Madrid, objecte de desig del mercat immobiliari de luxe | EDE
movi-image-elpais-madrid-mercado-inmobiliario-lujo-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Madrid, objecte de desig del mercat immobiliari de luxe

Wed Feb 05 09:23:58 CET 2020

La capital s’ha convertit en un pol d’atracció per invertir en habitatges d’alt nivell, pel preu, les infraestructures i la qualitat de vida

L’informe de tendències del mercat immobiliari, que elabora Knight Frank anualment, ha col·locat aquest any Madrid en la sisena posició mundial a la llista de revaloració del mercat d’habitatges de luxe. L’informe, que pronostica com serà l’evolució del mercat immobiliari internacional, situa París (França) al capdavant, amb un creixement estimat del preu en residencial d’alt nivell del 7 %. El segon lloc l’ocupen Berlín (Alemanya) i Miami (EUA), amb un 5 %, seguides de Ginebra (Suïssa) i Sydney (Austràlia), amb un 4 %. El vaticini per a Madrid és que la pujada sigui del 3 %, la mateixa que per a Singapur (República de Singapur) i Melbourne (Austràlia).

Les condicions climàtiques de Madrid, les seves bones comunicacions i els seus preus, més baixos que en altres països de l’entorn, estan seduint les grans fortunes, especialment les llatinoamericanes, disposades a invertir en residències de luxe. La capital no va sonar mai com una de les ciutats amb més oferta d’Europa en venda d’immobles amb preus de sis dígits i més, però s’han alineat una sèrie de circumstàncies que l’han col·locada en un lloc preferent.

Per què el comprador d’habitatge de luxe tria Madrid?

Es considera un habitatge de luxe qualsevol immoble el preu del qual comença en 600.000 euros, independentment de la grandària, d’acord amb la immobiliària Everyprop International Luxury Realty, especialitzada en aquest tipus de propietats. A Madrid, aquestes residències són especialment atractives, ja que la ciutat disposa de “condicions que no es donen en cap ciutat del món: té grans mansions a 20 minuts del centre o a 10 minuts de l’aeroport”, argumenta Carlos Rodríguez, director comercial d’aquesta empresa especialitzada en immobles de luxe.

Però hi ha altres raons que converteixen la capital en objecte de desig:

  • L’estabilitat, la seguretat i les bones perspectives econòmiques del país, encara que el Fons Monetari Internacional preveu que el PIB espanyol creixerà un 1,6 % aquest any, dues dècimes menys de l’esperat.
    Un cost de vida més econòmic.
    Preus més assequibles que en altres grans ciutats europees com ara París i Londres. El metre quadrat en residencial de luxe a Madrid ronda els 7.000 euros, segons dades de l’Informe anual sobre el mercado residencial de alto standing 2019, de la immobiliària Barnes Spain, lluny dels preus que exhibeixen altres capitals d’Europa. A Mònaco, per exemple, es paguen de mitjana 56.100 euros per metre quadrat; a Hong Kong, es demanen 40.700 euros; a Londres, 28.000; a Nova York, 27.000, i a París, gairebé 20.000.
    Una bona xarxa d’infraestructures: carreteres, transport públic i serveis.
    Una oferta cultural destacable.
    Projectes residencials de gran qualitat signats per arquitectes de renom.
    L’incentiu a ciutadans estrangers, conegut com la golden visa, que ofereix la residència a aquelles persones de fora de la Unió Europea que inverteixin més de 500.000 euros en una propietat per a ús residencial o comercial.

Quin tipus d’habitatges de luxe s’ofereixen a Madrid?

