matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Com poden les pimes digitalitzar els pagaments?
Bernardo Álvarez - Tue Nov 15 11:49:38 CET 2022
Compartir

Els TPV permeten a les empreses automatitzar processos i millorar el servei que donen als clients.

Els petits comerços i la restauració estan passant per un moment de grans reptes per fer front als nous hàbits de consum. Digitalitzar-se és clau per adaptar-se a aquesta transformació, aconseguir posicionar-se millor davant de la competència i impulsar un negoci. Disposar de les solucions de pagament adequades, com un terminal punt de venda (TPV), és fonamental. Quins TPV són els més apropiats per a cada empresa?

Rafael Torres, president de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), assenyala al webinar «Solucions de cobrament innovadores per a comerç i restauració», organitzat mitjançant HUB Empresa de Banc Sabadell, que el sector «no està passant una bona època i ha d’afrontar un procés de transformació molt rellevant».

Tot i que la tendència apunta clarament a un augment del comerç online, les dades corroboren que les compres presencials continuen sent majoritàries. Segons Torres, un 90 % de les vendes a Espanya es continua fent en botigues físiques, però recalca que «el futur és omnicanal, i cal cuidar tant la botiga física com la venda online». Per això, subratlla la importància que les petites i mitjanes empreses (pimes) afrontin com més aviat millor la digitalització, «que no és només obrir una botiga en línia, sinó digitalitzar totes les fases del negoci». Actualment, només un 9 % de les pimes ven per Internet (enfront d’un 46 % de les grans empreses), mentre que només un 16 % ha fet inversions per digitalitzar-se.

Solucions de pagament per a la restauració i els comerços locals

Un TPV ajuda a gestionar les vendes d’un negoci. Se basa materialment en un datàfon, que és l’aparell que utilitza l’establiment per fer operacions amb els seus clients, com el pagament amb targetes de crèdit. El cost és assumible i és un element fonamental perquè, a més d’afavorir la digitalització, també contribueix a millorar la imatge de l’empresa davant dels clients i els proveïdors.

Philippe Dhebboudt, director de TPV Negocis a Banc Sabadell, destaca a l’esmentat webinar com la innovació aplicada a aquestes eines de gestió de pagaments digitals millora els processos en una pime. En el cas de Banc Sabadell, l’entitat ofereix dues solucions molt útils per al sector de la restauració i per als comerços locals: el TPV Smart i el TPV Smart Phone&Sell. Són «dispositius totalment revolucionaris, que creen una nova manera de relacionar-se amb el client. Ja no només li cobro, sinó que el mateix client pot interactuar amb la màquina, cosa que em permet obtenir la informació que necessito per fidelitzar-lo».

En què es diferencia el TPV Smart dels TPV tradicionals?

  • Configuració i experiència d’usuari. Menús intuïtius i moltes possibilitats de configuració per a un ús senzill.
  • Mòdul de pagament innovador. Mitjançant un codi QR, apropant la targeta o el telèfon mòbil.
  • Connexió per Wi-Fi o per xarxa sense fil. Pot passar automàticament d’una connexió a una altra.
  • Accés a les apps des del dispositiu.
  • S’apaga automàticament.
  • Videotutorials. En el mateix dispositiu, per familiaritzar-se amb el seu ús.
  • No cal imprimir tiquets. El client pot rebre’l per WhatsApp, SMS o escanejant el codi QR.
  • Panell de consulta d’operacions. Accedir de forma ràpida i senzilla a informació sobre les operacions del dia o de la setmana, així com saber quin dels TPV ha facturat.

El TPV Smart inclou, a més, una sèrie de novetats per facilitar el pagament dels clients, entre les quals cal destacar:

  • Dividir el compte entre tantes persones com es vulgui, amb diferents quantitats, cobrant-ne unes en efectiu i les altres en targeta.
  • Arrodoniment solidari del preu del tiquet perquè aquests diners de més vagin destinats a projectes socials. En el mateix moment del pagament, el client podrà descarregar, amb un QR, un certificat fiscal per fer la desgravació corresponent.
  • Amb l’opció «My Ticket» es pot personalitzar el tiquet dels clients amb l’objectiu de fidelitzar-los. Per exemple, es pot introduir al rebut un missatge de «2x1 en cafès a la pròxima visita», o «10 % de descompte en la pròxima compra».

TPV Smart Phone&Sell

D’altra banda, el TPV Smart Phone&Sell és una plataforma de pagament mitjançant un enllaç o un codi QR per mitjà del qual, els comerços que contractin aquest servei de Banc Sabadell, obtindran un codi i una contrasenya d’accés. Amb això, podran entrar a la plataforma i crear mòduls de pagament, explica Dhebboudt.

Aquest mòdul de pagament, en forma d’enllaç o codi QR, s’envia al client a través de WhatsApp o una altra plataforma de missatgeria. El client ha de fer clic i fer el pagament, que es notifica a totes dues parts a través d’un missatge. Tot el procés està protegit amb el sistema de verificació antifrau de Banc Sabadell, per la qual cosa es poden fer i rebre pagaments amb màxima seguretat. D’aquesta manera, el negoci pot vendre online sense necessitat de tenir una pàgina web.

En qualsevol cas, abans d’escollir un TPV per a un negoci és clau que l’empresa compti amb l’assessorament d’un professional, com ara el gestor de l’entitat bancària, que orientarà sobre quin mètode és el més adequat d’acord amb la seva situació i les seves necessitats.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més