Repunta l'índex de confiança del sector immobiliari | EDE
movi-image-indice-confianza-sector-inmobiliario-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Repunta l'índex de confiança del sector immobiliari

Mon Oct 04 13:31:01 CEST 2021

A més de la positiva evolució del sector durant el primer semestre de l'any, des de la Societat de Taxació destaquen l'impuls del consum eficient, reduint-se l’emissió de CO2 en habitatges d'obra nova

El context econòmic actual dibuixa un escenari optimista per al sector immobiliari d'acord amb l’'Informe de Tendències del Sector Immobiliari' que ha fet públic la Societat de Taxació (ST). Un dels factors que porten a aquesta afirmació és que l'Índex de Confiança Immobiliari de ST ha pujat per tercer trimestre consecutiu a Espanya fins als 47,6 punts sobre 100, situant-se prop dels 50 punts, el límit que indica la situació d'equilibri.

Aquest Índex, elaborat a partir d'una enquesta realitzada entre els dies 1 i 15 de juny a més de 700 professionals sobre aspectes econòmics i immobiliaris de les zones on desenvolupen la seva activitat, té en compte, entre altres aspectes, les perspectives del sector i les expectatives de mercat.

Pot interessar-te: Les claus del mercat de l'habitatge per resistir l'impacte de la crisi

 

Evolució per comunitats autònomes

L'Índex de Confiança Immobiliari ha augmentat en totes les comunitats autònomes pel que fa al primer trimestre de 2021, sent Balears (43,3 punts) la qual registra la major pujada amb 7,5 punts. A l'altre costat de la taula es troba Cantàbria (48,9 punts), amb un increment de 3,1 punts.

Navarra (50,2 punts) és l'única regió, juntament amb el Principat d'Astúries, que supera els 50 punts. Catalunya registra un 48,4 de puntuació en l'Índex, per sobre de Madrid (48 punts).

L'Índex de Confiança Immobiliari augmenta en totes les comunitats autònomes, sent Balears la que registra una major pujada i Cantàbria la que menys

Segons ST, "els resultats del segon trimestre de 2021 denoten un augment de l'optimisme en el sector immobiliari i en l'economia en general, motivat per l'avanç en el procés de vacunació contra la COVID-19, la disminució dels contagis i la recuperació de l'activitat econòmica".

Baixen les emissions de CO2 i el consum en l'obra nova

La informació de l'estudi realitzat entre març i juny de 2021, procedeix de les dades d'oferta de prop de 38.000 habitatges de 2.900 promocions.

A partir d'aquestes xifres, l'informe també analitza l'eficiència energètica en la construcció d'habitatge nou, per la qual cosa ofereix una mitjana de dades de consum i d'emissions de CO2 basada en el certificat energètic de cada projecte.

A més, el monitoratge de les promocions permet conèixer la implantació que tenen les últimes modificacions en matèria d'estalvi energètic, segons el vigent Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) de 2020.

Així, la mitjana de les emissions en habitatges nous s'ha situat en 6,13 kg CO2/m²/any durant el primer semestre de 2021, després d'una reducció del 12,5 % en comparació amb el segon semestre de 2020.

Al seu torn, el consum mitjà dels últims sis mesos s'ha fixat en 30,80 kWh/m²/any, amb una reducció del 10,9 % respecte a la segona meitat de 2020.

Pot interessar-te: Com utilitzar la tecnologia per optimitzar el consum energètic a la llar?

 

Fotografia de Kindel Media a Pexels
-Temes relacionats-
up