Et mudes a una casa sense moblar? | EDE
movi-image-mudas-casa-sin-amueblar-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Et mudes a una casa sense moblar?

Mon Nov 18 09:43:16 CET 2019

Entrar en un habitatge buit pot suposar un bon cop al nostre pressupost. Descobreix les claus per organitzar-te i fer que les despeses no es disparin

Mudar-se a un pis o casa totalment buits implica preparatius i gestions que no solen acabar fins bastant temps després del trasllat. A vegades, i sobretot si és la primera vegada, costa imaginar tota la feina que comporta preparar una llar per establir-s’hi.

Fem una llista de tot allò que cal tenir en compte abans i després de mudar-se, per garantir que no hi hagi problemes d’última hora i que el pressupost no se’ns descontroli.

Desafiaments a l’hora d’entrar a viure en una casa buida

La dificultat principal és preveure tot allò que necessitem en el dia a dia i prioritzar les necessitats. A partir d’aquí, és recomanable anar resolent els assumptes importants i deixar per a més endavant el que sigui prescindible.

La primera tasca sol ser donar d’alta els subministraments o canviar-ne el titular. D’aquesta manera es garanteix que es disposarà de gas, electricitat, aigua, telèfon i internet des del primer moment i s’eviten situacions incòmodes com quedar-se sense aigua calenta o sense llum, per exemple.

El pas següent és definir l’ús de cada estança, tenint en compte la llum, l’orientació, la grandària i, fins i tot, la sensació que transmet cadascuna. Una vegada fet això, és el moment de mesurar bé els espais per decidir com moblar cada espai.

Durant les primeres setmanes, és fonamental assegurar-se que tot funcioni correctament. Sobretot, que les finestres i les aixetes tanquin bé, que no hi hagi humitats i els endolls no donin problemes. En cas d’haver de pintar, fer reformes o tasques de neteja, l’ideal és fer-ho abans de moblar el pis o casa. Resultarà més fàcil i evitarà que s’espatllin els mobles o els objectes personals.

Organitzar les compres i establir prioritats

Abans del trasllat, convé tenir a punt les parts més importants: la cuina, el bany i l’habitació. Per a això, és important tenir en compte els temps de lliurament dels mobles i els electrodomèstics, que de vegades poden trigar més del previst i complicar els primers dies a la nova llar.

A continuació, i independentment del pressupost, poden preparar-se llistes en funció de les prioritats, per no caure en l’error de fer compres compulsives. Alguns bons consells per estalviar despeses són optar per packs (sovint s’ofereixen descomptes, per exemple, en comprar en conjunt taula i cadires) i, si s’han de comprar diversos objectes en una mateixa botiga, adquirir-los tots el mateix dia. D’aquesta manera s’estalviarà en temps, despeses d’enviament o desplaçaments.

Si no ens estalona cap urgència, convé esperar que els objectes estiguin rebaixats. Les botigues físiques acostumen a fer descomptes en dies assenyalats com el Black Friday o en els períodes de rebaixes. Si es compra online, a més d’aprofitar aquestes dates, es poden utilitzar apps i webs que fan comparatives o envien alertes quan els productes baixen de preu.

Com fer un pressupost

Per controlar les despeses, és fonamental fixar una quantitat començant pel més costós i prioritari: reformes, compra i instal·lació d’electrodomèstics i mobles, parament de la llar i eines.

En aquest pressupost és important deixar marge per als detalls més petits. Objectes econòmics com articles de neteja o bombetes, per exemple, poden convertir-se en una despesa important quan se sumen tots els articles necessaris en una llar.

El més recomanable, sobretot si es disposa d’un pressupost limitat, és deixar la decoració per al final. O fins i tot marcar-se objectius d’estalvi per anar decorant i personalitzant la llar a poc a poc, una vegada hàgim enllestit tota la resta. 

Fotografia de Riffaay Firmansyah a Unsplash
-Temes relacionats-
up