movi-piso-parezca-mas-grande-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Trucs per fer que el teu pis sembli més gran

Thu Oct 17 16:40:04 CEST 2019

Vols aconseguir sensació d’amplitud al teu habitatge sense necessitat de realitzar una gran inversió? La decoració, el mobiliari, la il·luminació i la tria dels colors són claus per enganyar l’ull i ajudar-te a fer la impressió de més espai. Si ho prefereixes també existeixen petites reformes que, sense necessitat d’invertir molts diners, poden contribuir a que casa teva sembli més amplia i lluminosa del que és en realitat.

La falta d’espai és un dels problemes més comuns dels pisos urbans del segle XXI, sobretot si aquests són d’obra nova. De fet, a Espanya la superfície mitjana d’un habitatge és de 76-90 metros quadrats.

Si el que vols és que la teva casa es revalori per poder vendre-la o, pel contrari, el que busques és millorar el benestar del teu dia a dia, existeixen diverses fórmules per fer la impressió de que disposem de més espai.

"Al contrari d’allò que es pugui pensar no són trucs complexos, i en molts casos tampoc requereixen una gran inversió. Només es tracta de tenir clares les diferents eines que poden ajudar-nos i posar-les en pràctica", afirma Alba Hurlé, interiorista i sòcia junt amb Alicia Martín de Cousi Interiorismo, l’estudi que està darrere del disseny de restaurants com el Ten con Ten, El Paraguas, Du Liban o Quintín, entre molts altres.

A continuació, t’oferim una llista d’idees senzilles per poder gaudir d’una casa que sembli més gran malgrat que els metres segueixin sent els mateixos. Pren-ne (bona) nota!

1. Miralls: com més grans, millor

Una de les eines més utilitzades pel seu bon resultat és l’ús de miralls en la decoració. "Però el més important és que el mirall sigui gran, molt gran. Fins i tot, si es pot, integrar-lo en tota una paret”, assenyala Hurlé, que és partidària de col·locar aquest objecte amb el qual aconseguiràs més profunditat “sense marc, és a dir, emplafonat perquè hi puguis afegir després algun tipus de perfil de fusta o metàl·lic".

2. Il·luminació per reflexió

És de sobres conegut que la il·luminació serveix per potenciar, ocultar i, també, engrandir espais. "Una cosa que ajuda molt és col·locar punts de llum al sostre a una distància propera a les parets amb la finalitat de que les il·luminin", detalla la interiorista. "Aquesta il·luminació per reflexió provoca un efecte visual que fa que els espais semblin més amplis del que en realitat són", conclou.

3. Pinta les parets de blanc

Està demostrat que el color blanc a les parets aporta llum i augmenta visualment els ambients, per petits que aquests siguin. "Perquè els punts de llum aportin aquesta reflexió que busquem amb la il·luminació és important que els tons de les parets siguin clars, preferiblement blancs". En opinió de la fundadora de Cousi, "preferiblement blanques".

4. Pocs mobles, però de mida "maxi"

Quan disposem de pocs metres quadrats es tendeix a pensar que la millor opció és escollir mobiliari petit. No obstant això, res més lluny de la realitat. Al contrari del que molts poden creure, Alba Hurlé revela que "encara que pugui semblar incoherent, en espais petits tenir pocs mobles de mides grans, en lloc de molts de petits, millora la sensació d’amplitud ". El motiu és molt senzill: el cervell és sensible a qualsevol tipus de distracció, per això, com més mobles percebi, encara que siguin petits, més sensació de falta d’espai tindrà.

5. Cortines lleugeres

Amb la finalitat d’aprofitar al màxim la llum natural allò ideal és que les cortines o estors que triïs per cobrir les finestres siguin de textures lleugeres. L’objectiu és que, a més de ressaltar la il·luminació, no creïn la sensació visual de pesadesa i robustesa. Aquesta màxima és aplicable tant a la saleta, com al menjador i a la resta d’habitacions. És fonamental que fugis de les opcions fosques i opaques.

6. Quadres grans

La decoració de les parets juga també un paper molt important en aquest tipus de pisos de dimensions reduïdes. Encara que també pugui semblar contradictori, "un quadre gran en comptes de molts de petits farà que l’habitació sembli més gran del que és", explica Hurlé. Tria’n un que t’agradi de veritat i converteix-lo en l’eix central de la decoració d’aquella habitació. El mateix passa amb les catifes. Com més grans siguin, més extensa semblarà la sala.

Si disposes de més pressupost, existeixen altres opcions efectives per les quals és necessari emprendre una petita reforma. Són aquestes:

Incorporar la terrassa

Una solució molt estesa per disposar de més espai és unir la terrassa a la sala. Els experts recomanen optar per tancaments blancs o de colors clars per augmentar la sensació de profunditat. La mateixa cosa podem dir dels estenedors, un espai que pots unir a la cuina i aprofitar així un lloc que abans estava infrautilitzat.

Portes corredisses

La percepció de continuïtat entre espais et farà guanyar en sensació d’amplitud.

Per això, una altra fórmula efectiva passa per col·locar portes corredisses quan l‘espai del qual disposem és reduït. Si les tries del mateix color de la paret, molt millor ja que la impressió de més espai serà més gran. A més, quan les mantinguem obertes ens ajudarà a crear espais més diàfans.

 

 

movi-piso-parezca-mas-grande-2

 

Adéu, murs. Hola, vidre

Unificar espais enderrocant particions internes és una altra de les petites reformes més utilitzades amb aquesta finalitat. Per què? Per una banda augmenta la sensació d’amplitud de l’espai ja que la llum arriba a tots els racons de la casa i, per una altra, incrementa la perspectiva, la qual cosa ajuda a que sentim el nostre habitatge més espaiós. Si no vols fusionar habitacions, una altra solució és substituir els murs d’obra per uns de vidre. La sensació que ens ofereix veure-hi a través d’aquests envans aporta la lleugeresa visual que busquem.

Canvia el teu terra per un altre més clar

Igual que les parets, els terres amb colors clars enganyen l’ull i ens fa sentir més amplis amb els mateixos metros quadrats. Si et decantes per terres ceràmics, tria tons suaus i si el que vols és parquet o tarima, et recomanem que les làmines siguin llargues i el més clares possibles.

 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografia de Squarely a Unsplash
-Temes relacionats-
up