matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Com puc sol·licitar un datàfon o TPV per al meu negoci?
Carlos S. Ponz - Fri Oct 07 14:27:18 CEST 2022
Compartir

Amb un datàfon o TPV l'empresa pot acceptar pagaments amb targeta i automatitzar processos, estalvia temps i diners alhora que millora la seva imatge

Un terminal punt de venda (TPV) és un programari informàtic que permet ajudar a la gestió de les vendes d'un negoci i que es sustenta materialment en un datàfon, que és l'aparell que utilitza un establiment per dur a terme operacions amb els seus clients, com ara el pagament amb targetes de crèdit o de dèbit. El cost és assumible i val la pena perquè, a més d'afavorir la digitalització d'una petita i mitjana empresa (pime), també contribueix a millorar la seva imatge davant de clients i proveïdors.

Des d'un punt de vista operatiu, un TPV és fàcil de fer servir i molt intuïtiu, per la qual cosa pot ser utilitzat per qualsevol treballador de l'empresa. A més, la majoria dels TPV són tàctils i es poden integrar amb altres dispositius, com ara un ordinador o una tablet.

Com puc adquirir un TPV per al meu negoci?

Qualsevol empresa que vulgui incorporar un TPV té dues opcions: comprar-lo a una companyia o llogar-lo a un banc. El cost d'adquisició elevat fa que sigui més adequat apostar per la segona opció. A més del preu, llogar un dispositiu d'aquestes característiques a una entitat bancària té altres beneficis:

  • El banc posa a disposició de la pime un ampli catàleg de TPV, de manera que es pot triar el que s'ajusti millor a les necessitats del negoci.
  • És habitual sol·licitar periòdicament el canvi de TPV per un altre de més modern.
  • A mesura que les vendes augmenten, és possible acordar amb el banc reduir el percentatge que s'abona de comissions.

Quines operacions es poden realitzar amb un TPV?

  • Gestionar els cobraments a clients, per a la qual cosa s'introdueix l'import corresponent que es satisfà en metàl·lic o a través de la targeta bancària. La impressora emet el tiquet i la informació s'emmagatzema a la base de dades.
  • Efectuar devolucions en cas de ser necessari, identificant de manera automàtica el càrrec que cal revisar i els productes que es veuen afectats.
  • Optimitzar el control de caixa, incloent-hi informació actualitzada sobre cada venda que es realitza, els diners que s'han manejat o, fins i tot, poder personalitzar les dades sobre l'activitat de cada venedor.

Pot interessar-te: Del datàfon al TPV: quina és la millor opció de pagament?

Tipus de TPV

Hi ha diferents tipus de TPV que s'intenten ajustar a les necessitats reals que té cada empresa. Per exemple, hi ha TPV físics i virtuals (idonis per a un e-commerce), així com específics per sectors i activitats. Aquests són alguns dels més destacats:

  • TPV clàssic. És el que fins fa uns quants anys tenia la gran majoria d'establiments comercials. Consta d'un lector de codi de barres i un datàfon que s'integra al sistema informàtic de l'establiment.
  • TPV sense fil. No necessita un contacte físic entre datàfon i targeta bancària, i només requereix una connexió wifi (habitualment la del local on es presta el servei) per funcionar.
  • TPV mòbil. Posseeix la seva pròpia connexió a la xarxa i permet el pagament contactless, simplement apropant la targeta al datàfon. Un dels seus principals avantatges és que possibilita completar una transacció comercial a qualsevol lloc on es trobi físicament el client.
  • TPV virtual. Permet cobrar online als clients mitjançant una passarel·la de pagament de manera còmoda i segura.
  • TPV Smart. El desenvolupament de la tecnologia permet comercialitzar TPV mòbils i virtuals cada cop amb més utilitats i més personalitzats a la realitat de cada empresa i de cada sector d'activitat. És el cas de Banc Sabadell, que ha llançat un TPV Smart de gran utilitat per al sector de la restauració i per als comerços locals, el primer d'aquestes característiques que es posa en circulació a Espanya. Aquest TPV permet instal·lar apps com si es tractés d'un telèfon mòbil, incloent-hi una que possibilita dividir el compte entre diversos comensals encara que a efectes de la caixa de l'empresa es rebi només un únic pagament. També ofereix l'opció de deixar propines a través del pagament amb targeta, poder fer un arrodoniment de cada compte per destinar-lo a finalitats solidàries, dur a terme promocions entre els clients de manera automàtica, gestionar qualsevol reserva o poder rebre el compte per correu electrònic a cop de paper.

Avantatges dels TPV mòbils, virtuals i Smart

Alguns beneficis que ofereixen aquests dispositius són:

  • Faciliten els pagaments dels clients.
  • Compten amb un procés d'instal·lació simple i completament gratuït.
  • No depenen d’una xarxa wifi per processar els pagaments.
  • És possible cobrar de forma ràpida i completament segura, i permeten confirmar qualsevol transacció en el moment en què s'efectua.
  • Cost operatiu reduït.
  • Permeten als clients pagar amb gairebé qualsevol targeta bancària, així com a través de qualsevol wallet del mercat.
  • Afavoreixen que l'empresa no perdi cap venda.

En qualsevol cas, és recomanable, abans d'apostar per un tipus de TPV o un altre, que l'empresa compti amb l'assessorament d'un professional, com ara el gestor de l'entitat bancària, que orientarà sobre quin mètode és el més adequat d'acord amb la seva situació i les seves necessitats.

Vols que un expert t'aconselli sense cap mena de compromís sobre quin li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Fotografía de Blake Wisz de Unsplash.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més