Com sol·licitar el bo del Kit Digital, pas a pas | EDE
Cómo solicitar el bono del Kit Digital, paso a paso
Envia'ns suggerències
Inversions i Ajudes
4 min del teu temps

Com sol·licitar el bo del Kit Digital, pas a pas

Tue Nov 15 15:15:31 CET 2022

El bo digital està disponible per a totes les pimes i els autònoms, i té com a focus millorar-ne la digitalització per permetre’ls ser més eficients i competitius.

El Programa Kit Digital, inclòs dins del component d’impuls a les petites i mitjanes empreses (pimes) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) espanyol, compta amb una dotació de 3.067 milions d’euros, i el seu objectiu principal és modernitzar i digitalitzar el teixit productiu nacional. Qualsevol pime o autònom pot sol·licitar els ajuts d’aquest programa, concretats en forma de bons digitals, sempre que prèviament es faci un test d’autodiagnòstic per analitzar-ne el nivell de digitalització. A més, s’ha de triar un agent digitalitzador seleccionat per subscriure-hi un acord de prestació de solucions de digitalització.

Les convocatòries del Programa Kit Digital

La transformació digital és una de les claus del fons europeu Next Generation EU a Espanya, que aglutina el 33 % dels recursos que es rebran. Els últims mesos ja s’han publicat diferents convocatòries del Programa Kit Digital, una iniciativa que persegueix ajudar les pimes i els autònoms en la seva digitalització amb subvencions de fins a 12.000 euros. Amb aquests diners es poden adquirir solucions de digitalització per, per exemple, millorar el posicionament online, gestionar millor les xarxes socials, administrar de manera més eficient la gestió digital dels clients, reforçar la ciberseguretat o aconseguir més presència a les xarxes socials:

  • El febrer de 2022 es van convocar els ajuts destinats a la digitalització d’empreses d’entre 10 i 49 empleats. Va disposar d’un pressupost de 500 milions d’euros i la quantia de cada bo digital es va fixar a 12.000 euros. El seu objectiu principal va ser millorar la competitivitat i el grau de maduresa digital de les petites empreses.
  • El setembre del 2022 es va obrir la segona convocatòria d’ajuts, en aquest cas, destinada a la digitalització de petites empreses d’entre 3 i menys de 10 empleats. El pressupost també va ser de 500 milions d’euros, però els bons digitals eren de 6.000 euros.
  • L’octubre del 2022 està previst que arribi la tercera convocatòria d’ajuts, que tindrà com a focus els autònoms i les microempreses de fins a dos empleats. El bo digital serà de 2.000 euros per sol·licitant.

 Carmen Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, afirma que «amb la pandèmia s’ha pogut comprovar que les pimes tenen baixa resiliència i la digitalització és una oportunitat per fer-les més fortes. En aquest context d’una economia basada en dades, és important aprofitar les tecnologies digitals. Els ajuts del Programa Kit Digital permetran a les empreses generar més negoci i arribar a més clients».

Pot interessar-te: Banc Sabadell t’ajuda a descobrir les claus del fons europeu Next Generation EU

Passos per sol·licitar el bo digital

Els ajuts del Programa Kit Digital són de concurrència no competitiva, cosa que vol dir que s’atorguen de forma directa i per ordre d’arribada, un cop fetes les comprovacions sobre el compliment dels requisits exigits a cada convocatòria.

Per optar a qualsevol de les tres convocatòries, cal seguir els passos següents:

1.      Registrar-se a l’àrea privada d’Acelera Pyme i emplenar el test d’autodiagnòstic digital.

2.      Escollir entre una o diverses de les solucions de digitalització del Programa Kit Digital, d’acord amb les convocatòries i els ajuts publicats.

3.      Sol·licitar l’ajut corresponent a la seu electrònica de Red.es i esperar que es concedeixi formalment.

4.      Accedir al catàleg d’agents digitalitzadors adherits a Acelera Pyme i seleccionar aquell amb què es vol desenvolupar les solucions digitals. Els agents digitalitzadors són empreses que ofereixen les solucions i els serveis tecnològics que necessiten les pimes i els autònoms beneficiaris del Programa Kit Digital per avançar en la digitalització dels seus negocis. Cada sol·licitant d’un ajut d’aquest programa ha de subscriure un acord de prestació de solucions de digitalització amb un agent digitalitzador.

Un cop es comprova que l’empresa compleix els requisits, es concedeix el bo digital. Per facilitar al màxim l’accés als ajuts, s’ha habilitat la figura del «representant voluntari», que està habilitat per sol·licitar l’ajut per compte d’una empresa. A més, Red.es ha dissenyat un sistema de tramitació que redueix la càrrega burocràtica i permet presentar la solució de manera completament telemàtica, escurçant així els terminis de concessió.

En qualsevol cas, per accedir als ajuts europeus és fonamental comptar amb assessorament professional, com el del gestor del banc, que resoldrà qualsevol dubte que tingui el responsable d’una empresa o un autònom que es vulgui acollir als fons del Programa Kit Digital, i els informarà sobre quina pot ser l’alternativa més adequada.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

-Temes relacionats-
up