A la capital hi conviuen dos tipus de residencials de luxe. D’una banda, els grans pisos de nova construcció que estan al centre, com el complex Canalejas, al costat de la Puerta del Sol, o l’edifici Montalbán, 11, a prop de Cibeles, on se situa l’àtic més car d’obra nova a Espanya, un tríplex de 750 metres quadrats i 200 metres quadrats més de terrassa, amb un preu de sortida de 14,6 milions d’euros. D’altra banda, les noves promocions de grans cases als afores de la ciutat. Entre aquestes últimes destaquen les de la constructora Pryconsa amb xalets a partir d’1.462.000 euros o pisos i àtics de la promotora Levitt a partir d’1.034.000 euros, ambdues a La Moraleja (que pertany al municipi d’Alcobendas), una de les zones més exclusives de Madrid, triada durant dècades per artistes, empresaris i celebrities. També a La Finca, a Pozuelo de Alarcón, l’única promotora d’aquesta zona, La Finca Real Estate, ha llançat tres promocions d’apartaments i àtics, una ja a la venda i les altres dues en projecte, amb preus que parteixen d’1.375.000 euros.

Quin tipus d’habitatge demanen els compradors a Madrid, on i a quin preu?

La demanda de luxe busca cases de més de 200 metres quadrats, que tinguin diverses habitacions i banys, que siguin lluminoses, que disposin de piscines d’estiu i d’hivern, que incloguin una parcel·la extensa amb jardí i que tinguin una ubicació bona i segura. “En un pis, a més, es valora molt un hall d’entrada gran, que gaudeixi de bones vistes, per exemple a El Retiro, i que tingui terrassa”, afirma Rodríguez.

La zona del Paseo de Recoletos s’alça en el primer lloc del rànquing de preus, amb uns 8.000 euros per metre quadrat, que s’enfilen fins als 10.000 euros segons l’habitatge, com un àtic amb piscina. També el barri de Salamanca arriba als 7.900 euros. La zona de Jerónimos, a la rodalia del parc d’El Retiro, ronda els 7.000 euros. El Viso i Chamberí no es queden enrere, amb 6.422 euros i 6.543 euros, respectivament.

Fora de la ciutat de Madrid, les zones on hi ha més concentració d’aquest tipus d’habitatges de luxe són el nord-oest i el nord. En localitats com Pozuelo de Alarcón, on es troba la urbanització de La Finca, es poden arribar a pagar 3.600 euros per metre quadrat. A la urbanització de luxe de La Moraleja ha tingut lloc una de les vendes més sonades de l’últim any: un exclusiu xalet adquirit per 12,2 milions per l’empresari murcià Trinitario Casanova, responsable de la compra de l’edifici España al grup Wanda. A Alcobendas, a l’àrea d’Encinar de los Reyes s’arriba als 4.686 euros, segons dades de la immobiliària Everyprop. “La tendència apunta al fet que augmentarà la demanda i també ho faran els preus, entorn del 8 % l’any 2020”, assenyala Rodríguez.

Qui compra habitatge de luxe a Madrid?

Els espanyols continuen sent els qui adquireixen més pisos de luxe a la capital, amb el 80 % de les compres. Les grans fortunes llatinoamericanes que arriben des de Colòmbia, Veneçuela i sobretot Mèxic són les que més han invertit a la capital espanyola en els últims anys i, segons dades de la immobiliària Barnes Spain, representen el 20 % de la resta dels compradors.

A més de la seguretat i el clima, aquests inversors veuen Madrid com un lloc “on l’idioma els permet moure’s sense problemes”, apunta Rodríguez. “També augmenta la demanda perquè moltes seus de multinacionals estan a Madrid i fins aquí arriben els seus alts executius per viure temporades”, afegeix.

LA CASA MÉS CARA D’ESPANYA NO ESTÀ A LA COMUNITAT DE MADRID

La Costa del Sol i les illes Balears són els dos centres d’atracció immobiliària per a la inversió estrangera d’alt nivell, per davant de Madrid. Segons la recopilació del portal immobiliari Idealista, allà hi ha nou de les deu cases més cares i exclusives de tot el país.

A Marbella, Palma de Mallorca i Eivissa se situen la majoria de mansions, finques i vil·les més luxoses i exclusives del parc d’habitatges nacional, amb preus que oscil·len entre els 19 i els 55 milions d’euros. Gairebé sempre amb vistes al mar Mediterrani. Només recentment s’ha colat en aquesta llista un xalet de la localitat madrilenya de Boadilla del Monte, que estava a la venda per 19 milions.

 

 

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

-Temes relacionats-
up