El moviment 'slow': la resposta per millorar les vendes | EDE
movi-image-moviemiento-slow
Envia'ns suggerències
Sostenibilitat
3 min del teu temps

El moviment 'slow': la resposta per millorar les vendes

Wed Jun 17 10:38:12 CEST 2020

Rendibilitat, vendes, beneficis, creixement... són molts els reptes que han de complir els emprenedors i poc el temps que tenen per fer-ho si volen sobreviure als seus primers anys. El panorama actual, regit encara més per l’obtenció immediata de resultats, sense que importi el ‘com’, fa que siguin poques les empreses que arriben a complir-los, de fet, segons Spain Startup, el 90% d’aquest tipus d’empreses es veu obligat a tancar després dels dos primers anys per no arribar a complir aquests estàndards en el termini establert. 

Es tracta d’una realitat que dificulta en gran manera, no només l’emprenedoria, sinó també el manteniment de les empreses amb més rodatge a llarg termini, quan també les seves obligacions fiscals s’incrementen i la seva posició ha de ser més sòlida. Per això, i, tenint en compte les noves preferències que està demostrant tenir el consumidor post-COVID-19 cap a una major personalització, un tracte més proper, la cura en els detalls i la preocupació i respecte pel medi ambient, potser és hora de replantejar els objectius empresarials i d’acostar les línies de negoci  als requeriments actuals dels usuaris i els potencials clients per així millorar els resultats del nostre negoci.

Pot interessar-te: La salut, la proximitat i la sostenibilitat guiaran el nou consumidor

Aquesta nova mentalitat en el consumidor, batejada com moviment ‘slow’, no ha sorgit de sobte ni és conseqüència exclusiva de la crisi sanitària de la COVID-19, sinó que fa temps que es cultiva en la societat i va calant a poc a poc en alguns sectors. Es tracta d’un corrent cultural que promou alentir el ritme de les activitats humanes, la qual cosa suposa agafar el control del temps per eliminar la necessitat de produir en massa i en el menor termini possible, fet que de vegades es tradueix en un descens de la qualitat de molts serveis i productes.  

Va començar amb l’‘slow food’, on s’impulsava el consum d’aliments de qualitat, amb bona matèria primera i no processats, posant de manifest com de perjudicial per a la salut resultava el seu oposat, el ‘fast food’. El Grup Ametller és un dels pioners d’aquest concepte al país com a productor i venedor d’aliments ecològics. El seu director general, Josep Ametller, assegura en aquest Podcast de Banc Sabadell que, després de la pandèmia, “ha quedat demostrat que podem viure d’una manera diferent, més sostenible”.

També va arribar a la indústria tèxtil, amb l’‘slow fashion’, on van néixer negocis alternatius que impulsaven una indústria que no produïa en massa, garantia els drets bàsics dels seus treballadors i fomentaven la qualitat i la durabilitat de la seva roba. 

Aquesta filosofia, aplicada a l’empresa, es tradueix, en primer lloc, en el menys és més, ja que fer menys no significa ser menys productiu, sinó que requereix saber prioritzar què és el que és important. Sota aquesta premissa, es pot reduir l’ansietat per aconseguir un número més alt de producció o de clients a tot preu i començarem a aconseguir ‘més per menys’, centrant-nos a augmentar la qualitat del nostre producte, el bé que millor parla de la nostra empresa. Això també té una altra cara positiva com és la reducció de costos per a l’empresa.

En segon lloc, el culte al detall és un ‘must’ d’aquesta manera de treballar i de concebre un negoci, ja que, així, es promou i es dona més importància a les coses ben fetes i a la cura en el tracte al client, procurant sempre la seva màxima satisfacció i generant-ne, així, més fidelització. Els clients es convertiran en veritables ambaixadors del nostre negoci.

Pot interessar-te: Aquesta és la clau per fidelitzar clients en el teu negoci

La calma és un altre dels requisits imprescindibles, ja que treballar amb presses i amb pressió sol provocar que es cometin errors i obligar a repetir la feina, ampliant el temps dedicat, finalment, endarrerint el temps d’entrega, a més de caure en costos addicionals innecessaris. Si realment volem ser ràpids, la calma ens ajudarà a fer-ho bé a la primera i a augmentar la satisfacció del client, la qual cosa acosta el nostre negoci a l’èxit.

Fotografia d'Henry & Co. a Unsplash
-Temes relacionats-
up