Movi-image-tecnologias-negocio-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Les oportunitats de negoci del 2019

Thu Oct 17 09:22:40 CEST 2019

La tecnologia ha irromput en les nostres vides per quedar-s’hi i ja ningú no s’imagina viure sense la tecnologia. Ha envaït el nostre espai personal, de lleure i, per descomptat, laboral. Aquest nou any arriba amb nous models de negoci que prometen un èxit sense precedents. Què ens porta la innovació tecnològica del 2019?

Intel·ligència artificial, realitat virtual o eines biomètriques són termes populars amb els quals hem començat a conviure i que aquest any prendran tot el protagonisme de l’era digital, donant servei a un dels pilars sobre els quals es fonamenta l’economia avui dia, la ciberseguretat.

Si el 2018 va ser un gran any per al finançament en aquest camp, enguany la ciberseguretat serà un tema fonamental de qualsevol empresa. La seguretat digital s’actualitza per presentar un nou model basat en el núvol que, segons el que es pronostica, es convertirà en un estàndard empresarial sobre el qual giraran tots els serveis. Al costat de la ciberseguretat, hi ha altres camps que també estan en auge. Tot seguit revisem les tendències tecnològiques que aniran en augment aquest 2019.

Els bancs del futur

Els serveis bancaris estan experimentant canvis que modifiquen la seva pròpia filosofia. La idea de banca tradicional desapareix, ara els clients volen fer operacions econòmiques a qualsevol hora sense importar on estiguin. Les noves tecnologies de Bluetooth i NFC converteixen el mòbil en la nostra cartera. I és que es preveu que, l’any que ve, el banc digital tindrà més de dos mil milions d’usuaris nous.

La irrupció massiva en la manera com es poden fer els pagaments de grans actors com ara Google, Facebook i Amazon, que ja comencen a oferir les seves pròpies passarel·les de serveis de pagament, modifica completament el concepte mateix de banca i exigeix una regulació pròpia. No obstant això, aquest canvi de concepte comporta un creixement dels ciberatacs i, per això, la seguretat digital serà més necessària que mai.

La ciberseguretat en mans de la biometria

La biometria connecta la vida física amb la digital. Aquesta tecnologia, basada en el reconeixement d’una part del cos com a clau digital per accedir a qualsevol plataforma, ha revolucionat el sector de la seguretat. És un fet que l’autenticació centrada en les empremtes dactilars, en el reconeixement facial o en els escàners de retina ha augmentat significativament l’efectivitat de les pràctiques de protecció en línia.

Movi-image-tecnologias-negocio-2

La biometria es converteix així en una veta de negoci gens menyspreable. No en va, es preveu que el mercat de tècniques biomètriques augmentarà un 25 % respecte a l’any passat.

Màrqueting personalitzat: l’usuari és el rei

Si hi ha un mercat que canviarà completament l’any 2019, és el publicitari. Les noves estratègies de publicitat, centrades en les dades massives (big data), innoven per oferir un servei personalitzat i ajustat a cada client. Ja no s’acumularan imatges. Les campanyes genèriques i adreçades a l’acció impersonal per convèncer els consumidors ja han quedat enrere. Ara, les estratègies se centren en l’opinió de l’usuari, la qual cosa és un canvi de paradigma sense precedents.

Es pronostica que la majoria de les empreses crearan sistemes de revisió de les opinions dels seus clients, per impulsar campanyes innovadores, a partir d’aquestes opinions, que influeixin de manera individual en el seu públic objectiu.

Les opinions dels clients seran un pilar fonamental per a qualsevol estratègia de publicitat

Realitat augmentada: nova arma secreta

La realitat augmentada (AR) és un dels grans avenços del món tecnològic. Apple i Google ja ofereixen més de 2.200 aplicacions amb aquesta tecnologia que ha revolucionat sobretot el sector dels videojocs. No obstant això, fonts expertes assenyalen que aquest any serà el més important per al seu desenvolupament, ja que la realitat augmentada ampliarà el seu mercat irrompent amb força en els sectors de la publicitat i la salut.

El seu potencial en màrqueting és immens, perquè proporciona una experiència única al consumidor. I és que la possibilitat de visualitzar com un producte es pot adaptar en la nostra vida és la millor campanya de publicitat que es pot fer avui dia. Quantes vegades ens hem imaginat com quedaria un moble a casa nostra? Amb la realitat augmentada ja no és necessari imaginar: ara ho podem veure.

L’AR també porta la innovació a la salut per conduir-la cap a la telemedicina. Rebre una consulta mèdica o una teràpia de manera remota obre tot un món de possibilitats. Fins i tot permet als metges estudiar els moviments del pacient, a distància i en temps real, i, d’aquesta manera, fer la teràpia directament sobre el seu cos. Els programaris d’AR, així com els seus simuladors d’entrenament, han suposat un gran pas per a la sanitat a distància.


Són noves vetes de negoci que tenen unes possibilitats que amb prou feines es poden entreveure. El que ofereix l’any 2019 promet canviar tant la societat que pràcticament no recordarem com era la vida sense la tecnologia.

 

Fotografies de Martín Sánchez y Karl Block en Unsplash
-Temes relacionats-
up