Qué es un simulador de hipotecas y qué datos ofrece
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Què és un simulador d'hipoteques i quines dades ofereix?

Wed May 18 11:35:28 CEST 2022

Un simulador d'hipoteques permet comparar el tipus de préstec i la quota mensual que s'ajusten més al perfil del futur propietari

Un simulador d'hipoteques és una eina digital que permet de manera ràpida i aproximada estimar els diners que una persona pot sol·licitar per comprar un habitatge, incloent-hi les quotes mensuals a les quals hauria de fer front per tornar el capital prestat. A més, en utilitzar-lo és possible saber quants diners cal tenir estalviats per adquirir una casa o les despeses associades a aquesta operació, entre altres qüestions.

Quines dades cal incorporar al simulador d'hipoteques?

Les principals dades que cal incorporar a un simulador de préstecs hipotecaris són:

 • El preu de l’habitatge
 • La província on s'ubica l'immoble
 • L’ús que se li donarà, és a dir, si serà l'habitatge habitual o una segona residència
 • El tipus d'immoble, si és un habitatge d'obra nova o de segona mà

A més, se sol·licita alguna informació personal al futur propietari:

 • El nombre de compradors de l'habitatge, és a dir, si la hipoteca tindrà un o dos titulars
 • L’edat del titular del préstec hipotecari
 • Els ingressos mensuals
 • Altres préstecs o crèdits vigents

Quina informació ofereix un simulador d'hipoteques?

Amb aquestes dades, el simulador calcula la quota i les condicions del préstec hipotecari:

El capital de la hipoteca i el termini d'amortització

El capital que l’entitat bancària concedeix és, com a màxim, del 80 % del valor de compra o de taxació de l’immoble. El termini d'amortització sol ser fins a 30 anys, encara que varia en funció de l'edat del comprador. A més, el banc té en compte que el titular no destini més del 30 % dels seus ingressos mensuals al pagament de la quota de la hipoteca.

Els estalvis necessaris per comprar la casa

Per adquirir l'habitatge, el futur propietari ha de tenir estalviat el 20 % del preu per abonar l'entrada de la casa i entre un 10 % i un 15 % per a les despeses associades a l’operació.

El tipus de préstec hipotecari i l’interès

El comprador pot triar entre una hipoteca fixa o variable. A més, en funció de si es tracta d'una hipoteca bonificada (domiciliant la nòmina i contractant una assegurança de vida, de llar i de pagaments) o sense bonificar, el banc aplica un tipus d'interès nominal (TIN) diferent.

La quota mensual

El simulador d'hipoteques mostra les diferents quotes que es pagarien segons el tipus de préstec hipotecari triat.

La comissió d'obertura de la hipoteca

Per norma general, els bancs apliquen una comissió d’obertura a la hipoteca. Tot i això, Banc Sabadell no cobra aquesta comissió actualment.

La suma total del préstec hipotecari

El simulador d'hipoteques ofereix la xifra total que ha de tornar el titular al banc, incloent-hi el capital del préstec, els interessos i les despeses.

Altra informació

Informació legal sobre les condicions ofertes per l'entitat bancària en la concessió de la hipoteca i fins a quina data són vigents.

Pot interessar-te: Descobreix amb aquest simulador la quota i el tipus d'hipoteca recomanats segons les teves necessitats

Simulador de la quota de la hipoteca: cas pràctic

La Cristina té 35 anys i vol comprar un habitatge de segona mà a Madrid per 280.000 euros. Cobra 3.000 euros al mes i la seva única despesa fixa és la lletra del cotxe de 300 euros mensuals.

Després d'introduir les dades que li sol·licita el simulador d'hipoteques, el banc li ofereix un finançament de 224.000 euros amb un termini d'amortització de 30 anys, cosa que significa que ha de tenir estalviats 75.259 euros. Pot triar entre:

 1. Hipoteca fixa bonificada amb una quota de 782 euros al mes.
 2. Hipoteca fixa sense bonificar amb una quota de 895 euros mensuals.
 3. Hipoteca variable bonificada amb una quota de 773 euros al mes el primer any.
 4. Hipoteca variable sense bonificar amb una quota de 885 euros mensuals el primer any.

simulador de hipotecas qué datos ofrece

*Domiciliant la nòmina i contractant una assegurança de vida, de llar i de protecció de pagaments. El resultat d'aquesta simulació té un caràcter orientatiu, no comercial. Per disposar de més informació, posa't en contacte amb nosaltres i rep una oferta personalitzada. Font: Simulador d'hipoteques de Banc Sabadell.

 

En qualsevol cas, a l’hora de sol·licitar una hipoteca, és recomanable comptar amb l'assessorament professional d'un expert, com el de l'entitat bancària, que ajuda el futur propietari en tot aquest procés i resol tots els dubtes que li puguin sorgir. Aquest professional aconsella sobre el que més li pot convenir a cada comprador d'acord amb la seva situació econòmica personal.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís? Deixa’t assessorar per un especialista.

Calcula la teva hipoteca
Descobreix la quota, les despeses i quant et financem.
CALCULAR
Fotografia de Charles Parker a Pexels
-Temes relacionats-
up