Els negocis més rendibles a internet | EDE
movi-image-negocios-mas-rentables-internet-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Els negocis més rendibles a internet

18/11/2019

Marques natives, o com aprofitar l’onada del comerç online

Si fins fa poc els negocis offline eren els que feien el salt al món online, amb les marques natives o digital native vertical brands (DNVB) succeeix just el contrari. Es tracta de models de negoci que neixen i es desenvolupen al cent per cent en un mercat digital, i només en alguns casos, i després d’un èxit consolidat, algunes decideixen obrir establiments físics.

Un nou model de negoci

Les marques natives digitals són empreses que sorgeixen com a conseqüència de la revolució tecnològica i, en alguns casos, producte d’un fracàs comercial del model físic.

Això últim va ser el que els va passar als fundadors de Muebles Lufe, que després de veure’s obligats a tancar el seu negoci de tota la vida, amb una activitat que se centrava en productes de fusta de pi, van decidir provar sort amb un nou projecte 100% digital. Ara es dediquen a la fabricació, disseny, venda i distribució de mobles per internet. Avui dia Muebles Lufe és conegut com l’IKEA basc, fabrica 300 mobles al dia i factura més de 2 milions d’euros anuals.

Les claus de les marques natives

Les seves particularitats són també la clau del seu èxit, ja que, sent conscients de la impossibilitat de lluitar contra els grans gegants que es dirigeixen a sectors generalistes, decideixen apostar per l’especialització i per nínxols de mercat molt específics.

D’altra banda, són negocis que donen molta importància a l’experiència del client, el posen en el centre de l’equació. Quan no hi ha contacte físic en una venda es poden perdre moltes oportunitats. Sent conscients d’aquest aspecte, decideixen oferir una atenció totalment personalitzada i amb una alta qualitat del servei durant tot el procés de compra, lliurament i postvenda.

La persona que compra marques natives és la protagonista de tot el procés, ja que no només compra un producte sinó que rep una experiència i això es tradueix en una major fidelització. Aquest és, sens dubte, un dels seus punts forts.

Com a negocis totalment online, la seva estratègia de màrqueting es basa en els mitjans digitals. S’identifiquen com a marques socials. Per això, les xarxes socials són les seves principals aliades per a arribar al seu públic. Connecten amb els seus clients a través de la confiança i les emocions. Per a això, creen storytellings amb grapa que impacten directament en la necessitat.

Aquestes empreses cuiden el detall fins al final i no només dirigeixen el focus cap a la venda, sinó també cap als seus canals de logística. L’usuari online és cada vegada més exigent i demana rapidesa i efectivitat en el lliurament de les comandes. La majoria disposen d’un partner de confiança que cobreix el servei de logística i pot lliurar comandes en un termini de 72 hores.

movi-image-negocios-mas-rentables-internet-2

Casos nacionals d’èxit

A més de Mobles Lufe, el territori espanyol compta amb diferents marques natives que fins i tot han traspassat l’èxit nacional i també han fet el salt cap a altres mercats.

És el cas, per exemple, de Mr. Wonderful, que amb els seus missatges positius i desenfadats en tasses, coixins, agendes, fundes de mòbil i altres suports ha conquistat un públic espanyol nombrós. Els seus inicis van ser purament online, però avui distribueixen els seus productes en cadenes i establiments.

Un altre cas que ha traspassat davanteres és Hawkers. Qui els havia de dir que se situarien a dalt del rànquing internacional, molt prop d’altres marques com Topshop o Birchbox. Van començar com un e-commerce amb base a Elx que comercialitzava ulleres de sol d’alta qualitat a un preu molt competitiu. Actualment, les seves ulleres són conegudes com les preferides dels famosos. Tres anys després de la seva creació, ja venien a 50 països i facturaven 15 milions d’euros.

La sostenibilitat és una necessitat del nostre temps i aquesta va ser una de les claus de l’èxit d’One Oak, un altre e-commerce que aposta pel medi ambient i la sostenibilitat en el disseny de complements com bosses, rellotges i gorres, entre d’altres. Per cada venda, planten un arbre en un dels seus projectes de repoblament. Cadascun dels seus clients, quan compra, sap que està contribuint al benestar de tots.

El mercat digital es troba en evolució contínua i cada vegada són més els negocis que veuen la llum en aquest mitjà per fer després el salt a nous mercats, fins i tot amb fórmules com les pop-up stores. Encara queda lloc per a noves idees que poden triomfar a internet i saltar del digital a l’offline. 

Fotografia de RoseBox a Unsplash
-Temes relacionats-
up