Cómo cambiar los recibos de banco
Envia'ns suggerències
Compte
4 min del teu temps

Com canviar els rebuts de banc?

Mon Jun 27 16:15:10 CEST 2022

Qualsevol persona pot fer la sol·licitud de canvi de domiciliació bancària dels rebuts de manera gratuïta

A través de la domiciliació bancària és possible automatitzar el pagament de rebuts com ara el de la llum, l'aigua o el telèfon, així com tributs com ara l'impost sobre béns immobles (IBI) o subscripcions que es tinguin contractades, com ara el gimnàs o una plataforma de televisió. És freqüent que, en un moment donat, el titular d'aquests rebuts vulgui canviar la domiciliació a un compte d'un altre banc, un tràmit que, encara que és senzill, presenta algunes peculiaritats que cal conèixer.

El principal benefici que té per a una persona domiciliar els rebuts és el de la comoditat, ja que no ha d'estar pendent de les dates dels pagaments i evita així possibles sancions o fins i tot suspensions d'un servei. També li aporta l'avantatge d'estalviar temps en automatitzar els abonaments, així com poder fer millors estimacions sobre les seves despeses.

Com funciona la domiciliació bancària en el pagament de rebuts

La domiciliació bancària, també coneguda com a Càrrec Directe SEPA, és un mecanisme pel qual un client autoritza el seu banc que, de forma periòdica, aboni o cobri les factures que es rebran, executant el procediment corresponent per a cada operació. És a dir, que s'habilita la companyia proveïdora d'un servei que es té contractat a retirar del compte bancari del client les quotes del servei esmentat en els terminis que s'hagin acordat entre les dues parts.

D'aquesta manera, qualsevol persona pot automatitzar els seus pagaments i evitar oblits que, en el pitjor dels casos, poden derivar en la suspensió d'un servei.

El canvi de domiciliació bancària és un tràmit completament gratuït per a l'usuari i és efectiu des del mateix moment en què se sol·licita

A Espanya, qualsevol persona pot fer una sol·licitud de canvi de domiciliació bancària dels rebuts, sempre que sigui el titular. Amb anterioritat a efectuar el canvi a la domiciliació de rebuts, és necessari obrir un nou compte bancari i transferir els fons suficients perquè es puguin atendre els pagaments dels rebuts domiciliats que arribaran a partir d'aquell moment.

Aquest procés consisteix a modificar el número de compte des del qual s'efectua el seu pagament per un nou compte associat en què es carregaran des d'aquell instant l'import de les noves factures. El canvi de domiciliació bancària és un tràmit completament gratuït per a l'usuari i és efectiu des del mateix moment en què es sol·licita. Això vol dir que un cop es realitzi el tràmit, el proper rebut ja es carregarà al nou compte que s'ha facilitat, per la qual cosa cal que aquest tingui liquiditat suficient per atendre els pagaments.

Qui gestiona la sol·licitud de canvi de domiciliació bancària?

A partir d'aquí, per realitzar el canvi a la domiciliació bancària el titular d'un compte corrent té dues opcions:

  • Titular: fer ell mateix aquest tràmit, és a dir, posar-se en contacte amb cada entitat que li emetrà un rebut periòdic, identificar-se per verificar la seva identitat i comunicar el canvi al número de compte amb l’International Bank Account Number (IBAN). De vegades, també es pot sol·licitar un document signat de l'autorització del Single Euro Payments Area (SEPA) per possibilitar la gestió automàtica de les transaccions bancàries. Per posar-se en contacte amb aquestes companyies pot utilitzar-se el telèfon, la pàgina web (a través de l'àrea de clients), l’app de cada entitat o acudir a una oficina comercial.
     
  • Entitat bancària: encarregar aquesta tasca al banc on hi ha el nou compte, cosa que li permetrà estalviar temps i agilitzar el procés de canvi de domiciliació de tots els rebuts.

Vols saber més sobre els beneficis de la banca digital? Crear un compte online és ràpid, senzill i no té cap cost.

 

Nou Compte Online Sabadell
El millor d'un compte digital i d'un banc expert.
SABER MÉS
-Temes relacionats-
up