Les set claus per captar nous clients en el nostre ecommerce | EDE
movi-image-eleconomista-claves-nuevos-clientes-ecommerce-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
4 min del teu temps

Les set claus per captar nous clients en el nostre ecommerce

Wed Nov 06 09:40:59 CET 2019

Per captar nous clients hem de ser proactius. Internet ofereix una gran quantitat de solucions innovadores per donar-nos a conèixer i, alhora, fidelitzar els nostres clients. Però perquè el procés sigui òptim hem d’estudiar quines són les opcions

Perquè la nostra empresa funcioni no n’hi prou només de mantenir i fidelitzar els clients, sinó que també és necessari captar-ne de nous de manera constant per no estancar-nos i continuar creixent. És molt important crear un clima de confiança, seguretat i senzillesa perquè les compres es facin de manera correcta i perquè els usuaris repeteixin. Aquests són alguns elements clau per captar nous clients en el nostre ecommerce:

1. Presència a les xarxes socials

Avui dia, perquè qualsevol ecommerce funcioni ha de tenir presència a les xarxes socials. A través de les xarxes podem promocionar els nostres productes de manera continuada i, a més, fer campanyes de màrqueting, comunicació i venda directa. Facebook i Instagram són les xarxes més potents per promocionar productes, ja que es basen en la imatge com a element principal, però també es poden utilitzar Twitter, LinkedIn, que és una xarxa més professional, i fins i tot YouTube. A través d’aquestes xarxes socials es poden fer campanyes de publicitat i estratègies de participació i es pot traçar el perfil dels nostres clients. Amb l’activitat a les xarxes, els nostres clients promocionen els nostres productes a la seva pròpia xarxa d’amics; aquestes campanyes win-win són una manera senzilla de donar-nos a conèixer i captar clients. A més, també seria interessant plantejar-se col·laboracions amb influencers.

2. Creació de contingut

Aquest punt està relacionat amb l’apartat anterior, i és que en aquests moments la proximitat amb el client ho és tot. El més important és posar l’usuari al centre i aportar facilitats de compra. La nostra pàgina web ha de contenir un blog, que ens ajudarà a posicionar la pàgina en els cercadors. El blog generarà activitat perquè aportarem informació d’interès als usuaris i, al seu torn, donarem a conèixer els nostres productes. Els continguts poden ser molt variats, des d’oferir consells i recomanacions fins a aportar informació d’interès relacionada amb el nostre sector. Molta gent accedirà al nostre comerç a través del blog i, si la informació li sembla interessant, segurament acabarà comprant. És la clau de l’inbound marketing. Per la seva banda, les imatges que tinguem a la pàgina web han de ser de qualitat. Les imatges entren pels ulls i en el ecommerce la foto ho és tot. Com més imatges tinguem, més mostrarem el nostre producte i més opcions de compra crearem. Una altra de les vies clau per connectar amb el nostre públic és apostar per una estratègia d'emailing

3. Marketing, SEM i SEO

Si les xarxes són bàsiques en qualsevol ecommerce, les tècniques de màrqueting i posicionament encara ho són més. Hem de seleccionar les nostres paraules clau per aconseguir visibilitat i, per fer-ho, hem de ser originals i pensar en la manera de diferenciar-nos dels altres, amb sinònims o altres termes que ens defineixin, tot pensant en l’algoritme utilitzat pels cercadors. La diferència entre el SEM (Search Engine Marketing) i el SEO (Search Engine Optimization) és bàsicament que el SEM es fa mitjançant campanyes de pagament, mentre que el SEO es pot fer de manera gratuïta amb els nostres mecanismes, per mitjà de la nostra pàgina. Tots dos són importants, podem utilitzar campanyes de pagament en moments clau, quan necessitem promocionar un producte concret o davant una situació excepcional, com un llançament o una campanya concreta. Una de les eines més potents per entendre els clients i els seus comportaments és Google Analytics.

 

movi-image-eleconomista-claves-nuevos-clientes-ecommerce-2


 

4. Atenció al client

El servei d’atenció al client ha de ser exquisit. Hem de crear un clima de compra que provoqui que els nostres clients vulguin repetir i, per aconseguir-ho, hem de ser ràpids i resolutius. Hem de posar tots els canals a la disposició del client, ja sigui el telèfon, WhatsApp Business, el web o les xarxes socials. L’objectiu d’aquest servei és optimitzar el procés de compra i crear canals de comunicació amb els usuaris. És important tenir clares les respostes i sobretot ser ràpids, ja que la competència és ferotge i els nostres competidors poden avançar-nos sense que ens n’adonem. Per avaluar el teu servei i la satisfacció dels clients, hi ha diversos mètodes.

5. Promocions

Promocionar productes, fer ofertes especials, llançar concursos o fins i tot fer regals amb una compra mínima són accions de venda molt efectives. Per mitjà d’aquests mecanismes crearem una interacció constant amb els clients, que estaran pendents dels nostres possibles moviments. Les ofertes s’han de fixar en el temps per crear una sensació d’urgència. Pel que fa als concursos, el més normal és que es facin a través de les xarxes, premiant els usuaris que comparteixin els nostres productes, amb la qual cosa, sense invertir gaires diners, podem arribar a una xarxa que abans no ens coneixia. Si el nostre producte ofereix la possibilitat de produir mostres, podem fer enviaments als nostres clients potencials per crear la necessitat de producte. En aquest cas és important seleccionar correctament a qui les enviarem, perquè tan important és mantenir els nostres clients com captar-ne de nous, que potser ens tindran en el focus.

6. Facilitar formes de pagament

Com més senzilla sigui la forma de pagament, més vendes aconseguirem. Està demostrat que els comerços en línia pateixen una alta taxa d’abandó de compra, que és la mitjana de persones que deixen la compra a mig fer i se’n van abans de completar el procés de pagament. Hem de sol·licitar les dades mínimes per poder fer les compres per Internet, però, això sí, assegurant de manera clara que el nostre comerç disposa de les normes de seguretat exigides perquè el procés sigui òptim. La informació d’usuari s’ha de sol·licitar en una sola pàgina i amb un clic hem de dirigir al pagament. Tampoc no hem d’exigir registrar-se, sinó que ha de ser opcional.

7. Garantia de devolució

Les devolucions han de ser ràpides. Hem de tornar l’import econòmic sense condicions si el nostre client no està satisfet amb el producte o si decideix que no és la seva opció desitjada. Quant als enviaments, estan relacionats amb el servei de missatgeria i, per tant, amb els nostres proveïdors. El nostre ecommerce ha de prestar un servei ràpid i oferir facilitats pel que fa a la recepció del paquet i la recollida. Per fer-ho, hem de contractar un bon proveïdor que compleixi els terminis i que respecti el producte.

Analitzar el perfil del client, dur a terme campanyes i fins i tot fer vendes directes són algunes de les opcions que ofereixen les xarxes socials. Però si volem captar nous clients, hem d’explorar totes les vies possibles, cridar la seva atenció, oferir els nostres productes de manera més atractiva i, sobretot, més fàcil. Al mercat global en què vivim, els petits detalls són els que marquen la diferència.

Fotografia de Christian Wiediger a Unsplash
-Temes relacionats-
up