Envia'ns suggerències
Tornar

Mètodes d'estalvi

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Simplement compra una guardiola i tria una regla per omplir-la. Per exemple: cada vegada que tinguis una moneda d’1 € o de menys de 50 cèntims, amb el que t’estalvies fent el cafè a casa, amb cada bitllet de 5 € que arribi a les teves mans… Inventa la regla que vulguis i converteix-ho en un joc. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

La idea és separar els diners de cada partida en un compte diferent, per assegurar-te que destines bé els teus ingressos. La repartició ha de ser la següent: 55 % per cobrir les necessitats bàsiques, 10 % per estalviar, 10 % destinat a formació, 10 % per a inversions a llarg termini, 10 % per a oci i 5 % per a donacions. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

En comptes de veure l’estalvi com un càstig, considera’l un premi. Cada vegada que vagis al gimnàs, mengis bé o t’acabis un llibre, dona’t una propina. No importa la quantitat. Al cap d’un temps, tindràs uns diners extres que hauràs adquirit juntament amb un nou hàbit bo per a tu. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Apartar El Primer. És el que proposa l’economista José Carlos Álvarez. Es tracta de separar cada mes una quantitat en cobrar i no tocar-la. Així, inconscientment ja no comptarem amb aquests diners i viurem amb el que tinguem al compte. . 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

L’estratègia d’aquest repte és senzilla: estalvia una quantitat concreta segons el dia de la setmana. El dilluns guarda 1 euro, el dimarts 2, el dimecres 3… i el diumenge 7. I així cada setmana. Si superes el repte, arribaràs a l’últim dia de l’any amb 1.456 euros.

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Separa al principi de la setmana els diners que consideris necessari. El diumenge, repassa tots els tiquets i valora si pots prescindir d’alguna cosa per tenir un pressupost més ajustat la setmana següent. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Tria un dia i estalvia 1 cèntim. L’endemà estalvia 2 cèntims, el tercer dia estalvia’n 3… i així successivament durant 365 dies. Senzill, oi? L’últim dia estalviaràs 3,65 € i tindràs la gens menyspreable xifra de 667,95 €. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Aquest antic mètode d’origen japonès es basa a anotar absolutament tot el que ingressem o gastem. A més, proposa dividir les despeses en quatre categories: “supervivència”, “oci i vici”, “cultura” i “altres”. És una manera de tenir el control de les nostres finances personals. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

L’única regla és triar una quantitat d’estalvi i anar multiplicant-la per cadascun dels 30 dies. Si guardem 1 euro el primer dia, en guardem 2 el segon, 3 el tercer…, l’últim dia del mes haurem estalviat 456 €. Tu ets qui tria la quantitat i si vols continuar el repte passats els 30 dies.

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Aquesta és la versió tradicional del mètode dels 6 comptes. Es tracta de separar els diners de cada partida en un sobre per assegurar-te que destines bé els teus ingressos. La repartició ha de ser la següent: 55 % per cobrir les necessitats bàsiques, 10 % per estalviar, 10 % destinat a formació, 10 % per a inversions a llarg termini, 10 % per a oci i 5 % per a donacions. 

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Es un método de ahorro sencillo y progresivo. El año tiene 52 semanas; Se trata de ahorrar los euros equivalentes al número de la semana en el que estás. Es decir, la primera semana guardarás 1 euro, la segunda 2 y así hasta llegar a la última, en que ahorrarás 52 euros. Puedes meterlos en una hucha o jarrón o separarlos de forma digital. Al final del año tendrás 1.378 euros.

- Estalvi -
DESCOBREIX-HO

Aquest mètode consisteix a dedicar un 50 % dels ingressos a les despeses bàsiques (habitatge, menjar, transport…), un 30 % a les despeses personals (oci, compres, gimnàs…) i el 20 % restant a estalviar o invertir. 

up