Com estalviar a les vacances | EDE
movi-image-como-ahorrar-vacaciones-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Com estalviar a les vacances

Fri Oct 04 12:23:19 CEST 2019

No és cap secret que les vacances poden suposar una gran despesa en les finances familiars. Sembla que és el moment de deixar-se anar i allunyar-se al màxim de l’actitud d’estalvi que mirem de mantenir durant tot l’any. Molts poden pensar que les vacances són el moment de gastar, viure la vida i adoptar el lema de carpe diem. I, malgrat tot, és possible passar unes vacances fantàstiques sense que siguin un llast per als nostres estalvis i l’endeutament es prolongui fins a la tardor.

Segons l’últim baròmetre Ipsos-Europ Assistance, el 60% dels espanyols aniran de vacances aquest estiu i n’augmentarà un 8% la despesa. Concretament, la despesa dels espanyols en vacances s’elevarà fins als 1.798 euros aquest estiu. La meitat passaran les vacances a Espanya i l’altra meitat tenen previst viatjar a altres països, sobretot França, Itàlia, Portugal i el Regne Unit.

Perquè tots aquests plans no suposin un dispendi, en primer lloc és molt necessari establir un pressupost previ aproximat sobre el cost que tindran les vacances. Cal calcular quant es gastarà en transport, allotjament, dietes, excursions, compres i records, i tenir molt clar el cost per dia abans de llançar-se a viatjar. Amb aquest objectiu, són perfectes les calculadores disponibles en línia i aplicacions com ara Toshl, que permet seguir les despeses.

Sabent el que costaran les vacances, una gran opció és començar a finançar-les abans que comencin i no deixar-ho per a quan arribin. Així, és important començar a estalviar cada mes una petita quantitat per pagar els bitllets d’avió o apartar uns quants diners per al cost de les excursions.

Es pot estalviar una quantitat fixa o bé guanyar uns diners extres estrenyent-se una mica el cinturó els mesos previs amb gestos com reduir la despesa en oci, menjar a casa en lloc d’anar a un restaurant, contenir-se davant els capricis i estalviar en les despeses fixes amb alguns gestos senzills. Una altra opció és guanyar uns diners extres venent el que no necessitem en aplicacions com ara Wallapop, Chicfy i Vibbo.

Estudiar prèviament el terreny

Abans de viatjar a la teva destinació de vacances és important haver estudiat el terreny i tenir clares les opcions disponibles. Anticipar decisions com comprar una excursió online o saber quins restaurants de la zona tenen una bona relació qualitat-preu t’estalviarà imprevistos.

Actualment, és molt fàcil anticipar aquest tipus de decisions i investigar en els comparadors més populars de la xarxa per descobrir les opcions més assequibles i de més qualitat. Una de les opcions més útils és Tripadvisor, on els usuaris comparen preus i qualitats d’hotels, vols, restaurants i lloguers de cotxes, entre altres. També hi ha plataformes com ara Booking, Trivago, Groupon, Civitatis i Atrápalo que faciliten trobar comparacions de preus, ofertes i opinions dels usuaris que valoren la relació qualitat-preu..

 

movi-image-como-ahorrar-vacaciones-2

 

 

Amb tots aquests números fets, durant el viatge toca relaxar-se, tenint a l’horitzó el cost per dia de les vacances, i no deixar-se portar en excés pels paranys emocionals que ens posem a nosaltres mateixos per gastar més del que és necessari, com el conegut cost d’oportunitat, que ens porta a pensar que mai més no podrem tornar a aquell país i sopar en aquell establiment.

Superada aquesta càrrega emocional, un dels dies de les vacances que més compromet l’estalvi és l’últim: si ens han sobrat diners, aprofitem l’avinentesa per gastar-nos-els abans de tornar a la vida quotidiana i, d’alguna manera, acabar d’arrodonir l’experiència. Aquest dia comporta compres innecessàries i souvenirs imprevistos. Segons la professora Esta Shah, de la Universitat de Cincinnati, val més guardar aquests diners per organitzar un pla estimulant un cop has tornat de vacances. Al cap i a la fi, qui no vol continuar gaudint dels plaers de la vida després de les vacances?

Fotografia de Paolo Nicolello a Unsplash
-Temes relacionats-
up