L’altra manera de ‘tenir’ un cotxe | EDE
movi-image-otra-forma-tener-coche-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

L’altra manera de ‘tenir’ un cotxe

Thu Jan 30 09:58:05 CET 2020

Amb un creixement de gairebé el 60 % en els últims quatre anys, el rènting de cotxes es consolida com una solució òptima per a aquells que prioritzen la qualitat per damunt de la propietat

Les xifres parlen per si soles: el nombre total de clients de rènting de cotxes s’ha incrementat gairebé un 60 % en els últims quatre anys, la qual cosa es tradueix en un parc de vehicles en rènting de 711.616, segons l’Asociación Española de Renting de Vehículos (AER). 

LA SOCIETAT DEL ‘PAGAMENT PER ÚS’ 

Per entendre aquest creixement, cal reflexionar sobre l’evolució que ha experimentat el model de consum en els últims anys. La societat ha canviat el desig per la propietat per la comoditat de pagar per l’ús d’un producte o un servei amb tot inclòs. 

L’entorn digital exemplifica clarament aquesta evolució de propietaris a subscriptors o usuaris. Hem passat de comprar un disc de música a tenir un compte a Spotify i incloure només unes cançons determinades en una llista amb dret d’ús. Cal parlar també de la revolució del sector audiovisual, protagonitzada per plataformes com ara Netflix i HBO. 

Aquesta transformació també ha representat un punt d’inflexió en l’àmbit de la mobilitat i, posant el focus en l’usuari i les seves necessitats, el rènting de cotxes ha aconseguit fer-se un merescut lloc dins del sector. 

El rènting de cotxes és una solució que tradicionalment ha tingut una gran acollida entre les empreses, gràcies als avantatges fiscals i a una oferta flexible que s’adapta a les característiques de cada negoci, però no ha estat fins als darrers anys quan aquesta nova manera de tenir també ha passat a conquerir particulars i autònoms. Segons l’AER, un de cada 10 contractes de rènting d’aquest 2019 ha estat signat per particulars i autònoms, xifra que ascendeix a tres de cada 10 en el cas de la flota de Sabadell Renting

BENEFICIS DEL RÈNTING DE COTXES

El rènting de cotxes es podria definir com un servei a mida que permet englobar en una única quota mensual les despeses associades a l’ús d’un vehicle (assegurança a tot risc, manteniment, avaries, pneumàtics, impostos, etc.). Com si fos un menú a la carta, es paga pel temps i els quilòmetres que es contracten, sense complicacions ni sorpreses. 

Et pot interessar: Tenir cotxe compensa? 

A la comoditat i a la facilitat per controlar les despeses cal sumar-hi la durabilitat dels contractes, que acostuma a oscil·lar entre els 12 i els 60 mesos. Això garanteix el valor afegit de tenir accés directe als últims models de vehicles, que és sinònim d’una conducció més segura, sostenible i eficient. 

EL RÈNTING DE COTXES EN CLAU MEDIAMBIENTAL 

L’emergència climàtica en què està immers el planeta, que ha portat ciutats com ara Barcelona i Madrid a prendre mesures restrictives d’accés, és una altra de les claus de l’auge del rènting de cotxes. La conscienciació per preservar el medi ambient i la incertesa d’un context en el qual la innovació tecnològica i digital en matèria automobilística avança a una gran velocitat tenen un pes cada vegada més rellevant a l’hora d’escollir un vehicle. 

Amb la premissa de reduir les emissions de CO2, des de Sabadell Renting es fa èmfasi especialment en la importància de promoure la contractació de vehicles eco. L’any 2019 es va tancar amb 9.495 vehicles de rènting posats en circulació, i 1.008 d’aquests automòbils eren híbrids o elèctrics, xifra que suposa una fita amb un creixement del 60 % de contractacions eco. A més, Sabadell Renting ha aconseguit disminuir un 20 % la contractació de vehicles dièsel, que són els més contaminants. 

Et pot interessar: Quant costa carregar un cotxe elèctric a casa? 

LA GARANTIA D’UN SERVEI PRÈMIUM 

Des de Sabadell Renting, l’aposta per aquest model basat en el rènting és ferma i, amb l’objectiu d’oferir una experiència única, es posa a la disposició del client una àmplia gamma de vehicles amb prestacions d’última generació i un servei professional i personalitzat en funció de les necessitats de cada conductor. 

De la mà de Banc Sabadell i amb la premissa de garantir la qualitat i el compromís, Sabadell Renting només confia en concessionaris de marca i treballa de manera exclusiva amb pneumàtics homologats pel mateix fabricant. 

-Temes relacionats-
up