“Continuarem lluitant per un futur millor” | EDE
movi-image-vicky-losada-peleando-futuro-mejor-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

“Continuarem lluitant per un futur millor”

Mon Oct 21 14:10:16 CEST 2019

Parlem amb la futbolista Vicky Losada, capitana del Futbol Club Barcelona, de com n’és d’important el que es fa dia a dia amb vista al demà

Afortunadament, l’esport en clau femenina cada vegada té més visibilitat. Però això ja ve de fa temps. El nostre país compta amb moltes atletes que han treballat molt posant el seu granet de sorra en fer que la dona tingui el seu merescut espai en el panorama esportiu. És cert que les futbolistes comptem amb l’avantatge de practicar l’esport amb més afició a Espanya, però precisament per això també és la nostra responsabilitat anomenar a totes les que fa tant temps que estan fent un torcebraç a la societat i als seus estereotips a cop d’èxits i, sobretot, de sacrifici. 

L'esforç no entén de sexes

Blanca Fernández Ochoa, Mireia Belmonte, Carolina Marín, Lydia Valentín, Gemma Mengual, Laia Sanz… són només algunes de les moltes valentes que han aconseguit portar l’esport femení nacional a dalt de tot. Recordo que en la meva infantesa, quan tenia 7 anys, simplement gaudia jugant amb la pilota, llavors amb nens, però a mi no m’importava; No obstant això quan vaig arribar a l’adolescència, la situació va ser molt diferent. La igualtat és una qüestió d’educació, d’història i de canviar mentalitats, és cert que poc a poc es van fent millores, però encara hi ha moltes diferències. 

Alguna vegada m’han preguntat què li diria a aquella nena que somia amb ser futbolista, sincerament, li aconsellaria que si té una passió, lluiti per ella!, que ara hi ha més oportunitats, de fet, nosaltres seguirem lluitant per un futur encara millor, però sobretot, l’animaria a gaudir del camí fins a aconseguir el seu somni. 

L'estalvi en joc

Avui en dia, es pot viure bé del futbol si jugues en un equip que aposti econòmicament per la seva secció femenina. La lliga espanyola ho fa en un 50% dels seus equips, però no ha estat fins els últims dos anys que s’han fet grans avenços. Això sí, les xifres que es mouen en el futbol femení i en el masculí segueixen sense tenir res a veure...

Tal i com comento amb l’economista O’Kean en la nostra xerrada, no sé on seré d’aquí a 20 anys, però segur que em dedicaré a alguna cosa vinculada al futbol, encara que no sigui com a  jugadora. Sempre he sigut conscient que la carrera de l’esportista és molt curta i, precisament per això, l’estalvi, entès com a invertir una part dels teus diners que puguis permetre’t en aquest moment perquè amb el pas del temps es vagi incrementant, sempre ha estat molt present en la meva vida, és una cosa que m’han inculcat a casa. Tot i que hi va haver un abans i un després quan me’n vaig anar a jugar a les lligues estrangeres. I és que diuen que l’experiència és un grau, i és veritat! A partir de llavors em vaig adonar que necessitava un pla perquè el dia de demà pogués seguir gaudint del que avui estic guanyant amb la meva feina. 

Quan et planteges començar a invertir, te n’adones que hi ha moltes opcions, jo tenia clar que volia optimitzar el meu estalvi, però també que no volia assumir un risc elevat, per això mateix em vaig decantar per un pla d’estalvi i em vaig comprar un habitatge, però es tracta d’una decisió molt personal! Cal deixar-se assessorar per experts, formar-se i, llavors, escollir la via que més et convenci (descobreix el teu perfil inversor aquí).  

Entrenar per guanyar 

L’estalvi es pot inculcar des de la infantesa, en dono fe. Amb l’ajuda del meu pare, he gestionat els meus diners des del meu primer sou, amb 15 anys! I ara puc afirmar que em sento amb la confiança absoluta com per gestionar el meu propi patrimoni. 

La capacitat d’estalviar -com tot- també es pot entrenar. Com a esportista et diré que confio fidelment en que entrenar és el camí per aconseguir resultats i, si t’atures a pensar-hi per un moment, els números són molt més ‘controlables’ que els gols! 

“La capacitat d’estalviar també es pot entrenar”

No s’ha d’entendre l’estalvi tal i com es feia fa uns anys, quan els nostres pares ho anhelaven com una cosa gairebé sagrada, tampoc s’ha de veure com una cosa negativa, simplement s’ha de comprendre que, si es fa de manera intel·ligent (independentment del que s’ingressi), sempre és positiu: Reservar un petit percentatge dels teus guanys pot portar-te a aconseguir molt... gairebé sense adonar-te’n!  

-Temes relacionats-
up