Apps-familiares-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Les últimes apps familiars que has de conèixer

La tecnologia s’ha escolat en totes les esferes de la llar: des de la seguretat fins a l’oci, ocupa un paper destacat dins de les famílies. Ofereix unes eines que vetllen pel benestar dels seus membres, altres que incideixen en l’estalvi a casa, i també n’hi ha que ens volen facilitar la vida. És el cas de les aplicacions mòbils familiars: petites solucions a grans problemes que, aplicades a la llar, són molt útils en un gran ventall de situacions.

Segons l’última enquesta sobre equipament i ús de tecnologies d’informació i comunicació a les llars de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 96,7% de les llars disposen de telèfons mòbils. I dues de cada tres persones entre 16 i 74 anys es connecten a internet cada dia, una dada que reflecteix que l’ús de telèfons intel·ligents a casa és una realitat incontestable. Segons l’estudi, el dispositiu més utilitzat per connectar-se des de qualsevol lloc a la xarxa de xarxes és, amb diferència, el telèfon mòbil. Navegar-hi és la manera de treure més profit de les apps orientades a fer més còmoda la vida de les famílies.

Localització en temps real

Family Locator és un localitzador dels membres de la família. La seva tecnologia amb navegador GPS permet visualitzar on és cada persona en temps real. És una eina que dissipa inquietuds i preocupacions sobre on són els fills. De fet, també permet enviar i rebre missatges de socors amb la ubicació exacta en cas que sigui necessari. A més, l’app envia als pares un avís quan els fills han arribat a la seva destinació i també alertes si van a un lloc que no és segur. Per si encara cal més control, tota la família pot veure l’historial de localització de cada membre dels últims set dies. Amb aquesta aplicació també es poden intercanviar missatges de manera gratuïta per comunicar-se en qualsevol instant. Hi ha altres eines semblants a Family Locator, com ara Spyzie i Localizador de Celular GPS.

Apps-familiares-2

Acompanyan-te a casa

No només per vetllar per la integritat de cadascun dels membres de la família, sinó també per gaudir de més tranquil·litat, l’aplicació Life 360 es proposa ser l’acompanyant perfecta durant el camí de tornada a casa o en qualsevol recorregut poc segur. Gràcies a una monitorització en temps real, podem saber quin camí pren el nostre familiar; si es dona una situació de perill, pot enviar un missatge privat perquè el llegeixin tots els parents. A més, en arribar a la destinació, els familiars reben una alerta automàtica que indica que tot ha anat bé.

Núvols compartits

Les fotos d’aquell viatge als Estats Units, les contrasenyes dels correus de tota la família o els comptes de la llar poden ser compartits en un núvol conjunt al qual tots tenen accés amb aplicacions com iCloud Family. Amb aquesta mena d’apps, per exemple, podem posar en comú les compres d’iTunes, els llibres electrònics i totes les aplicacions adquirides a App Store, i també compartir àlbums d’imatges, calendaris familiars i, fins i tot, localitzar entre tots un dispositiu perdut. S’assembla a l’ús compartit que proposa Dropbox, amb un emmagatzematge pensat per compartir continguts amb els altres, especialment arxius i fotos.

Comptes compartits

Sabadell Wallet és ideal per passar comptes amb familiars i amics. L’aplicació parteix de la base que si portem el mòbil, portem diners. Per tant, no tenim excusa per no pagar la nostra part del sopar o d’un regal familiar conjunt per al Dia de la Mare o del Pare. Es tracta de fer servir l’opció de compartir despeses amb els contactes. Després de pagar, només cal consultar els moviments i dividir l’import total entre tots: els destinataris reben la notificació del que els toca pagar a cadascun. En la mateixa línia, Bizum és un servei instantani, fàcil i segur per pagar amb el mòbil. Traspassa els diners d’un compte bancari a un altre i està integrada en l’aplicació del teu banc. Això permet, per exemple, donar la paga online als fills, o passar comptes entre els adults. Aquest servei transversal és l’únic que té el suport dels bancs més importants.

Oci compartit

L’entreteniment també pot compartir-se en família. Són moltes les plataformes que tenen aplicacions per a mòbils i tauletes que ens permeten reproduir contingut, i també saber què han vist els altres. Fins i tot podem disposar d’un canal infantil per supervisar què veuen els més petits de casa.

Qui no coneix Netflix? És el servei de streaming amb pel·lícules, sèries, documentals i tota mena de continguts audiovisuals que no para de créixer a Espanya. També tenen propostes familiars les aplicacions de cinema HBO i Filmin, o la musical Spotify, on es poden compartir llistes de reproducció entre els participants del compte.

Apps-familiares-3

Repartir tasques

Compartir les feines de casa és la base de la convivència. Són moltes les aplicacions que proposen la creació de llistes per evitar conflictes domèstics. Remember the Milk n’és un exemple: recull les tasques pendents perquè nosaltres no ens n’oblidem. Bàsicament, s’encarrega de llançar recordatoris i permet compartir llistes i assignar feines als membres per enllestir-les abans. Per treure’n profit, cal introduir la data i la prioritat de cadascuna de les tasques pendents. A part de Remember the Milk, pots provar altres aplicacions amb llistes col·lectives de la compra, com ara Out of Milk, i d’altres sobre organització de la llar, com Nozbe, Clean House i Cozi Family Organizer.

Ajudar els pares novells

Per controlar el creixement dels més menuts de casa, la indústria de les aplicacions mòbils ha preparat diverses solucions especialment dissenyades per a pares novells. És el cas de Baby Care, orientada a acompanyar-los en aquesta primera etapa dels fills. Ajuda els progenitors a descobrir què necessita el seu nadó amb un seguiment de l’alimentació líquida i sòlida, les hores de son, l’orina, la higiene, la vacunació i el creixement del nen, amb paràmetres com el pes i l’alçada. Hi ha altres aplicacions del mateix estil que Baby Care, com Baby Tracker i Baby Monitor, i també hi ha opcions per a famílies que esperen un fill, com Embarazo y bebé día a día.

Control parental

Perquè la canalla pugui fer servir aparells tecnològics sense córrer riscos, hi ha aplicacions de control parental que restringeixen les pàgines que nens i adolescents poden veure en tauletes i telèfons mòbils. N’és un bon exemple Kids Place, que bloqueja determinats usos quan els infants utilitzen el telèfon o la tauleta. En concret, restringeix algunes aplicacions i els impedeix fer trucades telefòniques, enviar missatges de text o fer altres accions que tinguin un cost. A més, inclou un fons de pantalla personalitzat amb les apps autoritzades pels pares. L’aplicació Qustodio té unes característiques semblants.

Fotografies de Henry Ascroft, Daria Nepriakhina, Igor Starkov i Autri Taher a Unsplash
-Temes relacionats-
up