixes els passos adequats.

Pintar, cantar, cuinar, teixir... Tots tenim un talent ocult amb el qual gaudim plenament a les nostres estones lliures, però poques vegades pensem en com podem treure rèdit d’aquesta afició i compaginar-la amb la nostra feina diària. Tanmateix, fer de la teva afició una font d’ingressos extra és més senzill que no sembla.

Si algun cop t’has plantejat rendibilitzar la teva passió, continua llegint:
  1. No perdis la motivació: l’etapa prèvia a donar-te a conèixer és una etapa en la qual hauràs de ser conscient que per recollir, primer cal sembrar. Els ingressos arribaran, si tot va bé, al cap d’uns mesos de treball. Ho explica en Javi, de @javilostcontrol, que avui dia compagina el seu dia a dia en una agència de publicitat amb la il·lustració. “El reconeixement no és un camí fàcil i requereix molt esforç i dedicació”, apunta. Primer de tot, paciència.
  2. Dona a conèixer el teu treball: gràcies a les eines en línia, avui dia és més fàcil que el teu treball es difongui i arribi a possibles clients interessats. “En el meu cas, la plataforma que utilitzo més és Instagram”, explica en Javi. “L’utilitzo com un portafolis (a més del meu web) en el qual acostumo a actualitzar contingut amb regularitat”. Un web ben organitzat i la xarxa social adequada seran suficients per iniciar el teu camí.
  3. Organitza’t: un cop que comencis a treballar en el teu projecte, busca un sistema d’organització que et funcioni per poder ser coherent. “És molt important planificar cada setmana en funció dels projectes que hagis de lliurar”, assegura. “Les taules d’Excel s’han convertit en el meu millor company”, bromeja. Ell és un gran exemple d’això: treballa de dilluns a divendres i aconsegueix abastar el seu projecte personal gràcies a una bona gestió del temps.
  4. No deixis d’aprendre: durant el teu camí, hauràs d’aprendre a reinventar-te, fent coses com ara utilitzar xarxes socials, innovar, aprendre a fer factures o posar un preu al teu treball, cosa que per a en Javi va ser un pas. “No és fàcil posar un cost exacte al que fas en començar un projecte”, explica, però anima a tots els que es vulguin unir a l’aventura: “Amb l’experiència, tot esdevé més senzill”.
  5. Busca aliats: tant si fas il·lustracions com si cuses roba o cuines, sempre hi haurà algú que pugui ser el teu aliat. Per exemple, pots buscar botigues físiques on vulguin posar a la venda el teu treball, o persones que facin una feina semblant per col·laborar amb elles.es.
  6. Dedica-hi hores: al capdavall, no hi ha cap fórmula màgica amb la qual es pugui triomfar sense esforç. En Javi té un consell infal·lible: “Dedicar moltes hores a fer el que t’agrada”. A més, assegura que una de les claus és continuar “creient en el que fas”.

Amb esforç, paciència i un bon producte, aconseguir aquesta font d’ingressos extra és només qüestió de temps.

-Temes relacionats-
up