Com ha canviat el perfil del comprador online? | EDE
movi-image-cambiado-perfil-comprador-online-1
Envia'ns suggerències
Transformació digital
2 min del teu temps

Com ha canviat el perfil del comprador online?

Thu Nov 12 11:29:40 CET 2020

Han augmentat els clients que trien el comerç electrònic, sobretot per a alimentació i material escolar

La compra online fa anys que guanya mercat a la botiga offline, però ha estat arran del confinament derivat de la COVID-19 que s’ha disparat, amb pics en material escolar (+641%), alimentació (+254%), vestuari laboral que inclou EPI (+187%) i electrònica (+123%), segons Flat 101. Són dades confirmades per Pulso, l’aplicació de Banc Sabadell que permet analitzar l’evolució de l’economia en temps real. La venda online també ha augmentat en nombre de compradors, que s’han hagut d’adaptar a la modalitat de pagament per internet, ‘obligada’ per les mesures de distanciament social.

Pot interessar-te: Els mitjans de pagament electrònic deixen de ser una alternativa i es consoliden

De les persones que han fet almenys una compra digital durant els últims dos mesos, per a almenys un 11,5% d’elles va ser la primera vegada, segons nPeople i GfK. A més, el 42% de les compres es van fer en un e-commerce en el qual el client no havia comprat mai, un dinamisme sense precedents.

Al mateix temps, les vendes per mitjans digitals han consolidat la seva presència per a compradors habituals. Durant els últims dos mesos l’e-commerce ha estat el canal de compra preferent per al 18% dels espanyols, segons GfK, davant del 13% que registrava l’any 2019, segons The Best 5.

El coronavirus s’ha convertit en un dinamitzador del mercat digital, i s’ha posicionat com un factor que força les empreses a millorar la seva presència a la xarxa. Si abans vendre online era rellevant, en poques setmanes s’ha tornat imprescindible.

 

 

 

 

movi-image-cambiado-perfil-comprador-online-infografia

 

 

 


 

Fotografia de Warren Wong a Unplash
-Temes relacionats-
up