Com vendre més el Black Friday i el Cyber Monday | EDE
Cómo vender más en el Black Friday y el Cyber Monday
Envia'ns suggerències
Petita empresa
4 min del teu temps

Com vendre més el Black Friday i el Cyber Monday

16/12/2022

Aquestes dues jornades poden suposar un important estímul per a les vendes de molts negocis i potenciar-ne els guanys.

S’estima que entre el Black Friday i el Cyber Monday moltes empreses facturen prop del 30 % del seu volum anual de vendes. Per treure el màxim partit d’aquestes dues jornades, que se celebren anualment l’últim divendres i dilluns de novembre, respectivament, és important tenir una estratègia específica per impulsar els ingressos. Tot i la gran competència que hi ha, una bona planificació pot ajudar una petita i mitjana empresa (pime) a augmentar significativament les vendes i a millorar la seva posició de mercat.

Avançar-se als esdeveniments

Tot i que el Black Friday i el Cyber Monday se celebren en dates concretes, els comerços engeguen les seves ofertes i promocions cada vegada més aviat. L’objectiu és que els compradors potencials comencin a buscar productes rebaixats i a fer les primeres compres des de les setmanes prèvies a aquestes jornades.

Erik Rigola, consultor en estratègia digital de RocaSalvatella, afirma durant el webinar ‘Impulsa les teves vendes online: prepara’t per al Black Friday i el Nadal, organitzat per HUB Empresa de Banc Sabadell, que “el petit i mitjà comerç ha de tenir en compte tots els elements possibles per intentar comprendre què passarà aquest Black Friday i intentar guanyar una mica de rellevància i, sobretot, per intentar establir una relació més intensa amb el client”.

Consells per preparar el Black Friday al meu negoci

  • Hàbits de consum. El Black Friday i el Cyber Monday són jornades en què el principal canal de venda és l’online. Per això, cal adaptar l’estratègia comercial per centrar-se en l’entorn digital més que en la botiga física. Això implica, per exemple, tenir en compte els horaris de més trànsit web per fer compres durant aquests dies de promocions. Segons la consultora SaleCycle, a partir de les 7:00 hores és quan es comencen a fer les primeres compres, però és durant el període comprès entre les 16:00 i les 20:00 hores quan es registra una activitat comercial més gran.
  • Selecció de productes. Resulta fonamental fer un repàs de tot l’stock de mercaderies i escollir quins productes tindran un descompte. Aquestes jornades poden servir per donar sortida als productes que fa temps que no es venen, però també per seguir impulsant els que tenen més èxit de vendes.
  • Campanya que cridi l’atenció. És imprescindible que una empresa marqui diferències entre tot el volum d’ofertes que els consumidors reben al llarg dels dies previs. Per això, convé traçar una estratègia de màrqueting viral, amb continguts impactants a través de xarxes socials i correus electrònics. En aquest sentit, Rigola recomana decantar-se per una estratègia de venda omnicanal: “El més important és veure com fer accions que combinin tant el canal online com l’offline i aconseguir que funcionin com una sola cosa”.
  • Promocions per maximitzar les vendes. Per captar l’atenció dels clients durant aquestes dates cal aplicar descomptes importants, al voltant d’un 15 % sobre el preu habitual. També pot ser interessant oferir paquets de productes a un preu competitiu, per desprendre’s de la mercaderia que costa més de vendre, fer promocions d’articles a temps real, vendre xecs regal i organitzar concursos i sorteigs.
  • Atenció personalitzada i prevenció contra imprevistos. Oferir als clients una atenció personalitzada pot servir per fidelitzar la relació amb ells i aconseguir que, en el futur, facin noves compres. A més, convé disposar d’un pla d’emergència per resoldre els problemes que puguin sorgir, com la gestió de mercaderies esgotades, els possibles endarreriments en l’enviament o el tractament dels productes defectuosos. Disposar d’aquest pla davant d’imprevistos també és fonamental per aconseguir una bona experiència de client i augmentar les possibilitats de fidelització, perquè una mala experiència de compra sol suposar que l’usuari no torni a confiar en la marca.

En qualsevol cas, abans de posar en marxa qualsevol estratègia, el més recomanable és comptar amb l’assessorament del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tinguin els responsables d’una empresa i els guiarà sobre què és el més convenient per a jornades com aquestes.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografia de Artem Beliaikin a Unsplash
-Temes relacionats-
up