movi-image-ahorrar-utilizando-tarjeta-credito-1
Envia'ns suggerències
Compte
4 min del teu temps

Com estalviar utilitzant la targeta de crèdit

20/06/2022

Les targetes de crèdit permeten ajornar pagaments o aprofitar descomptes per adquirir productes encara que no es compti en aquell moment amb liquiditat per adquirir-los.

La targeta de crèdit és, juntament amb la de dèbit, la més utilitzada. Ambdós tipus de targetes es diferencien en dues qüestions fonamentals: d'una banda, la de crèdit permet ajornar el cobrament d'una cosa que es compra fins al mes següent i, de l'altra, ofereix la possibilitat de pagar a terminis una compra sense haver de desemborsar l'import total en aquell moment (és a dir, possibilita que el banc concedeixi un crèdit al client per al consum). A més, des del punt de vista econòmic, és possible estalviar amb ella sempre que s'utilitzi d'una manera intel·ligent. Per això, és de gran ajuda l’app del mateix banc, que permet dur un control exhaustiu de les despeses.

Claus per estalviar pagant amb la targeta de crèdit

En realitat, amb una targeta de crèdit, el banc posa a disposició del titular una quantitat de diners que aquest pot utilitzar totalment o parcial durant un termini determinat. El banc només cobra un tipus d'interès determinat sobre el capital que es faci servir.

Utilitzar la targeta de crèdit pot contribuir a controlar millor les despeses que una persona té cada mes gràcies al fet que es pot consultar en qualsevol moment l'extracte bancari. També és possible veure'l a través de l’app del banc, oferint funcionalitats com ara la de poder agrupar les despeses per segments, establir comparatives o projeccions a futur. Si encara no en tens una, pots aconseguir-la en crear un compte bancari online de forma ràpida, senzilla i segura.

Entre altres avantatges, mitjançant una targeta de crèdit és possible:

  • Recórrer a un tipus de finançament que no requereix el pagament d'interessos per al titular, com, per exemple, ajornant els deutes pendents només fins al final del mes en curs.
  • No incórrer en retard en el pagament de les quotes, atès que així s'evita incrementar qualsevol deute a causa de l'efecte del tipus d'interès.
  • Mantenir només una targeta de crèdit en actiu per evitar generar més despeses operatives de les necessàries. A més, és freqüent que calgui pagar una comissió de manteniment anual de cada targeta de crèdit.
  • Conèixer els sistemes de punts, descomptes i promocions que ofereix el banc a través de l'ús de la targeta de crèdit per intentar beneficiar-se'n. Moltes targetes compten amb un ventall de locals comercials associats que ofereixen descomptes extra per fer compres en ells.
  • Revisar les condicions que ofereixen per viatjar a l'estranger, ja que algunes d'aquestes targetes ofereixen la possibilitat de retirar diners fora del país sense cap cost ni comissions. En qualsevol cas, cal tenir present que les targetes de crèdit no estan pensades per extreure diners en efectiu, per la qual cosa sovint cobren comissions quan es fan servir en caixers automàtics.

També afavoreix l'estalvi si s'utilitza la targeta de crèdit per dur a terme les compres de major quantia, com ara un article de tecnologia d'alta gamma. En els moments en què es trobin en promoció o compten amb algun descompte important, gràcies a la targeta serà possible adquirir-los fins i tot si no es disposa de prou liquiditat. D'aquesta manera, sense cap cost, s'estarà estalviant sobre un bé que ja es tenia pensat adquirir prèviament.

Què cal tenir en compte a l’hora d’utilitzar una targeta de crèdit

Operar amb una targeta de crèdit també comporta una sèrie de factors a tenir en compte, ja que des del punt de vista psicològic, està demostrat que a les persones els costa més gastar diners en metàl·lic que a través de la utilització d'una targeta, a causa de la visualització física dels bitllets i les monedes. La comoditat de la targeta de crèdit provoca que no es sigui tan conscient del cost del qual s'està adquirint, i és que no hi ha pitjor enemic de les finances personals i de l'estalvi que les compres compulsives i emocionals. Per això mateix és fonamental fer ús de les eines que el banc posa a disposició a través de l'app per poder planificar i controlar les finances personals.

Vols saber més sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

 

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
Fotografia de Blake Wisz a Unsplash
-Temes relacionats-
up