Les preguntes que has de fer-te sobre el teu negoci online | EDE
movi-image-preguntas-negocio-online-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
4 min del teu temps

Les preguntes que has de fer-te sobre el teu negoci online

Mon Oct 14 14:19:59 CEST 2019

Aquestes són les preguntes que hauries de respondre abans de crear el teu comerç electrònic

N’hi ha prou amb una pàgina web?

Les noves tecnologies han suposat una gran revolució en els nostres hàbits de comportament. De la mateixa manera que, per exemple, han fet canviar la nostra forma de viatjar, també ho han fet en la manera de consumir.

Això vol dir que si el teu negoci no ha fet el salt digital, encara ets a temps de fer-lo i aprofitar el públic potencial que demanda els teus serveis i productes a través d’internet.

Fins fa poc, sobretot en el comerç minorista, hi havia la falsa creença que n’hi havia prou tenint una pàgina web. Però no és cert. Hi ha múltiples factors que hem de combinar perquè la presència del nostre negoci en el món digital sigui tot un èxit: el nom del domini, l’optimització de keywords que potenciïn el nostre posicionament en cercadors, l’elecció i ús de xarxes socials, la creació de campanyes publicitàries online, etc.

Igual que inaugurar una nova botiga física requereix temps i dedicació, llançar una tenda online o e-commerce també. Això, juntament amb l’assessorament de professionals adequats a cada àrea, serà el que et proporcionarà bons resultats.

Què faig malament?

Si ja tens una botiga online però no n’obtens els resultats que esperaves, aquesta pot ser una de les primeres preguntes que t’has de fer.

Aquí tens claus per detectar els possibles errors que potser estàs cometent sense adonar-te’n.

1. Tens un logotip alineat amb la teva imatge de marca?

Si tens pàgina web, és fonamental que el disseny del logotip estigui en sintonia amb l’essència del teu negoci. La coherència és un factor important.

Dedica-hi el temps que es mereix: la teva imatge està en joc. Pensa que cada logotip és únic i serà l’element diferenciador de la teva marca.

Si tens molt clar com ha de ser el logotip que identifica la teva marca, pots fer un esbós de la idea i, posteriorment, delegar aquesta tasca en un dissenyador tot explicant-li quina és la imatge que vols transmetre.

2. Has sentit parlar de la psicologia del color?

És tota una ciència que estudia la relació dels colors amb les diferents emocions i com influeixen en el volum de vendes. Quin impacte tenen en el subconscient dels teus clients els colors que fas servir al teu web?

Si indagues en aquesta teoria, veuràs, per exemple, que el blau clar transmet tranquil·litat, mentre que el fosc s’associa a autoritat (justament els colors que fa servir Facebook). El verd és un color relaxant que redueix l’ansietat (Starbucks) i el vermell evoca pa ssió, valentia i lideratge (Coca-Cola).

Selecciona bé els colors que defineixen la teva marca pensant en les emocions que vols despertar en els teus clients.

 

movi-image-preguntas-negocio-online-2

 

 

 

3. Estàs segur que el que expliques al teu web és el que els teus clients potencials volen llegir?

Quan contractes el disseny d’una pàgina web a un professional, el que et lliura és precisament això, disseny; o, en altres paraules, una pàgina sense text. És probable que l’estructura del teu web sigui l’adequada o que hagis triat una bona plantilla, però, aleshores, per què la conversió no s’arriba a produir?

Moltes vegades és perquè el text que emplena la web no l’han creat copywriters especialistes en màrqueting de continguts, que saben combinar les paraules adequades per impactar directament en el nostre públic objectiu.

Si ets dels que gaudeixen escrivint, és aconsellable que dediquis una part del teu temps a crear eslògans que generin atenció. Si no, el més recomanable és deixar aquest punt en mans de professionals.

4. Transmet el teu site una imatge neta i té una navegació intuïtiva?

Ha arribat l’hora d’aplicar el principi de “menys és més”. Si entrem en un establiment físic excessivament recarregat, és possible que ens perdem entre tantes opcions i l’abandonem sense comprar res. Passa el mateix en una pàgina web.

És preferible anar pujant a poc a poc les diferents referències dels teus articles, destacant-les a través de promocions o campanyes, que pujar tots els productes de cop i generar confusió en el client.

5. Has inclòs una partida d’inversió online al teu pressupost de publicitat global?

Com bé saps, la publicitat té un paper molt important en els resultats de les teves vendes, i això es compleix tant en offline com en online.

De la mateixa manera que pots invertir en pamflets, catàlegs, figuració, etc., per destacar una determinada campanya offline, en el teu negoci digital has de fer el mateix.

Els usuaris no aterren a la teva pàgina web perquè sí. Has d’atreure’ls, i per aconseguir-ho, cal planificar una estratègia que inclogui accions de SEO, SEM, anuncis en xarxes socials; en definitiva, accions que portin més trànsit al teu aparador digital.

6. La teva pàgina web té versió responsive per a mòbils?

Les últimes enquestes revelen que un 43% dels espanyols utilitzen el telèfon mòbil per fer compres online, una xifra que continua creixent.

Assegura’t que el teu client pugui dur a terme un procés de compra senzill i intuïtiu des del mòbil, en què no trobi a faltar res. És el que es coneix com a usabilitat.

Si desglossem el percentatge de més amunt, veurem que un 42% dels usuaris fan compres en moda, un 24% en llibres i un 26% en viatges. Però, a més, les motivacions dels compradors online espanyols poden resumir-se en aquestes tres:

  • Que no hi hagi despeses d’enviament o siguin reduïdes.
  • Accedir a millors ofertes de forma online.
  • La llibertat d’horaris en la compra.

7. La teva pàgina web disposa d’un bon servei d’atenció al client?

Els usuaris d’internet són persones que valoren molt el seu temps, per això fan bona part de les seves compres per aquest mitjà. Oferir-los un bon servei d’atenció al client, per exemple a través d’un xat, com ja fan moltes companyies, és una opció molt efectiva.

Si decideixes incloure-hi un xat, és important que el teu temps de resposta sigui inferior a 10 minuts. Més enllà, al món online, es considera una eternitat. També pots optar per incloure una conversa per aplicacions mòbils com Whatsapp o la seva versió per a negocis Whatsapp Business.

Les respostes que donis a aquestes set preguntes et proporcionaran pistes excel·lents per dur a terme els ajustos necessaris que facin créixer les teves vendes digitals.

Fotografies de Georgia de Lotz i Brennan Burling a Unsplash
-Temes relacionats-
up