Movi-image-influencers-aumentar-visibilidad-negocio-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com treballar amb ‘influencers’ i augmentar la visibilitat del teu negoci

18/10/2019

Tenen rellevància pública i la seva opinió és un referent per als seus milers de seguidors. Els ‘influencers’ poden ser l’impuls que necessita la teva marca.

‘Youtubers’ i ‘instagramers’ poden fer que un dels productes del teu negoci s’exhaureixi en qüestió de minuts.

No importa si parlen de moda, de restaurants, de cotxes, d’articles per a nadons o de receptes de cuina: els ‘influencers’ -persones amb gran presència i seguiment en xarxes socials que la seva influència entre els seus seguidors els converteix en grans prescriptors de marques o productes- han revolucionat el món del màrqueting i cada vegada són més les empreses que recorren a ells per promocionar els seus serveis.

La seva capacitat de crear opinions, l’àmplia xarxa de contactes i la conversa que generen a través de les xarxes socials poden augmentar la visibilitat d’un negoci amb més rapidesa que qualsevol altre tipus de campanya. Per trobar la persona adequada que ajudi a complir els objectius desitjats, es pot recórrer a eines i apps com ‘Klout’, ‘Heepsy’ o ‘Socialrank’, que troben perfils populars a Instagram; ‘Iconosquare’ i ‘Klear’, de gran utilitat per Facebook; i ‘Followerwonk’ o ‘Twitter Counter’, que fan el mateix a la xarxa de l’ocellet blau.

Això sí, la popularitat no ho és tot a l’hora d’escollir un personatge rellevant: cal tenir en compte si els valors que representa concorden amb els de la marca i amb l’estratègia a desenvolupar. Abans d’això, com en qualsevol campanya de publicitat a l’ús, s’han d’establir els objectius que busca la marca i com la seva figura pot contribuir al seu compliment; tenir en compte com són la majoria de seguidors d’aquell ‘influencer’ i veure si coincideixen amb el ‘target’ al qual es busca dirigir la marca; i respectar l’estil de les seves xarxes socials (si se li imposa un contingut determinat perdrà credibilitat).  

Movi-image-influencers-aumentar-visibilidad-negocio-2

Són realment útils?

Segons el portal Influencer Màrqueting, el 92% dels consumidors confia en ambaixadors de marca aliens a una companyia i tres de cada quatre professionals que hi van recórrer van registrar un increment en les seves vendes. Un bon exemple de l’èxit d’aquestes figures està en el món de la moda, ja que són molt coneguts els casos en els quals una ‘influencer’ ha pujat una foto lluint una peça de Zara o una altra marca similar i aquesta s’ha exhaurit en qüestió d’hores.

Recórrer a ells pot ser molt interessant pel llançament d’una marca, per promocionar un determinat producte o com a convidats en la celebració d’un esdeveniment, ja que hi donaran un impuls extra de difusió.

Micro o macro influencer?

Depenent de l’objectiu que es vulgui aconseguir, es pot recórrer a diferents tipus d’influencers. Els ‘micro influencers’ -que solen tenir entre 1.000 i 10.000 seguidors-, gaudeixen de molta credibilitat, ja que interactuen molt amb la seva audiència i solen estar molt especialitzats en una temàtica concreta. Els ‘macro influencers’, per la seva banda, superen els 100.000 seguidors i tenen un abast molt més ampli i massiu, tot i que el nivell d’interacció amb els usuaris és menor degut a l’elevada xifra.

Una altra opció és recórrer a ‘celebrities’, persones que no s’han fet famoses a través de les xarxes socials però que també estan presents a les xarxes i gaudeixen de la mateixa popularitat que els ‘macro influencers’.

En qualsevol cas, cal recordar que els ‘influencers’ no deixen de ser un consumidor més i que no estan disposats a promocionar alguna cosa que no encaixi amb el seu estil de vida o que no representi els seus valors.

 

 

Fotografies de Quentin Keller i Mikayla Mallek a Unsplash
-Temes relacionats-
up