movi-image-medios-pago-tienda-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Quins mitjans de pagament són imprescindibles a la teva botiga

07/10/2019

Als espanyols ens continua agradant pagar en efectiu. Així es desprèn de l’estudi ‘Total Retail’ de PwC, que assenyala que els diners en metàl·lic són encara el mitjà de pagament més habitual. Un 77% de la població els fa servir, per davant d’altres opcions com les targetes de dèbit (56%) i de crèdit (52%).

Part d’aquesta tendència s’explica perquè són els mitjans que hem utilitzat des de sempre. D’altra banda, també té a veure amb el que els consumidors valoren més a l’hora d’usar un sistema o un altre. Es tracta d’una combinació entre utilitat, comoditat, seguretat, garantia i confiança, segons l’informe ‘Los medios de pago, un paisaje en movimiento‘, elaborat pel Centro del Sector Financiero de PwC i IE Business School. I en el cas concret d’Espanya, sobretot va lligat a la seguretat. Per això ha costat tant generalitzar fórmules com el pagament amb targeta contactless.

Tenint en compte aquest context, els dos mitjans de pagament que sempre hauries d’oferir a la teva botiga física són els diners en efectiu i les targetes de crèdit en tots els vessants possibles. És a dir, incloure el major nombre de proveïdors.

També comença a ser gairebé imprescindible incloure la tecnologia contactless als TPV, almenys per donar imatge de modernitat. A partir d’aquí, s’obren més opcions que no són essencials, però poden ser recomanables depenent de quin sigui el públic objectiu.

El més important és el pagament a través del mòbil, sobretot si el client és jove. Avui dia, la tecnologia NFC Mòbil, que la majoria de telèfons intel·ligents ja incorporen, permet fer-ho. A això s’hi afegeixen també els codis QR, amb eines com Paysafecard i altres apps.

I si també tens una botiga online?

En els negocis e-commerce, les formes de pagament són bàsiques. Els clients que compren online busquen comoditat i poder utilitzar el mitjà que més els convingui en aquell moment concret. Per això, a la passarel·la de pagament virtual caldria sumar-hi alternatives com PayPal.

Segons les dades d’E-Commerce Nation, PayPal és, de llarg, el mitjà de pagament preferit pels espanyols en comprar, fins al punt que un 49% el van utilitzar el 2018, per sobre del 43% de la targeta de crèdit.

Un servei cada vegada més demandat és el pagament contra reemborsament, que utilitzen un 11% i que suposa una garantia addicional per a molts clients. Actualment hi ha eines que ajuden a incorporar aquest sistema a la teva botiga online.

Finalment, hi ha sistemes tradicionals que comencen a perdre pes, com la transferència a través del banc, que ja té un rol molt secundari (1%), fet que també ocorre amb Google Pay i Apple Pay, més nous però que no acaben de consolidar-se al nostre país.

En la compra online, la clau és oferir un ampli ventall d’opcions de pagament per evitar la fugida del client i la pèrdua d’interès. A més, si vols invertir en comerç electrònic, millor que sigui a la pàgina web que a l’app. La majoria de compres es tancaran en el primer canal.

-Temes relacionats-
up