Megatendències: les inversions amb més potencial a la nova normalitat | EDE
movi-image-lavanguardia-megatendencias-inversiones-1
Envia'ns suggerències
Estalvi i Inversions
3 min del teu temps

Megatendències: les inversions amb més potencial a la nova normalitat

Fri Jan 22 08:54:26 CET 2021

La digitalització ha revolucionat no només l'estil de vida de la societat, sinó també les oportunitats d'inversió i emprenedoria en àmbits com la salut i la tecnologia

La pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 ha construït un nou escenari en què la digitalització és clau per entendre les inversions. Per als experts, el camí està en les megatendències, aquelles que tenen el poder de transformar la societat i que han rebut l'impuls de la revolució digital. “En tres mesos, la COVID-19 ens ha portat una digitalització equivalent a la que viuríem en quatre o cinc anys”, explica Miguel Vicente, fundador d’Antai Venture Builder, de Wallapop, de Justbell i president de Barcelona Tech City, al Podcast de Banc Sabadell.

Pot interessar-te: Escolta el Podcast de Banc Sabadell “Megatendències: les inversions amb més potencial a la nova normalitat”

 

Un estudi recent de la consultoria McKinsey remarcava l'impacte del sector digital en l'economia nord-americana: en sis mesos s'havia doblat la penetració del comerç electrònic i de la tecnologia en general a les llars del país. “Aquesta revolució a marxes forçades ens ha portat a un canvi en les inversions, que ara aposten per sectors com el teletreball, la salut, la mobilitat i l'educació”, destaca Vicente.

“En tres mesos, la COVID-19 ens ha portat una digitalització equivalent a la que viuríem en quatre o cinc anys”. Miguel Vicente, fundador d’Antai Venture Builder, de Wallapop, de Justbell i president de Barcelona Tech City 

De la biotecnologia a la recerca d'una vacuna

Per a l'expert, el canvi més gran es viu en l'àmbit de la salut, principal protagonista en temps de pandèmia, junt amb la tecnologia. “Tots dos han tingut un comportament fantàstic a la borsa i han atret moltíssima inversió”, destaca. La raó, a més, ve de lluny. “Si la salut ja era un tema prioritari, a causa d'una societat cada vegada més envellida i per a la qual es busca més qualitat de vida, amb la pandèmia s'ha convertit en una autèntica prioritat”, afegeix.

En aquest sentit, els experts destaquen el paper de la biotecnologia, la tecnologia mèdica per als laboratoris i els hospitals, els fàrmacs, la intel·ligència artificial aplicada als tractaments contra la COVID-19 i la recerca d'una vacuna, entre algunes de les àrees que no passen desapercebudes per als inversors. A més, la urgència sanitària ha accentuat l'interès mundial per la salut mentre ha canviat l'estil de vida d'una societat hiperconnectada. A la Xina, per exemple, aplicacions com The Good Doctor van augmentar les seves descàrregues en un 1200 % des del febrer fins a l'abril.

La crisi també és un bon moment

“Hi ha un nou ordre econòmic i social. Es tracta de la Low Touch Economy, és a dir, l'economia de baix contacte. S'han generat un munt d'oportunitats gràcies a aquesta digitalització”, afirma Vicente. Empreses que donen suport al teletreball, com ho són els sistemes de ciberseguretat, la telemedicina, l'educació a distància i el consum i l'oci online, han vist aquestes noves oportunitats, juntament amb “les solucions tecnològiques que ajudin les empreses a digitalitzar-se ràpidament”, destaca.

Vicente insta a superar la incertesa. “Vaig fundar LetsBonus després de la caiguda de Lehman Brothers (el 2008) i també Wallapop en plena crisi. Sé el que és emprendre en època de crisi i el que he après és que és un gran moment d'oportunitats”, explica.

Empreses que donen suport al teletreball, com ho són els sistemes de ciberseguretat, la telemedicina, l'educació a distància i el consum i l'oci 'online' han vist aquestes noves oportunitats

Oferir noves solucions i innovació

Quan es produeixen canvis en la cadena de valor d'un sector es poden oferir solucions més convenients, explica Vicente, oferir millors preus als usuaris i aplicar models de negoci que abans no existien. “També és un bon moment per al finançament perquè el Nasdaq 100 ha mostrat a molts inversors privats, els anomenats àngels inversors, que el camí de la creació de valor està en la tecnologia”. Per a ell, aquestes oportunitats —unides als canvis socials— venen per quedar-se.

Fotografia de THE 9TH Coworking a Unsplash
-Temes relacionats-
up