movi-image-invertir-logo-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Quant invertir en el logotip del meu negoci?

Fri Oct 18 09:36:19 CEST 2019

Després de triar el nom d’una empresa, sigui de la mida que sigui, el següent pas es donar-li una imatge i identitat. Aquí tens algunes claus i exemples d’èxit.

En el món de l’empresa és molt comú parlar de la identitat corporativa. Aquest concepte arrelat compta amb diversos elements, com un nom, colors reconeixedors, idees associades i el que es considera la cirereta del pastís: un logotip reconeixedor i efectiu

Però, quin és el preu d’un logotip que funcioni com a resum i presentació del nostre negoci? En primer lloc, és convenient aclarir que aquesta acció depèn de molts factors. Un dissenyador gràfic freelance, una agència o fins i tot una plataforma online poden ser grans aliats de cara a aquest pas

També cal tenir en compte que un bon logotip sempre és una inversió. En altres paraules: no serveix de res estalviar si el resultat no ens convenç del tot o si no representa els valors del negoci. En un cop d’ull, el possible client ha de ser capaç de determinar el sector al qual ens dediquem i el públic al qual està dirigit.

Coneix les xifres

Arribats a aquest punt, ningú millor que tu sap quant pot invertir en la seva imatge de negoci. En números aproximats, els dissenyadors freelance solen cobrar, segons el seu dossier, catxet i experiència, de 200 a 2.000 euros

Una mica més altes són les xifres d’agència, que moltes vegades poden encarregar-se també d’altres aspectes, com estudis per determinar l’efectivitat del logotip abans de llançar-lo al mercat. Una agència mitjana cobrarà pel disseny entre 500 y 2.500 euros, mentre que una de reconeguda pot arribar a cobrar-ne 10.000. 

Què puc fer amb poc pressupost?

Algunes petites empreses es poden plantejar alternatives de cara al seu logotip, en especial si hi ha algú a l’equip que controli algunes eines digitals

En aquest cas, existeixen plataformes online que podran donar-nos una aproximació, com Logaster, però sempre és recomanable millorar-ne la qualitat en programes com Illustrator o Photoshop. 

Si la nostra opció va por aquesta via, hi ha diversos factors que cal tenir en compte. El primer és la simplicitat: si resulta confús, la seva efectivitat es veurà minvada. Cal tenir en compte que moltes vegades la seva mida es reduirà; fins i tot en aquests casos, és necessari que segueixi essent reconeixedor. 

Per altra banda, també és vital tenir clar el públic i representar, d’una manera o altra, el servei que s’ofereix en, com a molt, tres colors que combinin entre sí i que s’adaptin a gairebé qualsevol fons. 

També és important que sigui intemporal; per això, millor utilitzar fórmules que no incloguin elements que estiguin de moda perquè no quedi obsolet en uns anys. 

Un altre detall important: la seva versatilitat. Ha d’encaixar en un web, en targetes de visita i en una foto de perfil d’Instagram. Per això, és necessari tenir el disseny en vectorial, la qual cosa permetrà tornar-lo a escalar sense perdre qualitat i canviar-lo de color al teu gust.

Cinc exemples inspiradors

LogoDaily

LogoRoom

Logotheke

The Brand indentity

 

-Temes relacionats-
up