matricula-
Coneix els nostres productes per a Particulars
Comptes Bancaris Targetes bancàries Hipoteques Préstecs personals i crèdits Estalvi Inversió Jubilació Assegurances Renting Cotxes
Fes-te client i crea el teu compte1 en menys de 10 minuts amb el teu mòbil
Obre el teu compte online
1 Consulta el document informatiu de les comissions
Cercador d’oficines Demana cita online
Centre d’Ajuda Contacte
Tornar
La teva empresa
Com fer que el teu e-commerce sigui més rendible
Celia Lorente, Periodista - 06/03/2023
Compartir

L’ús qualitatiu de les dades o l’escolta activa amb el consumidor són clau per millorar els resultats d’una botiga online.

Molts consumidors prefereixen el comerç electrònic abans que la compra física, posicionant l’e-commerce com una necessitat per a moltes empreses que vulguin créixer. Tot i això, l’elevat nivell de competitivitat juntament amb la identificació dels canvis en les preferències dels consumidors, obliguen les organitzacions a revisar contínuament les estratègies de venda digital per intentar ser més rendibles.

Experiència d’usuari

Carlos Sánchez, director comercial de PayComet, destaca al webinar Estratègies per augmentar la rendibilitat i l’eficiència al teu e-commerce, organitzat a través de HUB Empresa de Banc Sabadell, el servei que brinden per a moltes petites i mitjanes empreses (pimes) les plataformes digitals de pagaments. «Gràcies a aquest tipus de solucions totalment segures i transparents, els comerços poden integrar el procés de check out a la seva pròpia pàgina web i posar-ho fàcil al client, reduint el nombre de clics i les possibles friccions amb el punt de venda».

Segons aquest expert, incorporar una eina digital de pagament de primer nivell és crucial per a les empreses que volen fer el salt a la internacionalització a través de l’e-commerce, ja que «la confiança i l’experiència d’usuari són dos pilars bàsics per a tots els negocis que es llancen a vendre online».

No obstant això, Sánchez també incideix que un dels elements perquè un comerç online funcioni és l’anàlisi de dades. Segons la seva opinió, «hi ha e-commerces que no examinen bé la informació, processen vendes amb rebutjos i no analitzen les dades per comprovar què està passant. Si perds vendes, has de saber quin n’és el motiu i revisar cada paràmetre».

Pot interessar-te: Claus per optimitzar les vendes del teu e-commerce

Tendències de l’e-commerce

Des de l’auge al creixement del comerç online durant la pandèmia, s’han anat introduint cada cop amb més celeritat nous canvis i tendències. Elena García, directora de Segmento BStartup a Banc Sabadell, destaca com els més importants:

  • L’omnicanalitat. A causa d’un entorn molt canviant, apareixen constantment noves eines que requereixen interconnectivitat. La integració més gran entre totes elles és un repte constant per a totes les empreses que aposten per la digitalització de les seves activitats.
  • Un disseny organitzacional més enfocat cap a l’ús de les dades. Les empreses que fan més ús de la informació i analitzen millor les seves dades poden prendre decisions més estratègiques i adaptar amb més eficiència les seves estratègies de negoci.
  • L’ús de la intel·ligència artificial (IA). Els algoritmes per a la gestió dels pagaments permeten establir cada cop amb més precisió paràmetres relatius al frau i regles que s’adapten més fidelment a una nova forma de comprar.
  • Les interfícies de programació d’aplicacions (API). Són un conjunt de regles i de protocols que permeten accedir a altres aplicacions i sistemes de pagament, analitzen hàbits de consum i ofereixen solucions innovadores, personalitzades i adaptades als clients.
  • La utilització de segells de confiança online. Aquests segells ajuden que els clients tinguin una ràtio de compres més gran en un e-commerce.
  • Les opinions dels clients. El millor venedor és un comprador satisfet, de manera que els consumidors digitals han de guiar-se per les opinions dels clients. D’aquesta manera, poden millorar els aspectes sobre els quals hi ha crítiques recurrents.
  • Oferir serveis de pagaments alternatius, com és el cas de Bizum, així com altres mètodes de pagament adaptats al país on es fan les vendes.
  • La simplificació constant de processos. Oferir la informació d’una manera adequada i transparent és clau perquè el client estigui tranquil pel que fa als pagaments, així com pel que fa als temps d’espera, la gestió de les devolucions o les reclamacions. Evitar formularis que es demanen per duplicat, l’ús d’un llenguatge confús o els tràmits llargs i complicats són fonamentals per fidelitzar el consumidor en un entorn de competència digital creixent.

Pot interessar-te: Com gestionar i fidelitzar els clients de l’e-commerce

En qualsevol cas, per assolir l’èxit d’un negoci a Internet, és clau comptar amb l’assessorament d’un professional, com el gestor del banc, que pot aconsellar a l’hora d’accedir a finançament i a ajudes per impulsar la digitalització de l’empresa.

Vols que un expert t’aconselli sense cap mena de compromís sobre què li convé més a la teva empresa? Deixa’t assessorar per un especialista.

Compartir


Link
matricula-

Portem més de 140 anys al costat de les empreses

Creiem que la millor manera d'ajudar-te a créixer és involucrar-nos com si fóssim part del teu equip. Per això, sempre tens un gestor i especialistes per oferir-te solucions a mida, sigui quina sigui la mida i el sector del teu negoci.

Saber mésSaber més