Els espanyols inverteixen el 4,3 % del seu pressupost familiar en assegurances | EDE
movi-image-espanoles-invierte-seguros-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Els espanyols inverteixen el 4,3 % del seu pressupost familiar en assegurances

Mon Feb 08 08:37:23 CET 2021

El confinament ha provocat que els espanyols valorin més la protecció i la seguretat, contractin més assegurances de salut i destinin més recursos a les assegurances d'automòbil, llar i decessos

La protecció, especialment la de la salut, va cobrar un especial sentit quan fa uns mesos la població es va veure obligada a protegir-se a les seves llars davant un enemic comú però desconegut. Com a conseqüència d'això, la intenció de contractar assegurances de salut privades va créixer en els mesos següents fins al punt que un 27 % dels enquestats en un estudi realitzat per la consultoria Bain & Company que no tenien aquest tipus d’assegurança van manifestar la intenció d'adquirir-ne una a curt termini.

Actualment, el 97 % de les llars espanyoles tenen alguna cobertura d'assegurances, i són l'assegurança d'automòbil (amb un 78,9 % de la cobertura), la de la llar (71,7 %) i la de decessos (44,7 %) les tres que compten amb una cobertura més extensa en la població, segons les dades de l'informe Estamos Seguros 2019, elaborat per la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA).

El resultat d'aquesta major preocupació per la seguretat i la protecció és més desemborsament de les llars en aquest sentit. I és que, segons l'informe esmentat, la subscripció de primes d'assegurances suposa a Espanya el 4,3 % de la despesa en consum de les famílies. Un percentatge que ascendeix a Catalunya i a les Balears, fins al 4,8 %.

Pot interessar-te: La inversió particular en assegurances creix davant d'una nova onada de la COVID-19


Les assegurances, per i per als ciutadans durant la COVID-19

Especialment durant els mesos més durs de la pandèmia de la COVID-19, les assegurances s'han revalorat però, sobretot, han acompanyat les famílies en els moments més complicats. El primer semestre de l'any, el sector ha atès 13.500 ingressos en hospitals per la COVID-19, el 6,5 % d'ells en unitats de cures intensives (UCI), ha realitzat 90.000 proves PCR i altres proves de detecció del virus i s'han assistit 390.000 atencions a urgències i 1,3 milions de teleconsultes i videoconsultes sanitàries.

Però no ha estat únicament la salut la que ha requerit atenció. També els habitatges i els negocis que, en molts casos, han incrementat la seva inversió en aquest tipus de cobertura. Sense anar més lluny, els incidents en llars, comerços, comunitats de propietaris i indústries van créixer un 6,7 % interanual el primer semestre de l'any, segons l'informe esmentat. Així, les assegurances van atendre 296.000 incidències més en el primer semestre que en el mateix període de l'any anterior i van resoldre una incidència en un immoble cada tres segons, a més d'atendre més de 2,9 milions d'incidències de circulació el primer semestre de l'any.

A més de vetllar pels béns materials i personals, les assegurances també han gestionat els estalvis dels espanyols durant la pandèmia, ja que els estalviadors han pogut disposar durant el confinament de 2.000 milions d'euros abonats dels seus productes d'estalvi gestionats per les seves asseguradores. L'assegurança de vida, per la seva banda, ha fet pagaments de 2,5 milions d'euros cada hora.

Pot interessar-te: Per què tothom hauria de fer-se una assegurança de vida?

Fotografia de Markos Tsoukalas a Unsplash
-Temes relacionats-
up