Com muntar un negoci en un local comercial pas a pas | EDE
movi-image-negocio-local-comercial-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com muntar un negoci en un local comercial pas a pas

Mon Sep 16 12:08:28 CEST 2019

Si fa temps que medites sobre una idea de negoci amb un clar nínxol de mercat, probablement estàs preparat per fer el pas següent i trobar el local comercial que donarà cos al teu projecte.

Però abans de bolcar-hi tota la teva energia, dona un cop d’ull a aquesta guia sobre com fer-ho pas a pas sense cometre els errors més comuns.

1. Tria un nom amb grapa i registra’l

Segurament tens clar el nom que coronarà la marquesina del teu local comercial, però abans de donar-lo per bo, revisa si compleix certes tècniques de màrqueting.

El teu nom comercial ha d’impactar, com quan veus el títol d’una revista o el titular d’una notícia de premsa. Si no és atractiu, el més probable és que no t’hi fixis, però si aconsegueix cridar-te l’atenció, sentiràs curiositat i compraràs l’exemplar o llegiràs la notícia

Això és el que el nom del teu local comercial ha d’aconseguir: atenció i atracció.

2. Registra la teva marca comercial per a productes o serveis

Registra el nom i el logo (si en tens) a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques. Avui dia pots fer-ho de forma presencial o telemàtica.

Estàs segur que no hi ha cap altre nom com el teu?

Pots comprovar-ho des de la mateixa pàgina de registre. És aconsellable revisar-ho per evitar decepcions.

3. Tria una ubicació estratègica

En buscar local, cal tenir en compte dos aspectes:

  1. Que compleixi els requisits físics i tècnics que el teu model de negoci necessita.
  2. Que estigui situat a la zona on viu o per on transita el teu públic objectiu.

També serà important posar el focus en altres factors, com la proximitat de la competència i/o negocis afins al nostre amb interessants sinergies.

Per exemple, si obrim una sabateria especialitzada en calçat infantil, ens afavorirà fer-ho en un carrer o centre comercial en què hi hagi botigues de moda per a nens. El consumidor podrà comprar-ho tot a la mateixa zona i estalviar-se desplaçaments.

4. Sol·licita i comprova els plans del local

Abans de formalitzar el contracte del local, sol·licita’n els plànols per comprovar que s’ajusten a la situació actual. Si no és així, caldrà fer-ne de nous.

Els plànols seran una eina bàsica a l’hora de preparar un disseny a mida per a la teva activitat.

Estudiar la distribució de les diferents àrees (zona d’exposició, banys d’ús públic o privat, taulell de caixa, emprovadors, etc.) serà imprescindible per optimitzar al màxim l’espai disponible.

5. Comprova que les llicències estan al dia

És un requisit imprescindible que el local disposi d’una llicència d’activitat que asseguri el compliment de condicions de seguretat, habitabilitat i transcurs de l’activitat que s’hi desenvoluparà.

Si el local havia estat abans en funcionament, és possible que ja la tingui. Aleshores, només caldrà tramitar el traspàs de titularitat.

En cas de primera obertura i necessitat de reforma, hauràs de sol·licitar una llicència d’obra. Una vegada concedida, podràs començar la transformació. Quan acabis, hauràs de lliurar a l’ajuntament el certificat de final d’obra i sol·licitar la llicència d’obertura.

6. Inverteix en disseny i fixa un pressupost

movi-image-negocio-local-comercial-2

És important tenir definit el pressupost total i quin import es destinarà a cada partida.

El disseny és un aspecte crucial en un local comercial. Serà el que el convertirà en fred o acollidor. Si és el cas, assegura’t que s’adapta al projecte d’obra de l’arquitecte.

Si no ets expert en disseny o les idees que se t’ocorren no et convencen, el millor és que et posis en mans de professionals que sàpiguen combinar llum, color i mobiliari per a un resultat de deu.

7. Digitalitza el teu negoci des del primer dia

Si no ets a internet, no existeixes. Aquesta és la llei que imposen les noves tecnologies. Per què conformar-te amb els clients locals, si pots arribar a molts més? Amplia el teu públic objectiu oferint la possibilitat d’adquirir els teus productes online.
 
Tingues en compte el posicionament en cercadors (SEO) des del primer minut. Triar un nom coherent, relacionat amb la teva activitat i el servei o producte principal, serà una de les claus que et farà aparèixer a les cerques del teu client objectiu. No t’oblidis d’incloure’l en el domini de la teva pàgina web, a les xarxes socials i a totes les campanyes de publicitat que facis online.
 
La combinació d’un bon màrqueting offline i online et proporcionarà el posicionament orgànic que necessites.
Fotografia de Blake Parkinson a Unsplash
-Temes relacionats-
up