movi-image-20minutos-secretos-feng-shui-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Els secrets del ‘feng shui’

Deixar que l’energia positiva flueixi i impregni cada racó de la casa és l’objectiu del sistema d’ocupació xinès, una oportunitat per revalorar casa teva i millorar la convivència

La decoració, si es fa amb bon gust, transforma una casa en una veritable llar, canvia l’estat d’ànim dels qui hi viuen i incrementa el seu valor al mercat.

Què és el feng shui?

El feng shui, que es pot traduir literalment com a “vent i aigua”, és un sistema xinès basat en l’ocupació harmònica i planificada de l’espai, amb l’objectiu que els individus en gaudeixin d’una manera positiva.

Aquest sistema d’origen taoista basa les seves creences en el moviment del flux de l’energia, el qi, una realitat que conforma “el tot” i la circulació del qual afecta l’harmonia, la sort i fins i tot la salut dels inquilins. Tot i que té segles de tradició, la seva filosofia és tan senzilla com tenir cura de la llar perquè la llar tingui de tu.

Les claus de la decoració xinesa

Per permetre que l’energia flueixi lliurement per la casa, has de buidar les estances. Ordenar, netejar i desfer-te del que no necessites, traient els objectes que destorben, és la primera norma per aconseguir l’equilibri.

La il·luminació és un altre pilar fonamental del sistema xinès. Com més llum natural, millor; per tant, evita els fluorescents i l’artificialitat tant com puguis. A més, els colors amb els quals decoris han de ser suaus, i han de prevaler els tons pastel i els que s’assemblin a la natura, sense que sobresurtin massa.

Continuant amb la llum, en el feng shui es considera que les espelmes representen el foc, que pot transformar o expulsar el qi negatiu de qualsevol ambient. Al costat de les espelmes, les plantes i les fonts generen energia i en faciliten la circulació; omple el jardí de vida natural, posa-hi alguna font o distribueix plantes en diversos racons de la casa.

Pel que fa als materials, es recomana utilitzar fusta en el mobiliari, que combina molt bé amb l’acer dels electrodomèstics o el metall i el platejat d’altres superfícies.

Una casa amb la millor energia

Si seguim aquests consells, no tan sols connectarem amb casa nostra i la sentirem com una veritable llar, sinó que, a més, la convivència millorarà i l’habitatge serà més atractiu, per si en algun moment el volem llogar o vendre. Tanmateix, sempre pots recórrer a un professional, que cobrarà entre 200 i 600 euros per consulta, depenent de les dimensions de l’habitatge

Rebedor: l’entrada és el primer contacte amb la casa, i així ho percep l’energia. Crea un ambient positiu, amb llum i materials naturals, reforçant el qi amb plantes, fotografies, flors… Recorda no posar miralls, que faran que reboti l’energia.

Menjador: l’espai on es fa més vida en comú de la llar ha de ser el centre de circulació de l’energia. La clau: optar per taules rodones, llum natural i plantes i col·locar el sofà en forma de L a la paret confrontada i més allunyada de la porta. Ah, i el toc de color l’aporten els coixins.

Cuina: diferencia els espais per evitar que les energies s’entremesclin en aquest espai. Separa la zona de l’aigüera de la vitroceràmica, perquè l’aigua no interfereixi en el foc. Tria mobles de fusta amb electrodomèstics d’acer i dona naturalitat amb plantes aromàtiques. I oblida’t de les cuines blanques.

Bany: el feng shui prefereix el bany allunyat del centre de l’habitatge, però si no en pots escollir la ubicació intenta que el mirall i el vàter no es vegin només obrir la porta (posa un mur o un lavabo) i, d’aquesta manera, evitaràs malalties i pèrdues econòmiques (segons les creences del feng shui). Aquí predominen els colors de la terra, evitant els típics blancs i blaus. Tanca la tapa del vàter i la porta perquè no surti el qi i posa-hi plantes.

Dormitori: fes servir tons pastel i crea un racó per llegir, amb una butaca on et puguis relaxar. Col·loca el llit i el capçal a la paret més allunyada de la porta i evita posar miralls de cara al llit o a la porta, ja que dificultaran el son.

 
-Temes relacionats-
up