movi-image-vender-antes-vecino-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Com pots vendre la teva casa abans que el teu veí

L’habitatge de segona mà continua disparant la venda d’immobles. Segons les dades aportades per l’INE, les operacions de compravenda de segona mà van augmentar més d’un 7 % en el tercer trimestre de 2018. Això suposa la millor dada des de 2007, just abans que esclatés la crisi. No obstant això, vendre un immoble no és senzill, fa falta dedicar-hi temps i aportar algun element diferenciador per fer-ho abans que els altres. Aquests són alguns consells per vendre la teva casa abans que el teu veí.

1. Internet i pàgines web immobiliàries. Per vendre una casa cal donar-li visibilitat. Està comprovat que la major part dels compradors tenen una primera presa de contacte amb els habitatges a través d’Internet. Rastregen en les diferents pàgines, seleccionen quines són les cases que estan en venda en una zona determinada i comparen preus. Tenint en compte això, l’ideal és que l’anunci estigui ben posicionat, és a dir, que aparegui a les primeres pàgines, perquè al final la gent se sol cansar de veure cases sense parar. Per posicionar-la correctament es pot posar un destacat, que canvia el color de l’anunci i el diferencia de la resta. Dins de la publicació és important una bona descripció, detallant tot l’equipament, les característiques de l’immoble i el preu.

2. Bones fotos. Les fotos són essencials; encara que sembli insubstancial, els detalls importen molt. De fet, poden marcar la diferència entre dues cases semblants. Per vendre abans que els teus veïns és necessari condicionar la casa i preparar-la per vendre-la. Val la pena contractar un fotògraf professional que en faci fotografies de qualitat, amb bona llum i nitidesa.

movi-image-vender-antes-vecino-2

La primera impressió és molt important i sempre agrada més una cosa que entra pels ulls, que crida l’atenció i que transmet sensacions. Hi ha empreses que es dediquen a fer aquest tipus de fotografies, com ara Caballero Fotografía, Oliver Yanes, Niverlarte, Raúl Palma i Homelab, entre d’altres, que ofereixen imatges d’alta qualitat i retocs professionals per a aquests usos. Aquests estudis decoren les cases amb plantes, quadres i diversos elements decoratius, i fins i tot col·loquen mobles moderns per embellir els espais. La primera presa de contacte gairebé sempre és per mitjà de les imatges que estan penjades als portals immobiliaris. Entre dues cases semblants, el possible comprador es decantarà per la que sigui més bonica, la que tingui més bona presència i la que sembli més acollidora. 

3. Contractar una immobiliària. Vendre una casa és un procés feixuc que requereix molt de temps. Perquè el venedor pugui despreocupar-se del temps i dels altres detalls, hi ha l’opció de contractar els serveis d’una immobiliària. Els agents immobiliaris són persones qualificades que dediquen tot el seu temps a vendre habitatges i, a més, s’encarreguen de la gestió integral de la compravenda. Tenen una cartera de clients amb els quals contacten depenent de les seves necessitats, per la qual cosa l’habitatge aconsegueix moltes visites. Les immobiliàries s’encarreguen de promocionar l’habitatge als portals immobiliaris, contracten l’empresa per fer les fotos i ensenyen la casa als possibles compradors.  

4. Pla de màrqueting. Abans de posar la casa en venda, cal dissenyar un programa per vendre-la de la millor manera possible. Ho pot fer el propietari de la casa o la immobiliària, en cas que el propietari decideixi contractar els seus serveis. El pla de màrqueting analitzarà les qualitats de la casa i potenciarà allò que marqui la diferència respecte als altres habitatges de la zona. Caldrà indicar les característiques generals de l’immoble: nombre d’habitacions, balcons, terrasses, traster, plaça de garatge, estat general de l’habitatge i possibles modificacions, si n’hi ha. Si l’habitatge està reformat, cal anotar l’any en què es va fer la reforma. A més, es pot traçar un perfil de possibles compradors per preparar la casa per vendre-la, que s’anomena home staging. Igual que les persones mostrem la millor versió de nosaltres mateixos, hem de fer el mateix amb la casa que volem vendre. Això impulsarà les visites i ajudarà en el procés.

5. Preu. Si el venedor necessita desprendre’s de l’habitatge de manera immediata, convé que des del primer moment ajusti el preu, i fins i tot pot fixar el cost lleugerament per sota de les cases del voltant. El preu dels habitatges canvia permanentment i un pas en fals pot truncar una venda. Es poden fer servir trucs de màrqueting com ara abaixar el preu per evitar els talls en els filtres de les pàgines web. Per exemple, si l’immoble està en venda entorn dels 300.000 euros, es pot fixar el preu en 290.000 euros; d’aquesta manera, apareixerà en els filtres dels qui busquen casa en un barem més ampli de preus.

6. Cartells a l’habitatge. Encara que la majoria dels usuaris entren a Internet per buscar habitatges, hi ha moltes persones que recorren a peu les zones que els agraden per veure quantes cases hi ha en venda. Per això, és important penjar un cartell d’“En venda”, perquè els possibles compradors puguin saber quins habitatges hi ha disponibles.

movi-image-vender-antes-vecino-3

7. Temps i disponibilitat. Per vendre una casa cal temps. Els compradors interessats en un immoble repeteixen la visita diverses vegades per valorar si és realment el que busquen. La compra d’un immoble és una de les inversions més grans a les quals un ciutadà fa front al llarg de la seva vida i, per tant, és normal que abans de signar la vulgui veure uns quants cops. Hi anirà a mesurar les diverses habitacions, a comprovar que els seus mobles encaixen a la nova llar, a estudiar l’estat general de l’habitatge, etc. Per això, el venedor ha de tenir disponibilitat per cobrir les necessitats dels seus possibles compradors. Haurà d’acudir a ensenyar l’immoble tantes vegades com sigui necessari. Per aquest motiu, si el propietari de la casa no ho pot fer o té horaris complicats, ha de delegar la visita en un familiar directe o en una immobiliària, perquè ensenyin la seva casa a tots els usuaris que la vulguin veure. 

Per tant, hi ha una sèrie d’elements que poden potenciar la venda d’un immoble. El procés requereix temps i dedicació, no n’hi ha prou de fer un parell de fotos i pujar-les a la xarxa. Per agilitar la comercialització, cal una disponibilitat total de temps i molt diàleg, a més d’una sèrie de trucs per fer destacar l’habitatge en comparació de les cases del voltant. 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografies de Hans Eiskonen, Deborah Cortelazzi i Ferran Fusalba Rosselló a Unsplash
-Temes relacionats-
up