movi-image-gastos-vivienda-segunda-mano-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
2 min del teu temps

Despeses que genera la compra d’un habitatge de segona mà

El 75% dels espanyols, a l’hora de convertir-se en propietaris, prefereixen comprar un habitatge de segona mà a un d’obra nova. Abans de fer el pas, cal fer càlculs per comprovar si la nostra economia podrà assumir aquesta despesa.

Al costat del preu de venda de l’immoble, s’han d’incloure les despeses associades a aquesta compra i a les de la petició de la hipoteca, en el cas que sigui necessària. Encara que aquest tipus de propietats estan exemptes d’IVA, estan gravades amb l’impost de transmissions patrimonials. Es tracta d’un valor que varia segons la comunitat autònoma on sigui l’habitatge.

Passa el mateix amb altres despeses i impostos, que depenen de variables com el valor de la propietat o l’import del préstec concedit pel banc. L’entitat financera, a més, posa les seves pròpies condicions. Algunes entitats inclouen una comissió per despeses d’obertura o obliguen el client a contractar algun dels seus serveis, com una assegurança de vida.

 

movi-infografia-despeses-habitatge-segona-ma

 


 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografia de Pierre Châtel-Innocenti a Unsplash
-Temes relacionats-
up