Mudances personalitzades, un negoci en auge | EDE
Mudanzas 2.0
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Mudances personalitzades, un negoci en auge

Wed Sep 30 14:33:31 CEST 2020

Els trasllats prèmium han guanyat popularitat, amb empreses que ara disposen de protocols contra el contagi

Una mudança implica una gran quantitat de gestions i esforços. Pot arribar a convertir-se en una tasca ben feixuga, sobretot per a aquelles persones que han de traslladar objectes de grans dimensions o de gran valor que requereixen protecció i seguretat. També és un repte per als qui es desplacen desenes o centenars de quilòmetres de la seva antiga llar. Els trasllats personalitzats són una solució excel·lent per a aquells que busquen tranquil·litat i les màximes facilitats i garanties; a més, en temps de COVID-19, aquests serveis adopten noves fórmules.

El gerent de Mudanzas Transcambia, Miguel Matilla, assegura que “cada vegada es contracten més mudances personalitzades” a causa del volum dels elements que es traslladen, la forma de vida i la falta de temps dels ciutadans. La seva empresa, que dona servei a residents d’alt poder adquisitiu a les localitats de Pozuelo de Alarcón, Las Rozas, Majadahonda i Boadilla del Monte, a la Comunitat de Madrid, respon a les demandes d’un perfil de client “molt exigent”.

Serveis prèmium segons les necessitats

Les mudances personalitzades es basen en l’estudi previ de les necessitats del client i aspiren a proporcionar un gran ventall de serveis a mida que satisfacin les seves exigències. Els paquets prèmium ofereixen “el que el client necessiti”. Per exemple, ofereixen la possibilitat de contractar un extra de decoració que inclou penjar quadres, cortines, llums i prestatgeries amb l’assessorament d’experts en disseny i interiorisme, explica Jesús Rodríguez, director comercial de Grupo Amygo.

A banda de contractar l’empaquetatge i transport habituals d’una mudança estàndard, aquests clients també poden sol·licitar que l’empresa “ho desempaqueti tot i ho col·loqui com el client vol”, des de roba fins a estors. En el mateix terreny, Rodríguez afegeix que ofereixen el servei d’organització d’espais, en què un equip analitza les necessitats del client. Una vegada reben l’aprovació del client, l’empresa col·loca i distribueix els objectes i mobles en el nou habitatge.

Per evitar danys en les pertinences, especialment les d’elevat valor, s’utilitzen embalatges d’alta resistència reforçats, i també es pot contractar una assegurança per als objectes més preuats. Pel que fa als mobles de més pes, s’utilitzen grues de ploma i plataformes elevadores.

Un altre dels serveis personalitzats s’adreça als clients que tornen a Espanya després d’una etapa a l’estranger: poden sol·licitar tràmits de matriculació de vehicles i d’homologació a la normativa europea, així com el trasllat internacional de mascotes. A més, es poden contractar serveis de relocation, que impliquen la cerca d’habitatge, d’escoles per als fills i tràmits com donar d’alta comptes bancaris i subministraments.

Rodríguez assenyala que tant en les mudances estàndard com en les prèmium el cost és “molt variable”, ja que depèn dels quilòmetres de distància i del volum del trasllat, a més dels extres que es contractin.

Protocols per evitar la COVID-19

Tots dos portaveus detallen que, a causa de la pandèmia, s’han establert protocols d’actuació i prevenció per als treballadors. Per exemple, la presa de temperatura dels operaris, el manteniment de la distància social amb els clients, mascaretes, guants, rentat freqüent de mans i ús de gels hidroalcohòlics.

A més, ara també fan servir material d’embalatge nou per a cada servei i recomanen al client mantenir les estances ventilades i respectar la distància de seguretat en la interacció amb el personal. Així mateix, els vehicles utilitzats per als trasllats es desinfecten diàriament després de cada servei.

Matilla afegeix que de vegades també es demana a l’inquilí que el dia de la mudança només hi hagi un o dos membres de la família a casa per poder mantenir les distàncies i evitar qualsevol risc de contagi.

Els trasllats també cauen

El coronavirus no només ha irromput en les relacions laborals i la manera de treballar, sinó que també ha comportat una caiguda de la demanda de mudances en la temporada més alta de l’any: de març a juny, ha descendit un 30%, assenyala Matilla.

L’alta disponibilitat de lloguers i l’empitjorament de la situació econòmica ha motivat que altres inquilins canviïn casa seva per una altra de menys preu, fet que té un impacte negatiu en el sector.

En la mateixa línia, segons Rodríguez, des de l’inici de la pandèmia “el sector ha tingut un comportament estrany” pel que fa a la demanda de mudances. Les sol·licituds de trasllats van registrar una aturada evident en tots els nivells durant el confinament, que, alhora, també va portar a ajornar trasllats “que s’han estat duent a terme en els mesos d’estiu”.

 
Fotografía de Bench Accounting en Unsplash
-Temes relacionats-
up